Analyser

Redaktionen tycker till – ” Ny ägare, ny HC, nya alla coacher”

Ingen tycker Rodgers eller Brady varit topp tre i år, Olof tycker Browns behöver nytt allt, Mattias tycker alla trader utom Tate var tråkiga och Daniel vill inte ha med Gregg Williams att göra. Redaktionen har fått tycka till. 

 

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Olof: Browns är en för evigt cursed organisation som kommer fortsätta vara cursed. Hur man kan ta ett så rätt beslut som att sparka Hue men sen skita i det blå skåpet genom att också sparka Todd Hayley och anställa jubelidioter Greg Williams som tillfällig HC är helt obegripligt. Mayfield kommer skadas för livet av detta.

Richard: Det känns som om det finns fyra riktiga topplag, fyra riktiga bottenlag. De vinner respektive förlorar så länge de inte möter någon i samma kategori. Däremellan finns 24 lag där alla i stort sätt kan vinna mot vem som helst. Spännande, men lite för tunt toppskikt.

Daniel: Todd Gurley som lade sig på enyardslinjen i slutet av matchen mot Packers för att döda matchen istället för att springa in en touchdown. Att han gör en sån grej när han jagar rekordet på flest touchdowns under en säsong är helt makalöst tycker jag. Vilken lagspelare!

Magnus O: Att det nu så sakteliga börjar se ut som väntat för vissa lag och att man kanske kommer kunna vinna några bettingrundor på grund av det. Nu har vi tydliga topplag, tydliga bottenlag och en stor otydlig röra där i mitten.

MattiasAtt inte alla NFL-matcher tydligen måste avgöras i sista minuten. Och även om det är jämnt börjar fältet dras isär. Samt en positiv känsla kring mitt Seahawks.

Magnus A: Jag vet inte riktigt. Zonade ut helt efter andra kvarten i Panthers överkörning av Ravens. Cam Newton såg sådär äckligt bra ut och D.J Moore visade varför han valdes i första rundan. Panthers blir att räkna med. Gurley är makalöst bra.

 

Nu är det slutbytt i NFL för denna säsong. Vem gjorde bästa draget under deadlineveckan?

Olof: Är kanske part i målet men tycker att Eagles förvärv av Golden Tate är ett bra drag. Om man, som många verkar göra, räknar med att Eagles får ett compensatory pick i driften 2020 i form av ett val i fjärde rundan om man tappar Tate nästa år så är det en jättebra trade.

Richard: Ofta är trades inte så effektfulla som vi hoppas. Jag tyckte att Denver gjorde ett bra jobb i att skaka av sig Demaryius Thomas och hans kontrakt, även ifall de inte fick så mycket tillbaka.

Daniel: Båda parterna i traden med Dante Fowler från Jaguars till Rams. Rams är ju uppenbart all in på den här säsongen och verkar inte bry sig om framtida draft picks och det här ökar helt klart chanserna till en Super Bowl – seger. Jaguars fick OK betalt för ett förstarunde-val som inte riktigt slagit väl ut.

Magnus O: Som alltid med sådant här får det utvärderas någon gång i framtiden. Men trejden som just nu ser ut att vara mest intressant är den av Golden Tate. Eagles gjorde i alla fall ett drag för att bli bättre här och nu och jag tror QB Carson Wentz verkligen gillar ledningens strategi.

Mattias: Eagles med Golden Tate. Resten av värvningarna var rätt tråkiga. Men Tate är en bra spelare på många sätt, svårtacklad med grymma händer.

Magnus A: Jag säger Rams. Tycker det är väl värt att lägga några val på Dante Fowler från Jaguas. Han har talangen och nu får han springa och skörda frukten av en bättre DC och ligans bästa DT-duo. Jag tror vi får se Fowler blomma ut på riktigt nu.

 

Hue är historia, vad behöver Browns nu?

Olof: Ny ägare. Ny HC. Ny alla coacher. Antagligen också ny GM. Ny stadion. Ny stad. Nya dräkter. Ny logga. Nytt namn. Nya materialare. Typ så.

Richard: Stabilitet. De försökte väl få det med att behålla sop-Hue, men det enda de behöll stabilt med honom var säkra förluster. Jag hittar ingen tydlig kandidat, tror Mike McCarthy är aktuell så fort han får sparken i Green Bay.

Daniel: Dom behöver sparka Greg Williams också. Det är utan tvekan coachen jag har minst sympati för i hela NFL, och jag har oerhört svårt att tänka mig att hans ledarstil fungerar på de millennials som nu översköljs av hans plattityder på daglig basis. Sen får dom bara hoppas att mer moderna coacher kan tilltalas av det lovande spelarmaterialet när man jagar ny personal inför nästa säsong.

Magnus O: Att de inte spelar för bra och vinner en massa så folk börjar inbilla sig att Greg Williams är den långsiktiga lösningen i HC-rollen.

Mattias: Ja…en framtid med mer genomtänkta beslut. Det här var också dåligt skött. De behöver en ledning som inte är ifrågasatt hela tiden. Men svårt att hitta bra coacher.

Magnus A: Bakbinda ägaren Jimmy Haslam och kasta honom i Lake Erie, när det ska till att anställa näste HC. Han har väldigt dålig fingertoppskänsla och är därtill rätt klåfingrig när det gäller sin hobby. Skulle för Browns del vilja se Oklahomas Lincoln Riley som näste HC. 

 

Brady vs Rodgers på söndag, vilka är säsongens tre bästa QBs?

Olof: Mahomes är kanske den självskrivna här med en fantastisk halvsäsong bakom sig när han kastar TDs lite när han vill. Jag tycker Brees förtjänar ett omnämnande tack vare sina rekord, pricksäkerhet på 77% (!) och 6-2 record. Sist men inte minst säger jag Carson Wentz som spelar fantastiskt bra fotboll. Ökat sin accuracy med 10% sen förra året, ser nästan helt återställd ut från knäskadan och spelat bakom en svajig o-line och med suspekt RB-spel.

Richard: De två är fortfarande i topp, även om många andra spelar bättre just nu. Just nu skulle jag säga att Mahomes, Goff och Brees spelar på en väldigt hög nivå.

Daniel: Jag tycker att Mahomes och Brees känns självklara. Sen finns det flera därbakom som känns lite mer jämna, Rodgers och Brady är helt klart med där men jag vill nog lyfta fram Cam Newton som är en helt unik spelare i och med vad han erbjuder i springspelet och hans passningsspel har varit rejält förbättrat i år tycker jag.

Magnus O: Drew Brees ser ut att vara Benjamin Button och blir nästan bara bättre ju äldre han blir. Pat Mahomes är egentligen överflödig att kommentera, tror han redan har 27 TD:s eller något och hans energi har lyft hela Chiefs från en redan ganska hög nivå. Philip Rivers är likt Brees still going strong och den QB från draften 2004 som levererar allra bäst i år. Just nu visar hans siffror en av hans allra bästa säsongsstarter och Chargers är med i racet. Förresten, de andra från 2004 draften jag tänker på är Big Ben och Eli Manning.

MattiasPatrick Mahomes, Matt Ryan och Drew Brees hittills. Men det är ett helt gäng som varit bra.

Magnus A: En hel drös som förtjänar att nämnas. Drew Brees, Jarred Goff och Patrick Mahomes blir min trio. Näst på tur är Cam Newton, en unik spelare som är sådär fasligt bra när han är bra. 

 

Vad ser du fram emot denna vecka?

Olof: Det är tre riktiga höjdarmatcher på schemat, utspridda så de inte krockar. Det är bara sätta sig tillrätta i soffan, duka upp käket, glömma allt vad red zone heter och bara njuta av toppfotboll.

Richard: Jag såg Raiders spela torsdagsmatchen. Jag ska gråtandes se när deras motsatser i Saints och Rams möts.

Daniel: Jag ser fram mot en superintressant omgång överlag. Men mest intresserad är jag nog över att se om redaktionskollegornas favoritlag Seahawks, Ravens och Cowboys kan vinna väldigt viktiga matcher mot tufft motstånd. Alla tre lag står i lite av ett vägskäl just nu på färden mot slutspel. Sen självklart ”Sean Bowl” där McVay och hans Rams kommer sopa banan med sin namne Payton och hans Saints.

Magnus O: Tungviktarmatcherna Rams/Saints och Packers/Patriots. Ni kan läsa mer om dem här i en separat artikel. Bra att de börjar senare så man även kan se hur Ravens och Steelers artar sig, förväntar mig grinighet.

Mattias: Framförallt Seahawks-Chargers. Ett bra test för båda lagen, som siktar på en wild card-plats. Rams-Saints lär vara en riktig fest också. Sen nämnde vi ju ligans kanske största giganter i föregående frågan.

Magnus A: Ravens – Steelers är en oerhörd thriller som påverkar ödet för AFC North något enormt. Rams – Saints gör det svårt att gå och sova på söndagsnatten. 

Redaktionen tycker till – ” Ny ägare, ny HC, nya alla coacher”

Nyheter

To Top