Nyheter

Allen Robinson förtjänar vår uppmärksamhet

Allen Robinson spelar receiver för ett något bortglömt Jaguars och har haft en spektakulär start på sin karriär. Han jämförs redan med Dez Bryant – och det är inte helt fel.

Allen Robinson har alltid varit en personlig favorit. Inför draften såg jag en flexibel och produktiv spelare utan några direkta svagheter. Han var dessutom oerhört fysisk när bollen var i luften och plockade den framför försvararnas ögon. Robinson föll till andra rundan för att han saknade riktig toppfart. Jag jämförde honom med Keenan Allen i Chargers. Men trots att jag gillade Robinson trodde jag inte att utvecklingen skulle gå så fort som den gjort.

I år blev Allen Robinson den första wide receivern i Jaguars att toppa 1,000 yards på tio år. Han avslutade årets säsong med 1,400 yards och 14 touchdowns.

Robinson har visat sig vara lika farlig efter mottagningen som han är en mot en på de långa passningarna. Han har också en läskig förmåga att hålla spelet levande och improvisera när quarterbacken Blake Bortles förlänger spelen med sina ben.

Flera har liknat Allen Robinson vid den eldiga Dez Bryant i Cowboys. Om vi bara ser till produktionen är Robinson faktiskt snäppet bättre än Bryant så här långt i karriären i yards med någon färre touchdown. De båda står för stora spel och är extra farliga nere vid målområdet. Veteranen är något mer fysisk men inte riktigt lika kvick. Men liknelsen är inte dum.

Det har gått fort för Robinson och det är svårt att prata om tak redan nu. Men han spelar med en quarterback som inte är rädd för att slänga bollen till honom lite på chans. Med tiden lär passblockeringen bli bättre i Jacksonville och om Bortles fortsätter titta åt Robinsons håll kommer duon vinna många matcher åt Jaguars.

Nyheter

To Top