Nyheter

Chandler Jones en av de som har imponerat

Chandler Jones imponerade för sitt Patriots i den första matchen av försäsongen.

Första veckan av preseason är slut och många spelare har imponerat. Två rookies stod ut mest. Chandler Jones, defensive end i Patriots, och Andrew Luck, quarterback i Colts.

Försäsongen är speciell. Det är en del av förberedelserna inför säsongen och allt behöver inte fungera perfekt. De spelare som vanligtvis startar är oftast bara på planen under ett begränsat antal spel. Men det kan vara väldigt intressant att kolla på rookies eller hur ett lag genomför sina spel när kamerorna är på. Vi börjar med att kolla på några av de spelare som imponerade under denna försäsongs inledande matchvecka.

Veckans spel

Colin Kaepernick, quarterback i 49ers, sprang in en 78 yards touchdown och fick igång publiken. Annars var han lite inkonsekvent men den stora killen visade en del potential.

Imponerande spelare

Chandler Jones, defensive end i Patriots, är rookie och gjorde ett stort intryck. Ärligt talat så gjorde han mer än så. Han såg ut som ett monster och var stark när han puttade runt den offensiva linjen med sina långa armar. Hans opolerade stil påminner lite om Jason Pierre-Paul i Giants. Eller varför inte en av förra årets bästa rookies, Aldon Smith i 49ers.

Andrew Luck, quarterback i Colts, valdes först i årets draft. Många säger att han är den mest lovande spelaren som har kommit ur college på tio år. Eller mer. Han gjorde ingen besviken i sin första match där han inledde karriären med en touchdown på det första kastet. Dock en liten screen pass. Men hans andra touchdown var en riktig pärla där han kollade bort safetyn och tajmade kastet perfekt. Luck ledde sitt lag till tre touchdowns innan han gick av. En nästan perfekt match med fem stycken misslyckade passningar, tre av dessa tappade hans receivers och de andra två kastade han intelligent bort under press.

Ryan Tannehill, quarterback i Dolphins, valdes också han i första rundan. Tannehill fick inte starta sin match och anses vara mer av ett projekt som skulle må bra av att sitta på bänken en stund. Men det syntes inte i hans första försäsongsmatch. Tannehill spelade mot reserverna men tog bra beslut, var träffsäker, hade en fin touch i de lite längre kasten och ledde laget längs med planen väldigt effektivt. Ibland låste han fast sig vid sina receivers vilket kanske skulle ställa till problem mot bättre motstånd men i den här matchen gick det bra.

Shea McClellin, defensive end i Bears, är en annan rookie som gjorde en mycket bra match. Var väldigt aktiv. Orsakade en fumble och nära på även en interception.

Curtis Lofton, linebacker i Saints, kom över från Falcons till den här säsongen. Han ska ersätta hålet efter den avstängda Vilma och vad jag har sett så är han bättre än veteranen. Gjorde ett bra arbete i Falcons och ser bara ännu hungrigare ut nu. Är väldigt aktiv och sniffar fram bollen som en bra linebacker ska. Alltid runt bollen när spelet är slut.

Julio Jones, receiver i Falcons, stod kanske för den här veckans uppvisning. Kanske med undantag av Luck. Jones hade sex mottagningar för 109 yards. På en kvart. Killen ser helt lysande ut. Han hade lekstuga med försvaret. Då mötte Falcons ändå ett lag som heter Ravens, som jag har hört ska vara rätt bra på den sidan av bollen.

Brandon Jacobs, running back i 49ers, kom över från Giants till i år. De behövde den där lite tyngre backen och förstår Jacobs värde. Så länge han inte försöker göra för mycket och vet vilken typ av spelare han är så är Jacobs riktigt bra. Han klev in på tre third downs och plockade nödvändiga yards på samtliga. Användbar för 49ers i år.

I korthet

Matt Flynn, QB i Sehawks, var skarp. Ser ut som att han kan leva upp till hajpen. Ingen likhet med Kolb i Cardinals.

Sam Bradford, QB i Rams, såg bra ut trots sina medelmåttor till receivers och sin värdelösa offensiva linje. Överlever han hela året så blir det bättre än det senaste. Spred bollarna mycket bland lagkamraterna.

Luke Kuechly, LB i Panthers, verkar vara den spelare som man trodde. Instinktiv, tacklingssäker och tuff.

Sean Weatherspoon, LB i Falcons, hade ett bra år 2011. Kommer att explodera i år. En stjärna.

Christian Ponder, QB i Vikings, var lugn och tog bra mogna beslut. Har växt.

Wille Young, DE i Lions, var outtröttlig och påverkade matchen med sin pass rush. Spelade vilt.

Robert Griffin III, QB i Redskins, gjorde en beskedlig första match. Såg lugn ut och kastade några bra bollar. Sen klev han av. Bra debut.

Mychal Kendricks, LB i Eagles, märktes i Eagles annars kassa försvar. Grym snabbhet. Tog sig till bollen.

Nick Foles, QB i Eagles, visade upp fin touch i sin långa boll när han kastade en 70 yards TD OCH en 65 yards TD. Kanske framtiden i Eagles, kan få chansen snart.

Martellus Bennett, TE i Giants, har fått hoppa runt lite i sin karriär. Inte varit konsekvent. Blockerar alltid bra och nu gjorde han intryck i passningsspelet.

Melvin Ingram, DE/OLB i Chargers, var en av få ljuspunkter i Chargers förutom Antonio Gates. Flexibel spelare.

Quinton Coples, DE/OLB i Jets, slog ned bollar och puttade runt folk. Han visade varför han skulle gå i första rundan.

Peyton Manning, QB i Broncos, gjorde vad han skulle. En lyckad drive och några tuffa kast för att visa upp armstyrkan.

Matt Ryan, QB i Falcons, var helt lysande. Nästan felfri. Kommer att ha ett bra år.


Var det någon spelare som imponerade på DIG?

Nyheter

To Top