Nyheter

Redaktionen Tycker Till – Vecka 5

Foto: Stephen Maturen/Getty Images

Tennessee Titans har varit hård drabbade av Covid-19 de senaste två veckorna med ett dussintal spelare drabbade. Matcher har flyttats till följd av detta. Uppgifter gör gällande att Titans spelare tränat tillsammans trots att deras träningar har stängts ner. Om så är fallet, hur tycker du Titans ska straffas?

Per: För att vi skall få den här säsongen att fungera är det viktigt att alla följder de riktlinjer som finns. Om så ej är fallet bör ju någon typ av bestraffning utdömas. Pengar tror jag inte är kännbart nog utan det måste i så fall vara något som gör mer ”ont”. Tyvärr. T.ex. att man förlorar draftpicks eller en match (WO).

Olof: Inte oväntat att det är Titans som har problem. Mike Vrabel känns som en snubbe som inte riktigt tror helt på Corona. Men om uppgifterna stämmer att de ska ha tränat flera gånger tillsammans så måste det straffas ordentligt. Just eftersom det har så stor inverkan på övriga lag. Ta deras första pick i draften.

Svante: För att få så bra underhållningsvärde som möjligt på denna säsongen och även göra den så rättvis som möjligt så vill jag helst inte att ligan börjar slänga ut WOs. Då ser jag hellre att matchen flyttas. Bestraffning tycker jag dock självklart att laget ska få och att plocka bort val i draften känns väl inte helt orimligt.

Daniel: Först tyckte jag att dom skulle tvingas lämna WO till matcher men efter att Lasse och Richard på redaktionen övertalat mig om att det är en kass idé så känner jag att förlorade draftval är en bra idé. Och med tanke hur illa dom beter sig så skulle jag inte protestera om dom blir av med ett eller två höga draftval.

 

Det har varit en underhållande start på denna annorlunda säsong med en del överraskande resultat. Vilket lags resultat har överraskat dig mest hittills?

Per: För min del handlar det mest om negativa överraskningar tyvärr. Många lag som underpresterat rejält. Men man kanske skall fokusera på det positiva och nämna glada överraskningar istället. Packers ser starkare ut än förväntat, även om jag höll dem högt även innan. Och ett lag som Browns ger ju sken av att kanske äntligen vänt år av negativa resultat.

Olof: Finns många lag att välja på här med Falcons, Vikings Texans, Chargers, hela NFC East som överraskar negativt. Att Falcons inte mäktat med en vinst än är skandalöst dåligt. Men jag vill ändå vara positiv så jag säger att Bills 4-0 är den största överraskningen för mig. Att de skulle kunna vara bra hade jag räknat med men att Josh Allen spelar MVP-boll det såg ju faktiskt INGEN.

Svante: Finns mycket att välja av, både bra och dåligt. Men lagen som överraskat mest negativt är nog för mig Falcons och Cowboys. Falcons för att de inte lyckats vinna en match hittills trots stora ledningar i flera matcher. Cowboys därför att de sågs som en Super Bowl-kandidat inför säsongen. En positiv överraskning är Packers som spelat riktigt fin fotboll med en Aaron Rodgers som fått fart ordentligt.

Daniel: Jag är otroligt förvånad över hur dåligt Cowboys försvar sett ut. Jag tycker inte att dom haft några betydande förluster och imponerades över tillskotten till den defensiva linjen. Offensivt så känns det också starkt förbättrat. Att dom inte fått till det bättre är minst sagt förbryllande. Ett lag som överraskat positivt är Packers, dom känns väldigt balanserade och nu när Rodgers vaknat till liv på riktigt så ser HC LaFleurs bygge riktigt imponerande ut, det var länge sedan en oetablerad coach startade så här starkt i NFL!

 

Football Team har petat Dwayne Haskins, Bears har bänkat Trubisky och Bill O’Brien fick sparken under veckan. Vilken är nästa etablerade QB eller HC som blir av med jobbet?

Per: Jets borde ju börja om i ett nytt hus, men ny ägare, GM, tränare. Allt. Bort med allt av den kultur som på något sätt förgiftar allt som landar där. Sen kan jag tycka att Elways lagbyggande i Denver kan ifrågasättas, men någonstans lever han på gamla meriter (både som spelare o ledare) och lär väl egenligen inte bli ifrågasatt av de som bestämmer i den staden.

Olof: Som officiell lokförare för Sparka Gase-tåget så är det ofattbart att se karln fortfarande ha ett jobb i NFL.

Svante: Vet att många vill rensa i Jets och det kan jag hålla med om, men vet inte om det behöver göras nu mitt i säsongen. Jets lag är ändå för dåligt för att göra något av, så de kan lika gärna slopa denna säsong och göra rent hus nästa offseason. Jag tror istället att Dan Quinn faktiskt ryker här om Falcons förlorar en eller två matcher till i rad här. Där är ett lag som faktiskt borde kunna göra bättre ifrån sig redan denna säsong.

Daniel: Den enda QB som kommer petas inom kort som jag kan se är Ryan Fitzpatrick i Dolphins.  Tua Tagovailoa kommer att starta senast vecka 12, efter lagets bye week. Head coaches som kan få sparken när som helst är ju Adam Gase i Jets och Dan Quinn i Falcons.

 

Brady förlorade, återigen, mot Nick Foles här på TNF och Bradys Bucs är nu 3-2. Hur långt räcker Brady i år? Vad blir Bucs record?

Per: Jag tror de går 9-7 och når slutspel. Finns mycket potential som de ännu ej fått ut av maskineriet där. Dessutom lär en haltande division hjälpa dem på traven lite.

Olof: Det är lite blanda och ge med Bucs i år känns det som. Gronk har gjort sitt, running backs som inte gör någon speciellt glad, Godwin borta men påväg tillbaka. Divisionen kommer vara tajt. Panthers är inte strykpåsen man trodde, Saints är inte lika klar favorit som inför säsongen och Falcons har botten gått ur på men de borde vinna lite fler matcher framöver. Jag tror de når 9-7 och kan nog vara ganska nöjda med det till slut.

Svante: De vinner nog divisionen trots allt och de kommer nå slutspel. De slutar på 10-6 så de får ingen bye i första veckan av slutspelet men lyckas vinna sin wild card. Sedan åker de ut i divisional-rundan i slutspelet.

Daniel: Jag tycker verkligen att man ser förvandlingen ske i Bucs vecka efter vecka. Brady förvandlar offensiven till en alltmer vältajmad och Patriots-liknande enhet och försvaret har stor potential som dom ännu inte lever upp till regelbundet. Jag tror absolut 10-6 och en slutspelsseger är möjlig, men har svårt att se att dom besegrar lag som Packers och Seahawks i ett slutspel.

 

Vilken match rattar…pejlar…surfar…klickar(?) du fram på söndag?

Per: Är rätt nöjd efter att sett Texas – Oklahoma igår. Om du inte sett hur det gick i den så kan den vara värd att se i efterhand. I övrigt är jag lite ur slag idag och lär nog inte orka hela kvällen. Kommer dock kolla in hur Raiders klarar av Chiefs idag. Gissningsvis blir det dock Redzone på de tidiga matcherna.

Olof: Det blir The Battle for the Keystone State, Pennsylvania-derbyt mellan Eagles och Steelers. Eller Steagles som de kallades tillsammans 1943. Är Eagles påväg uppåt? Tveksamt. Är Steelers Super Bowl-aspirationer på riktigt? Troligtvis.

Svante: Av 19-matcherna så känns Raiders-Chiefs ganska sexig, så den kommer jag titta på. Sedan klockan 22 ser jag på när mitt kära 49ers ska försöka ta en välbehövlig vinst mot Dolphins.

Daniel: Jag pejlar in Raiders hos Chiefs först, jag tror faktiskt att Las Vegas ska kunna hålla det spännande ganska länge. Efter det så är det Colts mot Browns som lockar mest!

Redaktionen Tycker Till – Vecka 5

Nyheter

To Top