Nyheter

Free agency – uppdaterad 6/8

Vi visste att det skulle bli en galen free agency eftersom allt skulle hända under några intensiva dagar. Och ingen lär vara besviken hittills. NFL Supporter går igenom de största övergångarna och uppdaterar varje dag.

Fler intressanta värvningar listas nedan. De uppdateras också dagligen.

Braylon Edwards, wide receiver, går till San Francisco 49ers från Jets. Han har skrivit ett 1-årskontrakt och kommer att få $1 miljon. Om han fångar över 90 passar eller blir invald i Pro Bowl kommer lönen att stiga till $3.5 miljoner. Det är ett kap för 49ers, tycker jag. Edwards har varit klantig utanför planen och har haft en hel del problem med rättvisan. Han har redan visat att han kan spela, nu måste han bevisa att han är en kille man kan lite på, en kille värd att satsa pengar på som är konsekvent. Enligt hans uttalanden i media är han väl medveten om det. Förhoppningsvis för 49ers kanske den hittills misslyckade Alex Smith, quarterback, hittar sitt spel, och kanske kan Braylon Edwards vara ett redskap som kan hjälpa honom dit.

Ronnie Brown, runningback, hamnar i Philadelphia Eagles som fyller på med ännu fler offensiva vapen. Ronnie Brown är en flexibel runningback som öppnar nya möjligheter utöver LeSean McCoy. Dessutom är Brown en av ligans bästa spelare i wildcat, och kan kasta bollen riktigt bra, vilket skulle kunna resultera i en del spännande uppställningar med honom och de två snabba quarterbacks som Eagles har i Michael Vick och Vince Young.

Zach Miller, tight end, går till Seattle Seahawks från Oakland. En av få riktigt bra spelare som fortfarande var tillgängliga. Miller har varit konsekvent produktiv i sin karriär och är ett gott tillskott till Seahawks. Han har snittat över 600 yards per säsong sedan sin rookiesäsong och 2010 valdes han in som alternate i Pro Bowl efter att Antonio Gates blev skadad. Det är en tung förlust för Raiders, Miller ledde laget i yards, mottagningar och touchdowns i passningsspelet. Frågan är väl snarare vem som ska kasta bollen till honom i Seattle.

Derek Anderson, quarterback, lämnar Arizona och går till Carolina Panthers. Cardinals känner sig tydligen säkra på sin nya värvning Kolb, vilket de borde efter att de har skrivit ett 5-årskontrakt värt $60M, och släpper den hårt kritiserade Anderson som startade 9 matcher förra säsongen. På de matcherna lyckades han bara kasta 7 touchdowns i relation till hans 10 interceptions. Säsongen innan blev det 3 TD och 10 INT under 7 macher för Browns. Man får gissa att Panthers tänker använda honom som en backup till Newton eller alternativt låta honom spela de första 4-6 matcherna. Med tanke på vad Anderson har visat upp på senaste tiden så tycker jag att det är lika bra att ge sin nya unga stjärna chansen direkt.

Nick Barnett, interior linebacker, går till Buffalo Bills från Green Bay på ett $12M kontrakt över tre år. Man får anta att Barnett ska ersätta den tunga förlusten av Paul Pozluszny som var ledaren bland Bills linebackers. Barnett har 8 säsonger bakom sig i NFL och kan nog bidra med rutin om det skulle behövas. I början av sin karriär var han en kugge i Packers försvar men de senaste två säsongerna har han haft lite skadeproblem. 2008 fick han problem med knät, 2009 hade han en bra säsong och 2010 blev han skadad igen. En dålig vrist gjorde att han bara kunde spela 4 matcher. Om han håller sig frisk så är det en bra spelare som kan hjälpa Bills, särskilt i springspelet, där de hade stora problem förra säsongen. I Buffalo var hans nya medspelare mycket uppspelta över värvningen.

Plaxico Burress, wide receiver, går till New York Jets från fängelset. Burress har suttit inlåst i 20 månader efter att han av misstag sköt sig själv i benet på en nattklubb med ett oregistrerat vapen. Nu är han 34 år gammal och troligtvis inte i sitt livs form. Han ska försöka ersätta Braylon Edwards som Jets inte hade råd att ha kvar efter att Santonio Holmes fått ett fett kontrakt på $50M över 5 år. Jag tycker att det är ett steg ned för Jets men de hade väl egentligen inget val. Innan Burress sköt sig själv i benet hade han en framgångsrik karriär och det är ingen tvekan om att han hade färdigheterna, frågan är om han har dem kvar.

Barrett Ruud, middle linebacker, går från Tampa Bay Buccaneers till Tennesse Titans. En tung förlust för Bucs som annars är ett lag på rätt väg. Ruud har varit stabil i försvaret och stod för 118 tacklingar, 2 sacks och 1 interception förra säsongen. Han är riktigt bra mot springspelet och kommer att hjälpa Tennesse som har haft problem med sina linebackers.

Nnamdi Asomugha, cornerback, var årets hetaste free agent och han chockade alla genom att gå till Philadelphia Eagles. Nu har Eagles mest talang i ligan på cornerback. De hade redan den duktiga om än något agressiva Asante Samuel, och det går rykten om att han kan vara påväg ut. Asomugha är en shutdown corner som plockar bort motståndare ur matchen och de borde komplettera varandra bra. Dessutom fick Eagles Dominique Rodgers-Cromartie från Arizona Cardinals i Kolb-affären. Han är också en agressiv cornerback, dock inte riktikt så agressiv som Samuel.

Kevin Kolb, quarterback, var ett annat namn på allas läppar. Han går till Arizona Cardinals från Philadelphia Eagles mot Rodgers-Cromartie och ett draftval i andra rundan. Att Eagles fick så bra betalt säger egentligen mer om desperationen hos Cardinals och vikten av att ha en stabil quarterback på sin lönelista. Dessutom var Cardinals i stort sett tvungna att gå ut och investera i någon som kan kasta bollen till deras stjärna, wide receiver Larry Fitzgerald, om de ska lyckas övertyga honom om att stanna. Det lilla jag har sett av Kolb tycker jag har sett bra ut. Han har bra timing, är snabb på att få iväg bollen och är stabil. Det är när man ber honom att kliva utanför sin säkerhetszon som han kan vackla. Men visst finns det sämre quarterbacks som startar i ligan.

Reggie Bush, runningback, har varit en bra spelare för New Orleans Saints, även fast han aldrig blev riktigt vad de letade efter, men nu ska han istället söka lyckan i Miami Dolphins. Egentligen är det ingen typisk spelare för Dolphins. De brukar gilla mer fysiska runningbacks som smäller rakt på i mitten och letar luckor. Bush är mer en spelare på utsidan, snabb och relativt lätt. Han fångar passar och kan användas på många sätt. Det ska kul att se vilken roll han kommer att få i Miami. Tillsammans med sina draftval Daniel Thomas, runningback och Mike Pouncey, OL, kan de kanske hitta en bra rytm i sitt springspel.

Chad Ochocinco, wide receiver, går till New England Patriots. Han är inte den fjärde bästa spelaren som har fått nytt kontrakt men en av de mest intressanta. Den yvige Ocho twittrar frenetiskt, ställer upp i alla dokusåpor han får chansen till och ägnade sin off-season till att rida mekaniska tjurar eller att brottas med ormar. Han vill alltid få bollen på planen, annars kan han bli lite grinig. Men han kan säkert bidra med mycket som Patriots har saknat om Belicihik kan få honom att rätta in sig i ledet. Han är inte den enda spelaren som Belichik kan få fullt upp med.

Albert Haynesworth, defensive end, går också till New England Patriots. Med Haynesworth har Belichik lite jobb framför sig. En spelare med mycket talang som länge har spelat långt under sin förmåga. Mycket för att han knappt har ansträngt sig. I en match förra säsongen ramlade han ned på marken men spelet fortsatte. Han bekymrade sig inte ens om att ställa sig upp igen trots att han mycket väl kunde ha stoppat bollföraren som senare hittade en lucka inte långt ifrån honom. Han har varit inblandad i andra incidenter som inte är vackra. I en match 2006 drog han av hjälmen på en motståndare och trampade honom i ansiktet efter ett spel, motståndaren fick sy 30 stygn. 2010 blev han stämd av en strippa som hävdade att han hade gjort henne gravid och sedan vägrat hjälpa henne ekonomiskt. 2011 anklagades han för att ha slagit en person i ansiktet efter ett trafikbråk. Men Haynesworth har som sagt en väldig kraft på planen och om New England kan utnyttja den så kan han säkert göra mycket nytta för dem. Om han klarar de fysiska testerna för att ta en plats.

Donovan McNabb, quarterback, går från ett misslyckat äventyr i Washington Redskins till Minnesota Vikings. Istället för att ge sin nya rookie Christian Ponder en chans från första dagen tar de in den rutinerade McNabb att ta över efter Favre. Det är nog ett bra drag. Även fast Ponder har försökt agera som en ledare under uppehållet så är det mycket begärt att han ska kliva in, med den omtumlande strejken som har varit, och spela direkt. McNabb kan fortfarande spela bra om han hamnar i rätt system och Vikings vill vinna nu med tanke på det lag de har runtom sin quarterback. Tyvärr så tappar de…

Sidney Rice, wide receiver, går till Seattle Seahawks. Rice hade en del skadeproblem förra säsongen men spelade mycket bra innan han skadade sig, efter skadan kom han aldrig igång. Helt klart en förlust för Vikings, däremot är det oklart varför Rice gick till Seahawks som brottas med många problem. Seattle har släppt Matt Hasselbeck och ska nu satsta på Charlie Whitehurst eller nya investeringenTarvaris Jackson, som de skrev kontrakt med i veckan.

Mike Sims-Walker, wide receiver, går till St. Louis Rams från Jacksonville Jaguars. Ledningen i St. Louis försöker placera lite måltavlor runtom sin unga stjärna Sam Bradford och det här är ännu ett steg i den riktningen.

Vernon Gholston, defensive end, går till Chicago Bears från New York Jets på ett 1-års kontrakt. Han har haft det tufft och fått rejält med kritik. Han var ett monster i college och slog rekord för sina sacks, 21,5 på 25 matcher. På tre säsonger med Jets blev det 0 sacks. Kanske kan det bli en nytändning.


Sätter de mest intressanta bland de övriga övergångarna i fetstil så det blir lättare att få lite överblick.

Shaun Ellis, defensive end, till New England Patriots från Jets

Olin Kreutz, center, till New Orleans Saints från Chicago

Kevin Boss, tight end, till Oakland Raiders från Giants

Casey Rabach, center, till Baltimore Ravens från Washington

Anthony Hargrove, defensive tackle, till Philadelphia Eagles från New Orleans

Derek Landri, defensive tackle, till Philadelphia Eagles från Carolina

Tommie Harris, defensive tackle, till Indianapolis Colts från Chicago

Cadillac Williams, runningback, till St. Louis Rams från Tampa Bay

Jonathan Goodwin, center, till San Francisco 49ers från New Orleans

Dimitri Patterson, cornerback, till Cleveland Browns från Philadelphia

Jerious Norwood, runningback, till St. Louis Rams från Atlanta

Ernie Sims, outside linebacker, till Indianapolis Colts från Philadelphia

Ty Warren, defensive end, till Denver Broncos från New England

Bernard Pollard, strong safety, till Baltimore Ravens från Houston

David Carr, quarterback, till New York Giants från San Francisco

Marc Colombo, tackle, till Miami Dolphins från Dallas

David Akers, kicker, till San Francisco 49ers från Philadelphia

Harvey Dahl, guard, till San Francisco 49ers från Atlanta

Jason Babin, defensive end, Philadelphia Eagles från Tennesse

Michael Jenkins, wide receiver, till Minnesota Vikings från Atlanta

Nate Clements, cornerback, Cincinnati Bengals från San Francisco

Cullen Jenkins, defensive end, till Philadelphia Eagles från Green Bay

Marion Barber, runningback, till Chicago Bears från Dallas

Bruce Gradkowski, quarterback, till Cincinnati Bengals från Oakland

Brandon Jackson, runningback, till Cleveland Browns från Green Bay

Sam Hurd, wide reciever, till Chicago Bears från Dallas

Ray Edwards, defensive end, till Atlanta Falcons från Minnesota

Johnathan Joseph, cornerback, till Houston Texas från Cincinnati

Darren Sproles, runningback, till New Orleans Saints från San Diego

Stewart Bradley, middle linebacker, till Arizona Cardinals från Philadelphia

Matt Moore, quarterback, till Miami Dolphins från Carolina

Steve Breaston, wide receiver, till Kansas City Chiefs från Arizona

Vince Young, quarterback, till Philadelphia Eagles från Tennesse

Tyler Thigpen, quarterback, till Buffalo Bills från Miami

Takeo Spikes, interior linebacker, till San Diego Chargers från San Francisco

Roy Williams, wide receiver, till Chicago Bears från Dallas

Paul Pozluszny, interior linebacker, till Jacksonville Jaguars från Buffalo

Robert Gallery, guard, till Seattle Seahawks från Oakland

Matt Hasselbeck, quarterback, till Tennesse Titans från Seattle

Quentin Mikell, strong safety, till St. Louis Rams från Philadelphia


Att hålla koll på:

Kommer Desean Jackson skriva nytt kontrakt med Eagles? Vad kommer att hända med Braylon Edwards? Det sägs att Miami har tappat sitt intresse för Kyle Orton, stämmer det? Vem nappar på Antonio Cromartie?


Vad är ditt intryck av draften? Vad/Vilka chockade mest? Vilket lag har gjort bäst ifrån sig?

Nyheter

To Top