Nyheter

Chiefs satte ribban högt

Kansas City Chiefs imponerade på alla plan i sin match mot Cardinals. Motståndet var inte av högsta klass men Chiefs gjorde allt rätt.

Kansas City Chiefs var ett de lag som imponerade mest under försäsongens första veckan med matcher. Vi delar med oss av lite tankar kring de lag och lagdelar som gjorde intryck.

Först kollade vi på de spelare som imponerade under de första försäsongsmatcherna. Nu har det blivit dags för ett bredare grepp. Vi kollar på vilka lag och också vilka lagdelar som gjorde intryck – antingen på ett bra eller på ett dåligt sätt. Omdömet baseras huvudsakligen på den tid då lagens bästa spelare var inne. Det är liksom ingen idé att bedöma ett lag efter hur de spelare som kommer att få sparken om några veckor presterade.

Veckans mest imponerande lag

Kansas City Chiefs mötte Cardinals och var enligt mig det bästa laget den här omgången. Det spännande springspelet med Jamaal Charles och Peyton Hillis, med några instick av McCluster, såg lysande ut. Särskilt Hillis såg förvånande fräsch ut. Matt Cassell, quarterback, såg skarp ut när han ledde sina starters till två raka drives som resulterade i touchdowns. Offensiven har gott om verktyg för att vara kreativa i år. Försvaret var agressivt och fick bra press på Cardinals rätt kassa quarterbacks. Hela laget var med i tacklingarna och det kändes som att de ville bevisa något. Jag har redan varnat för Chiefs i år och även fast det bara är försäsong bekräftade det här vad jag hade trott. De kan bli farliga.

Atlanta Falcons körde över Ravens försvar. Matt Ryan, quarterback, spelade klockrent och satt i stort sett varje kast som fanns där. Julio Jones kommer att vara ett monster i år och då är det ändå inte säkert om han är lagets bästa receiver. Roddy White har redan visat vad han kan göra. Försvaret såg bra ut och stod emot bra. De behöver inte dominera matcherna med tanke på det explosiva anfallet.

Houston Texans är kanske ligans mest kompletta lag. Det visade man igen förra veckan. Anfallet kan båda springa sönder motståndet eller passa sig fram till poäng. Allra bäst är de när de kan plocka upp yards på marken och köra sina bootlegs som Matt Schaub, quarterback, är så bra på. Försvaret såg inte ut att sakna de spelare man har förlorat och kan vara nästan precis lika bra som förra året. Grymma linebackers och ett bra secondary gör att de egentligen inte har någon svaghet.

Veckans sämsta lag

Philadelphia Eagles var en besvikelse rakt igenom. Mycket flashbacks från förra året. Man tacklade dåligt, ställde upp fel och hade en dålig kommunikation. Ett lag som borde vara ute efter revansch för förra året, och som jag tror mycket på, bör vara noggrannare med detaljerna i början av säsongen. Särskilt med tanke på hur de inledde förra året, och för att det var det som slutligen förstörde Eagles säsong.

Dallas Cowboys stod även de för en förskräcklig insats. Vid två tillfällen lyckades lagets special teams-enhet ge motståndarna en first down på grund av regelbrott på fjärde. Det får bara inte hända. Anfallet fick inte igång något och det var tur att man plockade ut Romo innan han skadade sig med tanke på hur dåligt lagets offensiva linje spelade. Slarvigt och dåligt.

Lovande

Bills defensive linje flexade sina muskler, även utan alla starters inne. Det verkar som att enheten är allt som fansen hoppas på att de ska vara.

Lions springspel fanns inte förra året. Det var därför Matt Stafford var tvungen att kasta för över 5,000 yards. Jag ska inte säga att det såg ut som Texans eller 49ers direkt men man försökte i alla fall. Balansen är viktig. Det ska bli spännande att se hur man använder Stefan Logan, WR/RB.

49ers springspel var så bra att laget inte ens behövde försöka kasta bollen mot Vikings. Lagets första 87 yards-drive resulterade i touchdown. Man sprang bollen för 73 av dessa. Bra kombination av Frank Gore, Brandon Jacobs och Kendall Hunter framöver.

Buccaneers diciplin är något som förstörde för laget förra säsongen. Nu verkar det vara ändring. Greg Schiano har tagit över tränarjobbet och han verkar inte vara att leka med. När Bucs special teams förlorade bollen så förlorade Schiano förståndet och skrek som en galning. I halvtid sade han bara kort till reportern ”we’ve got to tackle better”. Då hade laget inte släppt till en enda poäng.

Oroväckande

Patriots offensiva linje är inte bra. Trycket kom från alla håll och frågan är hur Pats ska ersätta Brian Waters och Matt Light. Nate Solder, som valdes i draften 2011, har fått ta över som left tackle efter Light och han har problem. Vid ett tillfälle släppte han förbi en motståndare som sänkte Tom Brady, quarterback, hårt. Brady klev upp och skrek till Solder ”God damnit, Nate”. Kan bli ett problem för Patriots.

Steelers offensiva linje har aldrig varit riktigt bra och till i år har man investerat en del draftval i den. Bland annat på David DeCastro, guard, och Mike Adams, tackle. Men Adams hade en mardrömsdebut och blev fullständigt dominerad av Eagles backups. Hade de möt Cole och Babin istället så vågar jag inte ens gissa vad som hade hänt med stackars Roethlisberger.

Bengals skador var inte roligt att se. Laget förlorade flera viktiga spelare. Det återstår att se vilka skador som hänger kvar men Ray Maualuga, Travelle Wharton och Carlos Dunlap klev av. De två sistnämnda med allvarliga skador som kan hålla dem borta hela säsongen.

Chargers slarv var signifikativt för laget. Det lag som lyckades ranka bäst i NFL på anfall OCH försvar men ändå missa slutspelet. Det var fumbles, interceptions och rena dumheter.

Panthers passförsvar är ett stort frågetecken i år. Laget har så mycket som är bra från det explosiva anfallet till sin defensiva linje och linebackers. Men passförsvaret är oroväckande och frågan är hur mycket det kan dra ned det här spännande unga laget.


Var det något som gjorde intryck på DIG?

Nyheter

To Top