Fantasy

Fantasy vecka 15: Lycka till i finalen!

Foto: Matthew Stockman/Getty Images

En efter en har droppat ifrån och nu återstår bara finalisterna i våra ligor. Om vi får unna oss en tidig tillbakablick på säsongen så är det bara att konstatera att det endast med några få undantag varit väldigt stort engagemang från er som deltagit.

Detta är årets finalister:

Först ut är Superduperligan tillsammans med NFL-Podden. ”Vår” enda representant i semifinalerna – Injuredreserve90 – har gått till final där det på förhand ser ut att kunna bli väldigt jämnt mot NFL-Poddens egna lag som krånglade sig till final med minsta möjliga marginal.

I våran egna Superliga har följande lag gått till final: Team Who Dey (Veckans fantasylag!) coachade av Joakim Hedström och Dont be so Nagy coachade av Robert Johansson.

Liga 1: Danderyd Daggers coachade av David Bernhardsson och Smash n’ Grab ! coachade av Filip Lanzén, Stavby Lions coachade av Fredrik G spelar final efter övertygande semifinal-vinster.

Liga 2: Team Heyden coachade av Joel Heyden vann en tajt semi mot Korsta Kickers och möter Rodgers United som vann en utklassningsseger coachade av Felix Lindström i finalen.

Liga 3: Old Town Seagulls coachade av Jesper Haglöf och Racoon Rockets coachade av Joel Sandsborg möts i finalen, två lag som endast vann sju matcher i gruppspelet men verkligan prickat formen inför slutspelet.

Liga 4: Jailbreak DB Hunters coachade av Daniel Sjöholm och Raspberry Gruels coachade av Daniel Johansson var ligans två bästa lag i grundspelet och möts nu fullt rättvist i finalen efter två övertygande semifinalvinster.

Liga 5: # NoShame coachade av André Eiremo vann en oerhört tajt match mot Team Collinsworth och får möta Liljeholmen Bullfinches coachade av Oskar Bodin i finalen.

Liga 6: Dannes Saints coachade av Daniel Möller och Boom Bwagz coachade av Dan Folkesson möts väldigt otippat i finalen efter att ha skrapat ihop endast 13 av 26 segrar tillsammans i gruppspelet.

Liga 7: Team Awesome coachade av Ace Ventura(!?) gjorde skäl för namnet och satte upp hela 177 poäng i sin semifinal och möter i finalen Bodafors Packers som vann sin semi med ännu större marginal coachade av Viktor Mörberg.

Liga 8: Domsjö Degenerates coachade av Patrik Hägglund dubblade semifinalmotståndarens poäng och möter Foxy Boys FC coachade av Tobias Lindevall i finalen.

Liga 9: LockStick’mTuaSmokinBarrels coachade av Jonas Andersson vann en shootout i semifinalen mot Jemtland Fjellhawks och möter Team Varberg knocks coachade av Danijel Milovanovic i finalen.

Liga 10: Grundseriens två bästa lag: H-Town Vikings coachade av Andreas Tullgren och Team Hägglund coachade av André Hägglund möts i finalen.

Liga 11: Här var vi på NFL Supporter ofina nog att slå ut grundseriens dominant Running Backs Doesn’t Matter i semifinalen där vi får möta det näst bästa laget i grundserien; Team Gnagarsvin coachade av Niclas Gerdelius.

 

Veckans fantasy-hjälte

Fyra quarterbacks toppar poängligan vecka 15, och för de som startade Jalen Hurts så är han självklart en hjälte eftersom han gjorde flest poäng av alla men den som alla startade och som säkert vann många semifinaler samtidigt som han ordna divisions-segern för sitt Buffalo Bills är Josh Allen, med 359 passing yards, två passing touchdowns och två egna rushing touchdowns så är det ju faktiskt otroligt att rookien Hurts faktiskt lyckades bättre.

 

Veckans besvikelse

Vi måste naturligtvis ta någon från Pittsburgh Steelers anfall denna veckan. Något har hänt med laget som efter 11 raka segrar förlorat tre raka och det får man skylla till stor del på lagets anfallsspel. Denna veckan så får JuJu Smith-Schuster med sina 2.5 poäng stå i skamvrån men han kan gott ta med sig alla anfallskollegor förutom Diontae Johnson och Benny Snell dit.

 

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Mitch Trubisky och hans Bears möter Jaguars vecka 16, det kan bli en hel del poäng. Ingen kan väl heller tveka över att Jalen Hurts i Eagles är ett bra fantasy-alternativ, som Cowboys säkert inte kan göra mycket åt på söndag.

Running backs: Skador och Covid har satt några backups i riktigt förmånliga situationer inför vecka 16, vi tror att Tony Pollard i Cowboys, Salvon Ahmed i Dolphins, Jeff Wilson i 49ers och Le’Veon Bell i Chiefs kan producera riktigt bra i fantasy-finalerna. Om inte det räcker så är Frank Gore värd en pickup, om inte för en plats i startuppåställningen så åtminstone för att ge dig lite tur och positiv känsla från bänken.

Wide receivers: Chad Hansen i Texans har tagit emot 14 av 17 passningar över de tre senaste veckorna och möter ett svagt Bengals – försvar. Tyron Johnson i Chargers har 12 targets över två veckors tid och borde få chanser även denna veckan med tanke på att Keenan Allen och Mike Williams inte är 100%. Russell Gage i Falcons har en liknande situation med Julio Jones skadad. När Jets äntligen har fått sin seger så kan vi nog räkna med att Browns och Rashard Higgins kan dra nytta av ett omotiverat försvarsspel. Darnell Mooney i Bears kan nog dra nytta av att Jaguars tog den där segern redan vecka 1 och har spelat omotiverat sedan dess. Greg Ward i Eagles har blivit Jalen Hurts favorit-måltavla i red zone och har tre touchdowns nu sedan Hurts fick ta över för två och en halv match sedan.

Tight ends: Det är otroligt svårt att hitta tight ends som kan ge något slags golv överhuvudtaget inför vecka 16. Irv Smith Jr i Vikings och Cole Kmet i Bears kan vi nog räkna med 6-7 poäng var ifrån, men vill man ha hyfsad uppsida så är det nog bara Dalton Shultz i Cowboys som kan erbjuda det.

Veckans fantasy-lag

Att spela i den tuffaste ligan och ändå leverara bäst poäng i samtliga ligor när det gäller som mest är imponerande! Team Who Dey, coachat av Joakim Hedström gjorde just detta. Med 178.5 poäng togs en säker seger i ligan NFL Supporter Superligan.

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Jalen Hurts Eagles 37.8
RB Tony Pollard Cowboys 31.2
RB David Montgomery Bears 29.2
WR Calvin Ridley Falcons 32.3
WR DeAndre Hopkins Cardinals 30.0
TE Darren Waller Raiders 30.0
FLEX Marvin Jones Jr. Lions 27.2
D/ST Bills D/ST Bills 13.0
K Cairo Santos Bears 18.0
Totalt 248.7
Fantasy vecka 15: Lycka till i finalen!

Nyheter

To Top