College

Ett dussin på Senior Bowl

Photo by Chris Graythen/Getty Images

Vi tittar närmare på ett dussin spelare på Senior Bowl som känns extra spännande att följa under veckan.

Senior Bowl är en unik möjlighet för spelare att visa upp sig, för tränare att se dem och för oss fans att komma riktigt nära inpå framtidens stjärnor. Årets uppställningar är laddad med talang och vi förväntar oss att flera av dem går redan i första rundan. Vi ska lyfta tolv spelare som vi ser fram emot att titta lite noggrannare på, men det har varit nästan omöjligt att begränsa sig. Har DU någon spelare som du vill att vi ska lyfta, skriv det i kommentatorsfältet så kan vi säkert lösa det.

CB Cameron Sutton, Tennessee
En skada under året säsong fick Sutton att falla av radarn lite, trots en väldigt fin karriär i Tennessee. Innan året var han ett av de hetaste namnen och har nu en vecka på sig att slå sig in i diskussionen igen, i en spektakulärt bred klass cornerbacks.

CB Tre’Davious White, LSU
White kommer vara kul att följa eftersom konceptet är som skapat för honom. Hans styrka ligger i att spela man-man och i övningar en-mot-en mot receivers kommer han dominera. Hans fantastiska fotarbete och mjuka höfter kommer övertyga scouterna i NFL att han ska plockas högt i årets draft.

CB Desmond King, Iowa
King vann Jim Thorpe Award 2015 efter en fantastisk säsong men valde att stanna ett år till på college. Han har enormt bra bollsinne, händer och förmåga att attackera bollen i luften. Ibland tror man att han är receiver. Däremot är han bäst i zon, inte i man-man, så det ska bli väldigt intressant att följa honom och hur han presterar när tränarna tvingar honom spela man-man.

Scouter är väldigt intresserade över den potential som finns hos DT Montravius Adams (Photo by Jonathan Bachman/Getty Images)

DT Montravius Adams, Auburn
I flera år har Adams retat med sin potential och i år började allt äntligen falla på plats. Många experter ser honom som en självklarhet att gå i första rundan, andra är skeptiska. Han har fysiska förutsättningar för att bli riktigt bra. Däremot skräms man av hans inkonsekventa teknik och hur mycket passrush han egentligen kan erbjuda från insidan.

EDGE Ryan Anderson, Alabama
Anderson har huvudsakligen spelat längs med linjen i Alabama och gjort det extremt bra. Kollegan Tim Williams för den mesta uppmärksamheten, men frågan är om inte Anderson är den bättre spelaren. Han har den här veckan på sig att visa det. Han är bra på det mesta och förvånansvärt stark. Han behöver visa att han kan komma av blockeringar när han rushar och en förbättrat handarbete. Kommer lämna Mobile som en garanti att gå i första rundan.

EDGE Jordan Willis, Kansas State
Willis har kanske varit årets bästa passrusher på college i år. Hans 15 sacks och 87 pressures säger en del om hur produktiv han har varit. Det är en djup klass pass rushers i draften i år och en bra vecka här kan sända Willis upp i toppen. Många lag ser honom som en OLB i ett 3-4-försvar, men då behöver han visa att han kan spela coverage också.

OT Antonio Garcia, Troy
Det är en relativt svag klass tackles i år och Garcia är en av få som faktiskt förväntas kunna spela på vänster sida. Han har storleken, han har styrkan och han har tekniken för att vara bland de första offensiva linjespelarna som går i draften. Det ska bli kul att se honom gå upp en-mot-en mot tekniskt skickliga spelare och se hur han kan hantera tunga bullrushers, det var en av hans svagheter under året.

OT/OG Zach Banner, USC
Det är lätt att förblindas av Banners storlek och föreställa sig en orubblig, elak jätte på linjen. Sanningen är dock ofta motsatsen för spelare som är alldeles för stora. De får svårt att komma tillräckligt lågt, att böja sig effektivt och att spela med stabil balans. Banner behöver imponera den här veckan för att visa att hans storlek är en tillgång, inte en svaghet.

Kan den elektriska Donnell Pumphrey lyckas i NFL trots sin ringa storlek?

RB Donnell Pumphrey, San Diego State
När man slår rekordet för flest antal yards på marken i NCAA, då förtjänar man uppmärksamhet. Pumphrey följer inte alls måtten för running backs i NFL, han är alldeles för tunn. Men han är väldigt smart när han springer och tar inte onödig kontakt. Dessutom går det inte att bortse från hans explosivitet, kvicka fötter och känslan att han närsomhelst kan springa hela vägen för en touchdown.

TE OJ Howard, Alabama
Årets bästa tight end blir såklart intressant att följa. Han har visat enorm potential och förmåga, bör utan tvekan gå i första rundan. Vi vet att han är livsfarlig som passningsmottagare, nu får han chansen att visa att han kan dominera även som blocker på linjen. Hur mycket kan han klättra under veckan?

WR Amba Etta-Tawo
Alla som såg Etta-Tawo förnedra Wisconsins försvar med 270 yards och 2 touchdowns fick en inblick i vad den lovande receivern kan göra. Han avslutade säsongen med 94 mottagningar för 1482 yards. Han har all möjlighet i världen att höja sitt draftvärde med en bra vecka mot dessa bra cornerbacks.

WR Taywon Taylor, Western Kentucky
Den löjligt produktiva receivern har 3200 yards och 34 touchdowns på två säsonger. Han är bäst när han får bränna receivers djupt och att skapa mycket efter korta, enkla passningar. Ska bli spännande att se honom springa alla olika typer av routes och hur han svarar mot betydligt högre kvalité av motstånd än han är van vid.

Nyheter

To Top