Nyheter

Nu är NFL redo för slutspel

Det blev ändå dramatik vecka 17 och det finns många historier att följa i januari. Grundsäsongen är över och nu ska tolv lag göra upp i slutspelet. Kolla in vilka som möts!

Självklart skulle vi ha lite dramatik även sista veckan. Pittsburgh Steelers hade efter förra veckans fiasko inget annat val än att hålla tummarna för att Rex Ryan och hans Bills skulle slå ut Jets. Det var precis vad de gjorde. Efter en fantastisk säsong lyckades inte Ryan Fitzpatrick leverera ännu en hjälteinsats. Två jobbiga interceptions i fjärde kvarten blev spiken i kistan. Övriga resultat påverkade endast ranking och vilka lag som får hemmaplansfördel i slutspelet. Något som dock kan vara väldigt viktigt.

Den största snackisen var ändå att Brock Osweiler, trots en hyfsad insats, blev bänkad i Broncos match mot Bengals. Peyton Manning kom in från bänken och ledde sitt lag till vinst. Utan att egentligen behöva göra särskilt mycket. Det blir en väldigt mycket mer intressant historia att följa legenden i vad som borde vara hans sista slutspel än den betydligt mindre spännande Osweiler.

När alla resultat kommit in kan vi notera hur vägen till Super Bowl ser ut för de olika lagen.

Steelers hos Bengals: En tuff utmaning för ett Cincinnati som vant sig vid att åka ut i första rundan av slutspelet. Bengals är troligtvis utan QB Andy Dalton och trots en bättre trupp så vet vi vilken utmaning Pittsbutghs offensiv kan vara.
Chiefs hos Texans: Ett stekhett Kansas City med tio raka vinster mot ett skakigt Houston som dock fått tillbaka sin QB Brian Hoyer. Känns ändå spännande. Kanske kan WR DeAndre Hopkins och Texans försvar tvinga fram en vinst ändå.
Seahawks hos Vikings: När de här två lagen möttes i början av december så vann Seattle i utklassningsstil. Men sedan dess har Vikings fått tillbaka flera av sina bästa spelare från skada. Matchen spelas dessutom i Minnesota, vilket gör den mer oviss än vid första ögonkastet.
Packers hos Redskins: Har dagen kommit då vi utropar ett lag som leds av QB Kirk Cousins till favoriter över det med QB Aaron Rodgers. För det råder ingen tvekan om vilka som har varit bäst de senaste veckorna. Men det är skillnad på grundserie och slutspel. Mike McCarthy måste få den här offensiven att klicka. Det har inte sett bra ut.

Slutspelslag

1. Carolina Panthers (15-1)
2. Arizona Cardinals (13-3)
3. Cincinnati Bengals (12-4)
4. Denver Broncos (12-4)
5. New England Patriots (12-4)
6. Minnesota Vikings (11-5)
7. Kansas City Chiefs (11-5)
8. Green Bay Packers (10-6)
9. Seattle Seahawks (10-6)
10. Pittsburgh Steelers (10-6)
11. Washington Redskins (9-7)
12. Houston Texans (9-7)

Slutspelet:

AFC – WC
1. Steelers hos Bengals
2. Chiefs hos Texans
AFC – DIV
1. hos Broncos
2. hos Patriots
NFC – WC
3. Seahawks hos Vikings
4. Packers hos Redskins
NFC – DIV
3. hos Panthers
4. hos Cardinals

Nyheter

To Top