Nyheter

Fotbollstorsdag: Cardinals hos Rams

Innan säsongen hade startat såg den här torsdagsmatchen inte ut att vara särskilt intressant. Men de här två lagen har spelat bättre än väntat. Tillsammans har de vunnit sex av åtta matcher.

Arizona Cardinals och St. Louis Rams har två av ligans sämsta anfall hittills. I Cardinals har Kevin Kolb, quarterback, spelat hyffsat och varit försiktig med bollen. Han har till och med lett laget på långa serier i slutet matchen till två av vinsterna. Men han har inte visat att han kan flytta bollen konsekvent. Springspelet är nästan ännu sämre. Det enda riktigt bra offensiva vapnet som man har är Larry Fitzgerald, receiver, och honom ser motståndarna till att sätta två försvarare på hela matchen.

I St. Louis Rams har man en quarterback som kan kasta bollen hyffsat i Sam Bradford, quarterback och årets rookie för två år sedan. Men man har ont om bra receivers och det känns som att det bara är Danny Amendola som fångar några passningar. Vilket också stämmer. Han är duktig men bättre i det korta passningsspelet så det blir jobbigt för Rams att hålla serier levande. Inte ens det vanligtvis bra springspelet med Steven Jackson har fungerat hittills. Det måste man få igång med tanke på bristen av andra vettiga alternativ. Men det är klart att det är svårt att springa bollen när motståndarna vet att man inte kan mycket annat. Dessutom dras Jackson med en ljumskskada och är listad som ”tveksam” till torsdagens match.

Både Cardinals och Rams har riktigt dåliga offensiva linjer. Det känns som vi har sagt det ofta i år men det är ont om bra linjer i NFL nuförtiden. 49ers och Broncos är några. Det kan bli en viktig faktor eftersom båda de här lagen kan få igång en hyffsad pass rush när de är på det humöret. Förra årets rookie Robert Quinn är en talang som har kommit igång för Rams i år och tillsammans med Chris Long på andra sidan har Rams en bra grund, även fast man inte riktigt har fått utdelning än. Cardinals har en mycket bra pass rush med dominerande spelare som Darnell Docket, Calais Campbell och linebackern Daryl Washington.

Det är i försvaret som de här lagen har spelat bäst hittills. Särskilt Arizona Cardinals. Man har vunnit över riktigt bra lag som Eagles och Patriots genom att hålla matcherna tajta. Men även fast man har släppt näst minst poäng av alla lag i NFL så har man gett upp en hel del yards. Vilket är lite oroväckande. Men som jag skrev i artikeln ”De obesegrade” så gäller det att undvika stora spel och ge sitt försvar fler chanser att stoppa motståndarna. Senaste matchen mot Dolphins avslöjade dock vissa sprickor i rustningen. Man kan säga vad man vill om vilken talang Ryan Tannehill, quarterback, är men faktum kvarstår att han är en fjunig rookie utan särskilt bra receivers omkring sig. Att han får kasta för över 400 yards på dem och att Brian Hartline, receiver, tillåts fånga bollar för 253 yards är inte ett bra tecken för försvaret.

St. Louis Rams har också spelat rätt bra i försvaret. Innan säsongen gjorde man två fenomenala värvningar. Man plockade upp den tuffa Cortland Finnegan på den öppna marknaden och sedan valde man Janoris Jenkins i draften. Båda är cornerbacks som kan spela fysiskt och markera sin motståndare ensam. Det ger tränarna mycket mer frihet över resten av plan. Men Rams har dock haft lite problem att sätta stopp för springspelet. James Laurinaitis, linebacker, är bra men det finns frågetecken kring den centrala delen av den defensiva linjen och lagets övriga linebackers.

Sedan bara måste man nämna Rams rookie Greg Zuerlein, kicker. Han är bäst i hela NFL på sin position just nu. Zuerlein har satt 12/12 field goals hittills. Då tänker ni att han har stått och chippat in dem från 30 yards? Nej, vi snackar sparkar på 56, 58 och 60 yards bland annat.

Så, hur går det?

Arizona Cardinals är favoriter i den här matchen. Man är obesegrade och har ett bättre lag helt enkelt. St. Louis Rams kan bli ett mycket bra lag så småningom under den nya tränaren Jeff Fischer men de är unga och det finns en del hål i truppen. Men! Jag tror ändå att Rams kan skrälla den här veckan. Men man måste få press på Kolb så att han blir slarvig med bollen och samtidigt få igång sitt springspel. En sak känns dock säker. Det kommer att bli relativt lite poäng och väldigt tajt.


Vad tror DU?

Nyheter

To Top