Nyheter

Intervju med Eagles president

Philadelphia Eagles har haft en fantastisk free agency och har lyckats locka till sig många stora namn. Presidenten för Eagles Joe Banner gjorde en intervju med Bucky Brooks och Steve Wyche på tisdagen. Läs den här.

Här följer en intervju som Bucky Brooks och Steve Wyche gjorde med Eagles president Joe Banner på deras podcast ”Cover Two”. Det blev en ärlig och bra intervju som var mycket intressant. Från en av ledarna för det lag som har seglat upp som en riktig kandidat till superbowl efter många fina värvningar. Den ger en inblick i hur lagen tänker när det gäller hur de gör affärer.

Du och Andy Reid och er general manager har skapat ett av de mest spännande lagen i free agency. Angående er taktik när ni gick in free agency, var det er plan att värva Jason Babin, Nnamdi Asomugha, Vince Young och Cullen Jenkins eller hände några av de här affärerna mer av en slump i det kaos som är free agency?

Det fanns flera faktorer som vi hade räknat med. Att bytet av Kevin Kolb skulle innehålla en bra cornerback till exempel. Att värva en defensiv linjespelare som Jason Babin ingick absolut i planen och sedan hade vi en lista på hur olika saker skulle kunna utveckla sig lite beroende på hur marknaden och prisläget såg ut. Nnamdi och Cullen Jenkins fanns med där även fast vi aldrig trodde att det skulle finnas en chans att vi skulle få båda två. Men vi hade ett par alternativ på hur vi skulle agera beroende på hur marknaden såg ut.

Joe, er organisation har gjort ett så bra jobb med att veta när det är dags att värva spelare och när det är dags att släppa dem baserat på deras prestation, produktion och ålder. Men några av de spelare ni skriver kontrakt med nu börjar närma sig 30-årssträcket. Hur väger ni in det i er analys av dem?

Ja, det är en faktor. Folk har nog överdrivit, i vårt fall, hur mycket av en faktor det har varit. Men vi har gått igenom och gjort en djup analys över varje position och när spelare troligtvis börjar tappa i kvalitet och börjar närma sig slutet av sin karriär. Vi har försökt vara medvetna om det, även fast det inte är en fast regel på något sätt men det hjälper oss att göra saker på rätt sätt. Det finns positioner, som offensiva linjemän till exempel, där spelarna håller längre och andra där de inte brukar göra det. Som att safetys till exempel brukar ha de kortaste karriärerna, förutom running backs. Vi har skrivit kontrakt med flera spelare som har varit över 30. Så det är ingen regel vi följer stenhårt. Men vi är säkert lika noggranna som vilket annat lag somhelst i ligan.

Joe, när bytet av Kolb gick igenom och ni fick Rodgers-Cromartie så gick ni ut och värvade Asomugha. Folk tenderar att tro att ni ska byta bort Asante Samuel, men för oss verkar det som att Eagles bara försöker ha tre bra cornerbacks att rotera med efter att så många lag spelar mycket nickel, eller tror ni att ni kan få något bra för Samuel i ett byte?

Ja, det riktiga svaret är att det kan bli vilket som. Vi är öppna för och är i diskussion med flera lag som vill värva en av våra cornerbacks. Vi har också Hansen som har varit vår nickel cornerback och han är en bra spelare. Lag som behöver en corner har kontaktat oss och vi lyssnar på dem. Sedan gör vi samma sak som i alla situationer, vi gör en utvärdering och försöker fundera över vilket alternativ som skulle ge os det bästa laget. Det är alltid en konflikt mellan det långsiktiga och det kortsiktiga, även med draftval, om hur man ska spendera sina lönepengar. När vi vet hur situationen ser ut så kommer vi utvärdera våra alternativ och ta det beslut som gynnar oss mest. Vi har varit öppna med att folk kontaktar oss om Asante och våra andra cornerbacks och vi lyssnar på alla innan vi tar ett beslut.

Du vet Joe, när man pratar om kort- och långsiktigt så kommer man in på en av era spelare, Desean Jackson som vill ha ett långtidskontrakt. Var står ni diskussionen med honom?

Vår synvinkel och det vi har sagt till honom är att det bästa för honom är att stanna hos oss och jobba med laget för att komma dit han vill. Det är det bästa sättet att komma dit. Vi har uppmuntrat honom att komma in och göra sitt bästa så kommer framtiden att lösa sig för honom. Hittills har han valt att inte göra det men vi är hoppfulla och fortsätter att prata med honom och hans representanter.

En sak till Joe, jag vet att du inte har mycket tid. Situationen med Vince Young, beslutet att ta in honom. Ni hade andra alternativ men valde honom. Hur ser ni på hans utveckling, vad kan ni få ut ur honom under ett kontrakt på 1 år som en backup, på den korta tiden?

Vi ville ha någon som vi kände kunde vinna matcher om Michael inte var tillgänglig för spel, inte bara någon som kunde fylla ut platsen, och i våra utvärderingar ser han mycket bra ut. Möjligheten att värva honom, vi har också Mike Kafka som vi är positiva till, även fast det optimala hade varit att ha mer tid så litar vi på vår personals förmåga att utveckla quarterbacks, men så här såg situationen ut. Om vi drabbas av en skada så är han en spelare som kan komma in och ha en stor chans att vinna matchen åt oss. Vi hade gärna skrivit ett avtal på två år men han var väldigt bestämd när det gällde att bara skriva kontrakt på ett år. Det är okej med oss för vi tycker att Kafka utvecklas bra och i framtiden kan bli en bra backup eller en starter för något lag. Så, det funkade bra och Andy och våra coacher är sugna på att börja träna med honom och hans talang om ett par dagar.

Förväntningarna på er efter free agency efter ni har tagit in så många bra spelare är stora, känner ni att det finns en mentalitet inom organisationen att vinna nu?

Jag har försökt att tona ner det. Vi gör allt som går för att vinna nästa säsong men vi är inte ett lag som försöker köpa ett mästerskap eller satsar allt på en säsong. Vinner vi inte så har vi avslutat det här uppehållet med lagom utrymme ekonomiskt och nästa säsong kommer vi att ta tillbaka hela det här laget, kanske till och med i två år till. De enda startande spelarna som inte har ett längre kontrakt är Desean Jackson och Michael Vick. De är såklart mycket viktiga för oss men vi har gott om tid att få hela laget under kontrakt. Vi har byggt det här laget så att det kan hålla ihop under en lång tid framöver och samtidigt är det en utmaning för oss att utnyttja den talang vi har för att vinna en superbowl nu.

Jag tror inte att alla vet vilken bra och effektiv spelare Cullen Jenkins är. När ni såg att ni kunde få honom för att hjälpa Jason Babin, och Trent Cole på andra sidan. Hur hade ni tänkt att ni skulle använda honom och hans färdigheter? För han var så bra i Packers på att störa motståndarna och hjälpte verkligen Clay Matthews. Hur effektiv tror du att han kan vara i er uppställning (4-3)?

Vi är mycket glada över att ha honom. Vi kommer främst spela honom som defensive tackle och han kommer att få en betydande roll. Särskilt på tredje down. Med det djup som vi har i försvarslinjen, tillsammans med Washburn som kommer in och höjer alla spelares nivå, så tror jag jag att Cullen kommer att ha ett riktigt bra år. Hela försvarslinjen kommer att bli en stor utmaning för andra lag att försöka hantera.

Sista frågan. Vi har pratat om den talang ni har samlat i försvaret. Ni har en ny defensiv koordinator som egentligen har ägnat mestadelen av sin karriär åt offensiven och den offensiva linjen. Vad är era förväntningar på vad han kan åstadkomma?

Det är en väldigt självsäker kille som är van att överträffa folks låga förväntningar. Han är en smart kille, jobbar hårt och är väldigt intensiv. Jag tror att vi kommer att få se ett väldigt snabbt och aggressivt fysiskt starkt försvar. Om en spelare inte presterar så tror jag inte att de kommer att spela så länge för han kommer att kräva den aggressiviteten av dem. Många spelare som vi har värvat är spelare som vill spela ett snabbt och aggressivt försvarspel, det är det som är kul om man är försvarsspelare. Du kommer att få se det och en väldigt intensiv tränare. Försvaret kommer att smittas av hans personlighet.

Sista frågan nu, gillar du den etikett som Vince Young gav er, som ett ”Dream-Team”, som nu har fastnat?

Hade jag fått bestämma, om jag ska vara ärlig, så hade han nog fått säga något annat. Det känns missvisande. Om man tänker på vår organisation och de spelare som vi har tagit in. De är väldigt ödmjuka, hårt arbetande och tävlingsinriktade allihop. Det finns inte den typen av flärd i den här organisationen, den här staden eller bland vår personal. Varken bland ägare, tränare eller spelare. Jag förväntar mig att se ett hårt hårt arbetande och ödmjukt lag som inte passar in på stereotypen av ett ”Dream-Team”. Vi är alla väldigt medvetna om att vi hittills inte har åstadkommit någonting men att vi har satt ihop ett lag som potentiellt skulle kunna hitta varandra och spela bra fotboll. Vi har inte vunnit en enda match eller kört ett enda spel av försäsongen än. Vi på kontoret vet det och Andy Reid betonar det hos spelare och tränare. Det tror jag gör att den termen inte passar inte på det lag vi försöker bygga här.

Slut på intervjun.

Vad är dina reaktioner på vad Joa Banner säger?

Nyheter

To Top