Nyheter

Vikings seger kom till ett högt pris

Minnesota Vikings har tagit taktpinnen i NFC North efter segern i en tät match mot huvudmotståndaren till divisionsegern, Green Bay Packers. Premiärmatchen i den nya arenan US Bank Stadium kunde dock ha slutat på en bättre not för alla Vikingsupporters. 

Ett W efter 17-14, bäst i NFC North just nu och dessutom få tvåla till Green Bay. Men säg den lycka som inte kommer med olycka, smolken i den berömda glädjebägaren är att lagets superstjärna Adrian Peterson skadade ena knäet och lämnade matchen i den tredje kvarten. Det här är nog det sista alla i Minnesota vill se, en Peterson på kryckor.

Hur allvarlig skada det handlar om är oklart just nu och Vikings har bara två running backs till. Nu är det upp till Matt Asiata och Jerick McKinnon att bära lasset men räkna med att Vikings kommer spela mycket mer i luften nu.

Tur för Vikings då att Stefon Diggs har prickat högformen tidigt, mot Packers gav han QB Sam Bradford, som gjorde sin första start för Vikings, ett uppenbart favoritmål för de långa passningarna. Diggs hade 182 yards på nio mottagningar, mest av alla wide receivers hittills i år och han noterades också för en touchdown. Duon lyckades med en viktig 4th and 2 i andra kvarten och här har Vikings ett potentiellt succésamarbete att bygga vidare på.

Bradfords 22/31 och 286 passing yards är det mesta en Vikings QB någonsin gjort i sin första match. Att det var Aaron Rodgers på andra sidan planen han överglänste skadade nog inte heller, Bradford kunde inte fått en bättre start i klubben han tillhört i ungefär två veckor.

MINNEAPOLIS, MN - AUGUST 15: Stefon Diggs #14 of the Minnesota Vikings runs a route against the Tampa Bay Buccaneers during the preseason game on August 15, 2015 at TCF Bank Stadium in Minneapolis, Minnesota. The Vikings defeated the Buccaneers 26-16. (Photo by Hannah Foslien/Getty Images)

Diggs. Foto:Hannah Foslien/Getty Images

Gästerna från Green Bay öppnade matchen bäst och Rodgers hittade återigen Jordy Nelson i endzone efter ett kort spel. Senare skulle de också fixa en 3rd and 18 djupt ner i banan men oavsett bitvisa mästerverk från Rodgers var det här Vikings match. Hemmalaget kom tillbaka i andra kvarten och utjämnade, gick om och ledde med 17-7 inför den fjärde.

Som så många gånger förr var det försvaret som ordnade segern. Vikings försvar stod för en viktig stopp på en 3rd down i slutet av den tredje kvarten och lagdelen som ordnade två touchdowns mot Titans förra veckan fortsatte att bevisa sin skicklighet. Om Vikings får ordning på ett skadeskjutet secondary kan defense mycket väl bära laget riktigt långt i år.

Packers hade inte riktigt skärpan men däremot tre turnovers, varav två i den fjärde kvarten, och Vikings extremt taggade försvar sackade Rodgers inte mindre är fem gånger. Den sista interceptionen kom med 1.54 kvar av matchen när Rodgers gick för vinst och den långa passningen. Cornerback Trae Waynes blev hjälten som stängde matchen.

Packers är 1-1 och härnäst väntar ett annat divisionsmöte, denna gång med Lions som föll på mållinjen i söndagens match mot Titans, 15-16. Obesegrade Vikings ställs mot Panthers nere i Charlotte men inte minst ställs de mot frågan; Hur mår Adrian Peterson?

Nyheter

To Top