Nyheter

Redaktionen Tycker Till: Vecka 15

Photo by Tim Nwachukwu/Getty Images

Grundsäsongen börjar lida mot sitt slut och det börjar bli klart för oss vilka som är ”contenders” och vilka som är ”pretenders” här i vecka 15. Redaktionen är återigen här denna för att svara på några väl valda frågor inför dagens NFL-söndag. 

 

Vad stod ut för dig förra veckan?

Svante: Monday night football mellan Browns – Ravens var ju självklart höjdpunkten. Årets match enligt mig och många andra. Otroligt imponerande och underhållande av båda lagens anfall. Inte minst när Lamar kastar en touchdown på 4e försöket efter att ha rusat ut från omklädningsrummet. 

Magnus: Ravens seger i Cleveland sticker så klart ut. En härlig match som svängde fram och tillbaks flera gånger om. Två bra anfall, på olika vis, men frågan är om inte lagens försvar är lite för svaga för att verkligen kunna utmana på allvar.

Daniel: Bills seger mot Steelers i prime time. En imponerande insats på båda sidor av bollen även om det dröjde till efter halvtid innan anfallet verkligen kom igång. Jag har fortfarande svårt att förstå mig på Josh Allens otroliga utveckling sedan jag skrek ut min besvikelse då han draftades, men just nu tyder allt på att han är i toppen för att stanna.

Mattias: Det var väl Primetime-matcherna som stod ut tillsammans med den energikick Hurts gav Eagles. Browns-Ravens var årets bästa match enligt mig och den typen av fajt som kommer rulla på repriser om 10 år. Och Lamars inträde på fjärde down i hans 30 for 30. Tack vare det spelet blir det slutspel för Baltimore. Där de hör hemma.

Olof: Jalen Hurts alltså, vilken kille. Skönt att se lite liv och energi i Eagles. Men fler skador i defensiven och i o-line gör att Eagles ändå kommer drafta högt. Men kul med en QB kontrovers i antågande. Suck.

Richard: Bills övertygande seger mot Steelers stärkte mitt förtroende för vinnarna och min misstro till de svartgula. Och både Browns och Ravens såg ut som slutspelslag. Kul med lite kraft i AFC, kanske någon kan störa Chiefs.

 

Philadelphia Eagles tog en chockerande seger när man slog New Orleans Saints förra veckan med Jalen Hurts under center. Är dagarna i Eagles räknade för Carson Wentz?

Svante: Eagles har ju lagt så otroligt mycket pengar på Carson Wentz och hans kontraktsförlängning. Det gör det svårt för mig att tro att man är redo att ge upp på honom ännu. Jag tror att man ger honom en till off season, ser om han kan rätta till sig och funkar inte det så släpper man nog honom efter nästa säsong och äter drygt 25 miljoner i dead cap.

Magnus: Svårt att svara på. Rent ekonomiskt är Eagles knutna till Wentz ett tag till, vilket innebär att han kan komma att få en del chanser framöver. Men om Hurts fortsätter vinna så blir det såklart tufft att ta tillbaka jobbet.

Daniel: Nej, det tror jag inte att man kan säga än. Med tanke på hans kontrakt och spelet han visat upp innan han bänkades så tror jag att det är svårt för Eagles att få något för honom i en trade. Deras bästa chans är nog att Wentz kommer tillbaka 2021 efter en stark försäsong och antingen vinner jobbet i Eagles igen eller har ett bättre tradevärde då för lag som inte hittat vad dom behöver i draften.

Mattias: Det är upp till Jalen Hurts. Om han är okej eller bättre kommer Wentz inte få tillbaka sitt jobb. Det händer bara om Eagles är desperata, att Hurts skadar sig eller floppar. Det bästa för alla parter vore att göra sig av med Wentz och börja om. Blir de erbjudna ett draftval i någon av de sista rundorna bör de ta det. Går till Broncos för ett val i sjätte rundan och en påse nötter.

Olof: Nej jag tror inte det. Men det kommer bero på två saker: Om Eagles byter ut Doug Pederson, för jag tror inte Doug vill spela det typen av offense som krävs för att Hurts ska lyckas och om Eagles lyckas stärka laget kring Wentz. Får Wentz bättre förutsättningar och mindre skador på sin offensiva linje kommer han lyfta sitt spel och vara betydligt bättre än i år. Då är han kvar som #1 även nästa år. Men kopplet är avsevärt kortare.

Richard: Nej, men 2020 är över för Wentz. Han har spelat dåligt i år, men det finns en orsak att man gav honom hundratals miljoner. Jag tror att positionen är vidöppen till säsongen nästa år, och att varken Wentz eller Hurts är i förarsätet just nu.

 

 

Davante Adams gick in i vecka 15 med touchdowns i 8 raka matcher, Diggs leder ligan i mottagningar och Tyreek Hill hade nyligen över 200 yards i en kvart. Det finns många bra receivers i ligan, men vem är egentligen bäst enligt dig?

Svante: Jag fullkomligt älskar ju Davante Adams och för mig har han verkligen cementerat sig som WR1 i ligan. Hans route running är magisk och hans händer likaså. Inför vecka 15 ledde Adams ligan i yards per match, touchdowns per match och yards per sprungen route. 

Magnus: I normala fall hade jag sagt Michael Thomas, men hans säsong har varit upphackad och han har knappt varit på banan. Skulle jag välja en spelare att ha på ett spel så är det Deandre Hopkins, tycker han har unika egenskaper.

Daniel: Jag har ju varma känslor för Stephon Diggs som i skrivande stund leder ligan i både receptions (överlägset) och antal yards men det är ändå svårt att förbise hur mycket Davante Adams tvingas göra på egen hand på grund av relativt svaga kollegor på positionen samt att han missat ett par matcher och ändå är med i toppen. 

 Mattias: Försökte mig nyligen på en WR-ranking på Twitter. Adams hamnade nummer ett där, tätt följd av Jones, Hopkins, Hill och Thomas.

Olof: Jag tycker att Tyreek Hills säsong har varit fantastisk och han är verkligen en joker som motståndarna måste ha stenkoll på varje spel, för missar de så är det TD-varning på varje spel. Måste man bestämma vem som är bäst egentligen. Kan man inte säga att Tyreek, Julio, Nuke, Diggs och Davante alla är fantastiska!

Richard: Adams är väl bäst i år, han är bra både på planen och på pappret. Annars är ju jag en stor Julio-älskare. 

 

Drew Brees ska starta idag efter att ha varit borta i 5 veckor. Under den tiden vann Saints 3 av 4 matcher med Taysom Hill under center. Det är självklart svårt att bänka en legendar som Brees, men vem anser du egentligen skulle ge Saints bäst chans att ta sig till Super Bowl, och varför? 

Svante: Taysom Hill adderar onekligen en helt ny dimension till anfallet och ger försvaret ännu en sak att försvara sig mot. Med det sagt så har Brees sådan kontroll på det här anfallet. Han kan det utan och innan, vet exakt vad han ska göra och när det ska göras. Han är kaptenen i det här laget och ska de ta sig till Super Bowl så är det han som leder dem dit. 

Magnus: Brees, överlägset, om han är hel. Tycker skillnaden är stor mellan de två. Däremot kan man slänga in Hill för att krydda anfallet vid tillfällen

Daniel: Drew Brees ger Saints bäst chans. Visst att hans spel med fötterna är obefintligt, men allt annat gör han på en helt annan nivå än Hill. Brees rutin är ovärderlig i ett slutspel.

Mattias: Brees, utan konkurrens. Men Hill är inte helt hopplös.

Olof: Taysom Hill-storyn är kul men inte hållbar i längden. Brees ger helt klart större vinstchans och jag tror i ärlighetens namn att Jameis också gör det.

Richard: Brees. Hill har vunnit över Falcons (x2) och Broncos, då släppte de i snitt mindre än 10 poäng per match. När de släppte 24 poäng var anfallet, med Hill, alldeles för svagt för att svara trots att det var mot ett kasst Eagles.  

 

Vad ser du den här veckan?

Svante: Först får jag väl lida mig igenom 49ers – Cowboys, som förövrigt blev nedgraderat till 19:00. Sedan blir det Chiefs – Saints som för mig är veckans höjdpunkt och kanske en Super Bowl-preview.

Magnus: Ravens mot Jaguars, blir intressant att se om Lamar och anfallet kan spinna vidare på förra veckans insats. Visserligen ett sämre motstånd, men rytm kan skapas ändå. Sen blir det nog Chiefs – Saints.

Daniel: Jag vill se hur Tua Tagovailoa i Dolphins står sig mot Patriots och Bill Belichick som har en tradition med att förnedra rookie-quarterbacks. Sedan vill jag se Hurts och hans Eagles mot Cardinals. Det blir många rushing yards på QB-positionen i den matchen!

Mattias: Ska se om Seahawks kan stå emot Washingtons våldsamma defensiva linje. Tror inte att WFT:s anfall är det som hotar Seattle. Sen blir det storfajten, som de flesta andra! 

Olof: Säsongen över för Eagles, fantasysäsongen kräver ingen extra koncentration längre. Ska njuta av Red Zone och låta det guida mig i vilken match som är hetast. 

Richard: Chiefs mot Saints är förstås ett dundermöte, en eventuell preview på Super Bowl. Jag ska också med glädje se inbördesmötet Patriots mot Dolphins, där Billy kan sätta sin röda ljussabel i Brian Flores slutspelshopp. 

Redaktionen Tycker Till: Vecka 15

Nyheter

To Top