Nyheter

Tränare på ”heta stolen”

Jim Schwartz, Norv Turner, Chan Gailey, Romeo Crennel och Jason Garrett sitter alla osäkert om inte 2012 motsvarar ägarnas förväntningar, menar Olof Westman.

De bästa lagen har ofta en sak gemensamt – kontinuitet – men trots det byts tränare ut på löpande band. Redan efter fyra veckor viskas det. NFL Supporter tar pulsen på jobbsäkerheten.

Som ni vet består en amerikansk fotbollsmatch av fyra kvartar. Säsongens första fjärdedel är nu avverkad och vi har fått se många spektakulära resultat med lag som har överraskat både positivt och negativt. Det är fortfarande tidigt på säsongen men det börjar redan spekuleras om vilken huvudtränare som blir först att få lämna sitt lag. NFL Supporter tar en titt på vilka tränare som sitter på ”heta stolen” och vilka som verkar ha frusit fast tills de själva väljer att gå vidare.

Heta stolen

Romeo Crennel – Crennel nämndes som en outsider till årets coach, och även undertecknad hoppade på det tåget, men Kansas City är så här långt en rejäl besvikelse. Problem runt både sitt eget och motståndarnas målområde är det som hittills har stoppat Chiefs. Med tanke på den potential som finns i laget så har Crennel stor press på sig att prestera. Crennel kan få det tufft att sitta kvar säsongen ut om han inte rätar skeppet snart.

Jason Garrett – Efter att ha fått en rejäl käftsmäll av Chicago så är Dallas och Jason Garrett i gungning. Man har ett tufft schema framöver och kan mycket väl åka på 1-4 eller 0-5 över de fem nästa matcherna. Garrett måste ta Cowboys till slutspel, annars kommer ägare Jerry Jones att sparka ut honom illa kvickt.

Jim Schwartz – Också en riktig besvikelse. Detroit var på väg uppåt och framåt efter att ha varit ligans slagpåse i ett antal säsonger. Men man hade problem med disciplinen under uppehållet och den här säsongen verkar hela laget ha tagit ett eller ett par steg bakåt. Det kan inte skyllas på någon annan än huvudtränaren. Måste få ordning på torpet, snarast.

Chan Gailey – Många trodde inför säsongen att Bills skulle vara med och kämpa långt in i slutspelet. Efter fyra matcher vacklar den bilden något. Defensiven skulle vara Bills adelsmärke men efter två riktigt tunga matcher mot Jets och Patriots så är det tydligt att defensiven har problem och att Gaileys coachning inte har tagit laget dit man vill.

Norv Turner – Var på väg att få sparken redan efter förra säsongen. Har ägarens ögon på sig och måste troligtvis gå långt i slutspelet för att få vara kvar nästa år. Laget har talang och har inte levererat. När man sen befinner sig i, den på senare år svajiga divisionen, AFC West så är slutspel ett absolut måste.

Står och väger

Andy Reid – Är man 3-1 efter fyra matcher är de flesta nöjda. Men inte Eagles-fans. Det har sett skakigt ut och man har fått gneta till sig vinsterna. Många skyller detta, kanske med god anledning, på dålig coachning. Mot Giants såg Reid dock ut att ha fått ordning på sina tränare och sitt lag. Men missar man slutspelet blir det avsked.

Mike Shanahan – Såg ut att ha någonting spännande på gång efter första matchen. RGIII är allting Redskins kunde hoppas på. Men så kom skadorna på försvaret och det har stoppat framfarten. Det är tredje säsongen med far och son Shanahan vid rodret. Visar man inte en tydligt positiv utvecklingstrend och att man kan vara med och slåss i den tuffa NFC East så finns det en risk för tränarbyte redan tidigt nästa säsong.

Rex Ryan – Håller envist fast vid Sanchez som sitt förstaval på QB positionen. Många fans vill se Tebow. Skador i försvaret gör att läget är tufft för Jets. Kan man fortsätta vinna matcher mot lite sämre lag så hjälper det Ryan att sitta kvar. Men om han inte får fart på offensiven, eller ger Tebow chansen, så tror jag att Ryan kan försvinna tidigare än många tror.

Pat Shurmur – Stackars Browns, de har det inte lätt. Ett tufft schema från start och fyra raka förluster. Men rookieduon Trent Richardson och Brandon Weeden har visat att de är kompetenta på planen och kan prestera på riktigt. Men börjar man inte vinna snart ligger Shurmur risigt till.

Ken Whisenhunt – Årets överraskning så här långt. Arizona har slagit två super bowl-favoriter, Patriots och Eagles, och ett av ligans bästa försvar, Seahawks. Whisenhunt har varit hårt ansatt av fans och pressen tidigare säsonger men om inte Cardinals imploderar har han snart säkrat jobbet för ännu en säsong som huvudtränare i Arizona.

Sitter säkert

Bill Belichick – Stabilitet och med en löjligt hög lägstanivå. Skulle troligtvis behöva 2-3 riktigt bedrövliga säsonger innan han får kicken. Svårt att se någon slags anledning till oro.

Tom Coughlin – Även om Giants ofta har problem tidigt på säsongerna så smyger de sig ändå oftast fram till slutspel. Har man bärgat två Super Bowl-ringar på fem år så sitter man fastspikad, fasthäftad och fastnaglad. Om det inte börjar se riktigt illa ut. Men med en kylig Eli Manning som QB och ligans kanske bästa defensiva linje kommer man alltid att vara med i matcherna.

John och Jim Harbaugh – Både Ravens och 49ers har gått på varsin mina, dock mot bra motstånd. De är ligans guldgossar och högt älskade av sina fans. På god väg att bygga två dynastier på varsin kust.

Gary Kubiak – Har fått arbeta systematiskt och långsiktigt med Houston och de har börjat säsongen fantastiskt. Fyra dominanta vinster gör att Houston just nu ses som ligans bästa lag, även om motståndet kanske inte varit det allra vassaste. Texans har högt satta mål och Kubiak är den som tar dem dit.

Mike McCarthy – Coachar man ligans bästa lag sett över de senaste 3-5 åren samtidigt som man alltid är med länge i slutspelet så får man förnyat förtroende år efter år. Ser ut att ha förbättrat defensiven betänkligt, det enda orosmolnet som funnits på den Wisconsinska horisonten. Sitter nog kvar tills han själv väljer att lämna.


Vem tror DU ryker först?

Nyheter

To Top