Falcons

Atlanta Falcons sparkar huvudtränaren

Photo by Todd Kirkland/Getty Images

Det har legat i luften länge men nu har bägaren slutligen runnit över. Efter att ha förlorat samtliga av säsongens fem inledande matcher så har Atlanta Falcons valt att gå skilda vägar med huvudtränaren Dan Quinn. Beslutet blev officiellt efter söndagens förlust mot divisionsrivalen Carolina Panthers. Även lagets GM Thomas Dimitroff får lämna.

Det har varit en tung start på säsongen för Dan Quinn och hans Atlanta Falcons. Laget har inte lyckats vinna en match och förtroendet för Quinn har gradvis minskat. Efter söndagens förlust mot Carolina Panthers verkar det lilla förtroende som fanns kvar helt ha försvunnit. Organisation har nu valt att göra sig av med sin huvudtränare sedan fem år tillbaka.

Dan Quinn tog över som huvudtränare i Falcons 2015, efter att i två år ha styrt ett av ligans bästa och mest skräckinjagande försvar i Seattle Seahawks som deras defensiva koordinator. I Seahawks vann han en Super Bowl 2013 och när han anställdes som huvudtränare i Falcons var han ett hett namn på marknaden. 

Aldrig varit densamma sedan Super Bowl 

Quinn hade en fin start på sin karriär som huvudtränare. Sin första säsong gick hans Falcons 8-8 för att sedan följande år gå hela vägen till Super Bowl. Där vet vi nog alla hur det gick. I tredje kvarten ledde Falcons med 28-3 över New England Patriots. Quinn och hans Falcons lyckades sen sumpa den största ledningen i Super Bowl historien och förlorade tillslut matchen. Sedan dess har det bara gått utför. 

Sedan den matchen har Quinn ett facit på 24-29 och har bara nått slutspel en gång. Förra säsongen hamnade han i rampljuset då han tog på sig rollen som huvudtränare och defensiv koordinator. När hans Falcons då startade säsongen 1-7 så hamnade han i rejält blåsväder och det var tal om att sparka Quinn redan då. Den gången slapp han undan guilloutinen och fick sig en andra chans av organisationen. Tyvärr lyckades han inte göra något av den chansen. Efter att ha börjat denna säsong 0-5, vilket Falcons inte gjort sedan 1997, har Quinn nu alltså till slut fått sparken. 

Thomas Dimitroff som varit lagets GM sedan 2008 tvingas också lämna vilket tyder på att det kan bli en rejäl omstart för Falcons inför den kommande säsongen.

Atlanta Falcons sparkar huvudtränaren

Nyheter

To Top