Analyser

Brees går för 32, vägskäl i Kansas och 15:30.

Nu börjar agnarna skiljas från vetet. Den sjunde veckan är starten på den tunga mitten på säsongen, där vi kan se vilka som är på riktigt och vilka som har varit bra på låtsas. Dessutom får vi vår första supersöndag där det sparkar igång reda 15:30 i London. För den som vill innebär det att det kan bli fotboll tills ögonen är helt ovala. 

 

Veckans tidiga

26,2 poäng är vad som skiljt vinnaren från förloraren när vi slår ihop resultaten av de senaste fem NFL-matcherna som spelats i London, det har varit sanslöst ojämnt. Ingen vet riktigt varför och det är inte alltid frukten utav ojämna lag utan matcher som känts jämna på förhand har spårat ur. Nu ska Los Angeles Chargers och Tennessee Titans göra upp på brittisk mark och för den neutrale ligger hoppet till en jämn och spännande match. Det är två lag som trendar i olika riktningar, Chargers har laddat upp rejält och vunnit tre raka matcher medan Titans tappat förlorat två raka.

Sett över senaste åren har dessa gäng varit opålitliga, men på förhand känns Chargers som den givne favoriten, anfallet är explosivt och har en fin balans. Även om Melvin Gordon är tveksam till start så kommer Rivers hitta sätt att flytta bollen. Förra söndagen sackades Marcus Mariota hela 11 gånger, blir intressant att se om Titans hittar ett sätt att hålla QB:n hel. Titans har svårt att flytta bollen som det är, de negativa spelen gör dem chanslösa.

Veckans match

Baltimore Ravens och New Orleans Saints gör upp i Baltimore. Ett anfall av högsta klass mot ett försvar av högsta klass, som gjort för en häftig holmgång. Saints har stjärnglans så det räcker till och blir över i anfallet med elektriske Alvin Kamara, hala Michael Thomas och passgeniet Drew Brees, men nu ställs man mot Ravens försvar som toppar i NFL både när det gäller lägst antal yards och poäng tillåtna per match. I snitt gör New Orleans 36 poäng per match medan Ravens endast släpper till 12,7, det är alltså två ytterligheter som möts. Även om det är en match mellan konferenserna så är matchen oerhört viktig då vinnande lag tar med sig en prestigeseger i ryggsäcken som ger självförtroende inför säsongens andra halva.

En kul detalj i denna match up är att Ravens är det enda lag som Drew Brees aldrig har slagit och såvida inte lagen möts i en Super Bowl så borde detta vara sista chansen för den snart 40-årige quarterbacken. Nästa gång lagen möts är 2022 och då är nog Brees pensionerad.

Veckans vägskäl

Kansas City Chiefs och Cincinnati Bengals har gjort sig kända för att kunna prestera på hög nivå och sedan sloka ju längre säsongen går för att vara sitt sämsta jag när det betyder som mest. Nu möts de två i en toppmatch där bägge kommer från en förlust. Förloraren kommer alltså vara inne i en förlustsvit och det är sånt som kan börja sätta sig i huvudet och göra spelarna påminda om historien. Bägge lagen har anfall som dolt brister i försvaret, nu känns det som att bästa försvar vinner. Vinnaren dansar vidare i en bra säsong, förloraren får börja fundera kring vad som är fel.

Veckans back from the dead

Ezekiel Elliott hoppas att Dallas kan resa sig från de döda och skrämma bort både bortaspöken och skapa säsongen första winning streak.  (Photo by Ronald Martinez/Getty Images)

Smeknamnet NFC Least hade börjat poppa upp men då gick tre av lagen i NFC East och vann sina matcher. Nu möts Cowboys och Indianer i Washington, en match där vinnaren placerar sig rätt bra inför andra halvan av säsongen. Hittills har inget av de två lagen vunnit två matcher i rad under säsongen, såvida det inte blir oavgjort så kommer den trenden brytas. Favorit får nog Washington sägas vara, Dallas har ännu inte vunnit på bortaplan efter tre försök. Men det är inte heller svårt att hitta perspektiv som ger Dallas övertaget. Anfallet fick till det ordentligt senast mot Jaguars och kanske kan Ezekiel Elliot och Dak Prescott rida på självförtroendevågen från den insatsen. Oavsett vem som vinner så tar det laget förarsätet i en division som väcktes till liv under förra veckan, förloraren, ja, den kan börja kolla på gravstenar igen.

Veckans  förarsäte

I Houston möts ett förvånansvärt svagt Jaguars, som precis bytt till sig RB Carlos Hyde, och ett Houston Texans som är sådär galet svårplacerade. Texans har tydliga stjärnor, Watt, Hopkins och Watson, och lika tydliga svagheter i sin offensiva linje och springspel. Houston började säsongen 0-3 men har sedan dess vunnit tre raka, mot relativt svagt motstånd, och har gott självförtroende.

Vinnaren i detta möte tar ett grepp om AFC South och sitter i förarsätet när vi snart nått halvvägs på racet. Jaguars har några matcher på sig att räta ut de frågetecken som dykt upp senaste veckorna, frågan är om man klarar av att hantera Houstons spetsspelare. Jaguars har ett högre tak och borde kunna diktera matchen. Kan Texans få till en match med lite poäng så finns möjligheten till en fjärde raka seger.

 

Brees går för 32, vägskäl i Kansas och 15:30.

Nyheter

To Top