Nyheter

Peterson och Kalil borta – Hillman in i Vikings

Det sker stora förändringar i Minnesota Vikings organisation just nu när den största vikingen av dem alla har fallit.

Som vi skrev om här skadade Adrian Peterson sitt knä i vinsten över Green Bay i söndags. Nu har en röntgen visat att menisken är av och Peterson kommer genomgå en operation under torsdagen.

Ett blytungt avbräck för Vikings som tappade startande QB Teddy Bridgewater för några veckor sedan. Men eländet och utmaningarna för head coach Mike Zimmer slutar inte där, vid en presskonferens på onsdagskvällen svensk tid meddelande Zimmer att viktiga left tackle Matt Kalil också är borta ur spelet på grund av en höftskada.

Kalil var Vikings förstaval i draften 2012 och gick som nummer fyra totalt. På sina fyra säsongen har han spelat alla matcher och bara missat sju spel mot Giants i fjor. Kalil är placerade på IR, injured reserv listan, och kommer inte att spela mer denna säsong. För Peterson är det mer oklart, spekulationer talar om en frisk Peterson i december, men vilken matchform 31-åringen i sådant fall skulle uppträda i är även det högst oklart.

Nu får Matt Asiata och Jerick McKinnon, Vikings kvarvarande running backs, sällskap av Ronnie Hillman senast i Denver Broncos. Hillman är en rutinerad runner men har fått se CJ Anderson ta platsen som RB nummer ett med två bra insatser hittills och rookien Devontae Booker utvecklas till en stark nummer två. Hillman med lite att bidra med till special teams fast med en hög lön släpptes av Broncos i augusti. Nu kommer han få en viktig roll i att fortsätta Vikings obesegrade svit, dock är McKinnon uttalad nummer 1 i Vikings och åtnjuter förtroendet bland coacherna.

Nyheter

To Top