Browns

Andra plats är första förloraren

Det är nog få saker som Jerry Jones hellre vill än att bli betraktad som en vinnare. Foto: Ronald Martinez/Getty Images.

Få sporter representerar den amerikanska drömmen och idrotten på samma sätt som amerikansk fotboll. Vem som helst kan slå sig fram från slummen till hall of fame. På ”Any given sunday” står allt på spel och vad som helst kan hända. Klyschorna är många i amerikansk idrott och den som jag har svårast för är nog ”second place is the first loser”.

Vidrigheten i att komma två är så rotad i den amerikanska folksjälen att det är helt otänkbart att resonera annorlunda. Det syns även i hur de amerikanska idrottslagen sköts och blev extra aktuellt den gångna veckan.

Jodå, även Bill är en i raden av tränare som fått kicken av Browns.

Cleveland Browns sparkade ännu en i raden av huvudtränare och fortsätter offra alla möjligheter till någon form av kontinuitet i jakten på nästa Bill Belichick, som dom också sparkade en gång i tiden. När trade deadline passerat så har vi fått se flera lag dumpa iväg spelare och andra som försökt hitta just den där spelaren som kommer innebära en Super Bowl. Jag vet inte vilka jag tycker är mest galna; Raiders som tror att dom kommer träffa med alla sina draftval till våren eller Cowboys som offrar ett val i förstarundan för Amari Cooper. Raiders måste träffa med sällan skådad precision för att bli relevanta igen och jag har väldigt svårt att se att Amari Cooper gör stor skillnad för Cowboys offensiv. Men Jerry Jones känns som den amerikanska drömmen personifierad, och han ska naturligtvis ha en Super Bowl till, kosta vad det kosta vill. Han vill ju inte bli betraktad som en loser?

Jag tror att de enda som tjänar på den amerikanska drömmen är dom som förespråkar den och hyllar den, men inte lever efter den. De riktiga vinnarna är de som drar nytta av desperata lag genom smarta manövrar. Därför kan jag verkligen respektera Lions trade av Golden Tate. Många förundrades över hur dom kunde byta till sig en defensiv kugge ena veckan och byta bort en offensiv nyckelspelare nästa vecka. Men jag tycker att det ser ut som ett drag från en organisation som tänker långsiktigt. Kenny Golladay hade tagit över för Tate nästa säsong ändå och nu fick man möjligheten att göra skiftet tidigt samtidigt som man fick ett extra draftval på köpet. Det är inte en manöver som man brukar förknippa med Lions, men kanske har deras nye huvudtränare Matt Patricia tagit med sig en del lärdomar från New England Patriots.

Patriots är ett av lagen som regelbundet gjort långsiktiga val när det gäller såväl tränare som spelare. Inga omstarter. Inga panikvärvningar för att man befinner sig i ett fönster. Ironisk nog har det gjort dom till ligans stora vinnare de senaste 20 åren, trots att dom fått stå ut med att vara förste förlorare några gånger under resans gång.

Andra plats är första förloraren

Nyheter

To Top