Nyheter

Michael Vick och skadorna

Två matcher. Två skador. Noll touchdowns. Eagles quarterback Michael Vick har knappast den försäsong som han hade önskat sig. Kan han verkligen klara sig utan skador en hel säsong?

Michael Vick sitter med ett knä i marken. Han gör ett försök att ställa sig upp men blir snabbt tvungen att sätta sig ned igen. Kamerorna zoomar in på ansiktet. Han grinar illa av smärta och håller sig för bröstkorgen. Snart omringas superstjärnan av läkare. Han lämnar matchen med en lyckad passning.

Scenen här ovanför utspelade sig under Eagles andra försäsongsmatch mot Patriots och är tyvärr en ganska vanlig syn för Eaglesfans. Michael Vick hade, i vanlig ordning, undvikit motståndarna genom att lämna fickan och springa mot sidlinjen. Han såg en receiver djupt och istället för att kasta bort bollen stannade han och avlossade ett kast i medspelarens riktning. Precis efter bollen lämnade Vicks hand kom Patriots linebacker Jermaine Cunningham i full fart och tacklade honom i bröstkorgen. Vick lämnade matchen men laget kunde andas ut då röntgen visade att stjärnan inte hade några brutna revben.

I den första försäsongsmatchen hamnade Vick i en trång passningsficka och slog handen i sin egen linjespelares hjälm i kaströrelsen. Även då klarade han sig utan brutna ben.

En liten kille?

Michael Vick är tuff. Och hans spelstil kan vara förtrollande kul att se på. Men eftersom han springer med bollen och rör sig utanför fickan tar han mycket smällar. Särskilt precis efter att han har släppt bollen eller är på väg ut över sidlinjen. Han har drabbats av brutna revben, handskador och hjärnskakningar. Michael Vick har bara spelat samtliga matcher av en säsong ett år. Den snabba quarterbacken är 1.83 och väger drygt 100 kilo, men i NFL är det inte särskilt mycket. Han är inte byggd för att bli tacklad helt enkelt.

Michael Vick måste spela smartare och tränarna måste hjälpa honom med det. Man har ett bra springspel och man måste utnyttja det så att Vick kommer ur fickan och får mer tid. Om han ska stå i fickan så är det snabba kast som gäller. Vick måste lära sig att kasta bort bollen istället för att ta smällarna. För utan Michael Vick är Philadelphia Eagles ett helt annat lag.

En överskattad spelare

Det svider lite att skriva det. Men visst är Michael Vick överskattad. Han räknas ofta in bland de absolut bästa på sin position och fick nyss ett kontrakt värt runt 700 miljoner kronor. Men han har inte visat att han är på den nivån. Bara ett år i sin karriär har han haft minst 60 procent lyckade kast, två gånger om man räknar 2011, och har egentligen bara haft en riktigt bra säsong i sin karriär. Det var 2010 och då spelade han inte hela året. Han spelade under vissa perioder otroligt bra men han avslutade inte säsongen på samma nivå. Om man då räknar in skadeproblemen är Eagles investering vågad. Särskilt eftersom man inte har någon riktigt bra reservplan.

Michael Vick kan spela på en hög nivå. Han har potential att ta Philadelphia Eagles långt och deras lag i år är det bästa på länge. Men det är dags för den 32-åriga Vick att visa vad han kan och leva upp till hajpen.


Vad tror du om Michael Vick och Eagles i år?

Nyheter

To Top