Analyser

Veteranen är bättre än någonsin

Photo by Stacy Revere/Getty Images

Det var många som tvivlade på Green Bay Packers inför säsongen. Laget gjorde inte särskilt mycket i free agency vilket de sedan följde upp med en väldigt ifrågasatt draft. Lägg där till en åldrande, före detta MVP, på quarterback-positionen som tappat fart de senaste åren och Packers såg inte ut att göra mycket väsen av sig denna säsong. Så är dock inte fallet. Den åldrande quarterbacken, Aaron Rodgers, har gjort sin bästa säsongsstart i karriären. Detta har resulterat i att han och hans “osthuvuden” i Wisconsin är obesegrade samt att det gjort Rodgers till en seriös MVP-kandidat. 

Aaron Rodgers har haft en lång och framgångsrik karriär för det anrika laget Green Bay Packers. I draften 2005 blev Rodgers, efter ett år på community college och två år på Cal, vald som nummer 24 av Packers. Sina första tre säsonger i NFL spenderade han bakom legendaren Brett Favre. Säsongen 2008 fick Rodgers tillslut ta över tyglarna och sedan dess har han haft en karriär som utan tvekan kommer att vara värd en plats i Hall Of Fame. 

Under sin tid som startande quarterback i NFL har Rodgers hunnit med mycket. Han har 8 gånger valts till Pro Bowl, tre gånger har han blivit All-pro och två gånger utsågs han till hela ligans MVP. Utöver det så vann Rodgers och hans Packers år 2010 ligans mest prestigefyllda titel, Super Bowl. Aaron Rodgers har alltså lyckats vinna allt som går att vinna under sina 15 år i ligan. Den nu 36-årige quarterbacken är onekligen i sluttampen på karriären men det syns inte i hans spel denna säsong. Rodgers har nämligen gjort karriärens bästa start på en säsong efter fyra matcher, MVP-säsonger inkluderat. 

Packers har förberett sig för ett liv utan Rodgers

Efter förlusten i NFC-championship mot San Francisco 49ers förra säsongen blev det mycket skriverier om vad laget skulle kunna göra för att ge Rodgers en ordentlig sista chans på en Super Bowl-titel. Konsensus blev att laget borde välja en till passfångare i draften för att komplettera stjärnan Davante Adams. Så blev dock inte fallet. Istället valde organisationen Jordan Love. En ny, talangfull och framförallt ung quarterback. 

Valet kom som en chock för många, men det gick snabbt att dra parallellerna. Aaron Rodgers är i år precis lika gammal som Brett Favre var när Packers år 2005 valde Rodgers. Favre hade fram tills dess, precis som Rodgers, haft en Hall Of Fame-värdig karriär och kände inte riktigt att han var färdig. Trots det så valde laget hans ersättare. Historia upprepade alltså sig självt och nu är det Rodgers som är den åldrade legendaren. Många såg detta som början på slutet för en av vår tids bästa spelare. För Rodgers verkar detta istället ha fungerat som en motiverande faktor i hans strävan att än en gång bevisa att han är en av ligans främsta spelare. 

Rodgers är evigt ung

Det är oklart vad Aaron Rodgers har haft för sig under lågsäsongen. Möjligtvis tog han ett dopp i Ra’s al Ghuls Lazarus Pit. Popkulturella referenser åt sidan så tycker jag ändå att vi kan konstatera att tiden inte hunnit ikapp Rodgers än. Under säsongens fyra första matcher är hans Green Bay Packers 4-0. Rodgers har lyckats med över 70% av passningarna och har även femte flest passade yards, näst flest passade touchdowns, ingen interception samt ligans näst bästa passer rating. Utöver det så har Aaron Rodgers även ligans bästa quarterback rating.

En så här bra start på en säsong har Rodgers aldrig haft tidigare, både sett till antalet passade yards och touchdowns. Då har han 15 år och två MVP-säsonger att jämföra med. Att han vid 36-års ålder presterar på en sådan här elitnivå är inget annat än fantastiskt. Efter fyra veckor så har Aaron Rodgers verkligen tvingat oss att seriöst nämna hans namn i konversationen om årets MVP. Om han lyckas vinna titeln för en tredje gång återstår att se, det finns onekligen andra duktiga spelare också. Inte minst Russell Wilson och Josh Allen, som även de har haft en fantastisk start på säsongen och som precis som Aaron Rodgers är obesegrade så här långt. En sak är dock säker och det är att Rodgers, trots en draftad ersättare och en ålder som kryper mot 40, ännu är rätt man vid rodret i Green Bay Packers. 

 

Veteranen är bättre än någonsin

Nyheter

To Top