Nyheter

Vecka 7: Rekord, besvikelser och 71:or

Vecka sju var som vilken vecka som helst. Vändningar, galna spel, förlängningar och drösvis med dramatik. Som vanligt satt man limmad vid flera matcher ändå in i slutsekunderna. För många av oss innebar dessutom söndagen en fotbollsfylld helg med matcher ända från 15:30 och redan första matchen satte ribban för resterande bataljer. Vi listar här några av de mest intressanta rubrikerna från helgen.

Äntligen en fin match i London
För en gångs skull var matchen i London någonting att vila ögonen på. Av någon udda anledning har dessa matcher historiskt sett varit rena sömnpillren. Både Chargers och Titans valde dock att bjuda upp till dans och matchen avgjordes inte förrän i slutsekunderna då Titans misslyckades med ett tvåpoängsförsök. Snackisen efteråt kommer vara huruvida de borde nöjt sig med en etta, och tagit matchen till förlängning? Matchen slutade 20-19 i Chargers favör.

Är Jaguars årets besvikelse?
Inför säsongen var många av oss uppdelade i två läger. De som trodde att Jaguars skulle bygga på fjolårets framgång vidare mot toppen, samt de som trodde att fjolåret var en ren lyckoträff. Sanningen lär väl troligtvis ligga någonstans däremellan, men belackarna börjar få blodad tand när det kommer till Jaguars. Försvaret har under de senaste matcher släppt till 19.9 poäng redan under första halvlek, och anfallet har hämmats av skadan på Fournette och att Bortles…..ja är Bortles. Söndagens insats var ett nytt lågvattenmärke och Bortles bänkades tillslut till förmån för Kessler.

Motståndarna Texans behöver dock inte be om ursäkt för sig, utan har med fyra raka segrar långsamt tagit steg för steg till toppen av AFC South där de vill höra hemma. Påtagligt i matchen, som slutade 20-7 till Texans, var hur enkelt allt är om du heter DeAndre Hopkins. Att Ramsey stod för bevakning var tämligen sekundärt. Killen dominerade som vanligt.

Brees har nu slagit dem alla
Ni som valde att stanna uppe och titta på Saints möte med Ravens gjorde verkligen helt rätt. Ligans bästa anfall mot ligans bästa försvar blev en jämn tillställning och matchen var inte över förrän den feta damen hade sjungit. Eller åtminstone när Ravens dito, Justin Tucker, gjort sitt. En missad extrapoäng i slutsekunderna ledde till att Saints kunde gå segrande ur mötet. Ingen skugga skall dock falla på Tucker, som vanligtvis är en av ligans säkraste kickers. Någon gång skall även han missa.

För Saints del innebar det att laget ångar på i toppen av NFC South, och för Drew Brees innebar det (som vanligt) nya rekord. Dels tillhör han numera klubben med över 500 TD, och på det personliga planet har han nu slagit alla lag i ligan åtminstone en gång.

Dagens siffror: 7:or och 1:or  

– Lions Kerryon Johnson bjöd på en 71 yards-rush  i första halvleken mot Miami. Det var det längsta rushen av en Detroitspelare sedan Best 2011. Har de kanske hittat sin nya arbetshäst i Lions?

– Även Bears QB Trubisky passade på att springa 71 yards mot Patriots. Det lustiga med den löpningen var att det bara återstod 8 yards till endzone. Trubisky valde dock ”the scenic route” och tog sig en rundtur över Patriots hela planhalva, innan han slutligen valde att springa in i målområdet. Tyvärr räckte det inte  hela vägen för Bears som föll hemma mot Patriots med 31-38.

– Avslutningsvis delar nu Adam Thielen (med Charley Hennigan, Oilers) rekordet (7) för flest 100-yardsmatcher på raken i början av en säsong. 2012 lyckades Lions Calvin Johnson med åtta matcher på raken. (Dessa var dock inte i början av en säsong).

 

Alla resultat hittar ni här.

Vecka 7: Rekord, besvikelser och 71:or

Nyheter

To Top