Analyser

Redaktionen tycker till – ”Peyton Manning borde ju ha pengar”

Oprah, Lil Wayne, Sean Combs och Peyton Manning, det är intressanta ägare om redaktionen får säga sitt. I övrig vill Daniel ge Aaron Rodgers en hypnotisör, Lasse ska sitta på en bar i Texas och Magnus O tycker Jaguars försvar är både överskattat och spelar dåligt. 


Vad tar du med dig från vecka sex?

Daniel: Att Aaron Rodgers behöver en mental coach. Eller en hypnotisör. Om någon kan få honom att tro att det alltid är matchens sista drive så kommer han kunna närma sig 800 yards per match. Han är helt otrolig i slutet av jämna matcher.

Magnus O: Ligan är fortfarande otroligt ojämn men samtidigt jämn. Matcherna är jämna men lagen är ojämna. Ett lag man räknat ut en vecka spelar veckan därefter som slutspelskandidater, exempelvis Dallas.

Lasse: Tror jag svarat att alla kan slå alla tidigare men denna säsongen känns verkligen jämn. Rams är ensamma kvar med förlustnollan intakt och allt för många lag ligger runt 50/50. Mer konkret är det väl att det krävs en hel del för att komma upp till Boston och rubba Patriots och att Oakland verkligen är skräp just nu.

Magnus: Att det är tur att jag håller på ett östkustlag som oftare än sällan spelar kl 19:00. Senast började matchen när jag i vanliga fall borstar mina tänder och drar på mig pyjamasen, 22:25, det innebar en förskjutning på 3 timmar av min ”somna in tid” och inte fören vid 04 sov jag. Det är något jag fått äta upp under en ovanligt slokögd vecka. 

 

Seahawks ägare Paul Allen avled efter sjukdom i veckan, vem skulle du vilja se som ägare för ett NFL-lag?

Daniel: Väldigt synd att en filantrop som Allen inte får göra intryck på ägarmötena längre. Det behövs verkligen bland stofilerna där. Varför inte Oprah som ägare, det skulle nog kunna få lite fart på gubbarna.

Magnus O: Sean Combs var väl lite i ropet när Panthers var up for grabs, seriöst eller inte. Men kan tänka mig att hans ägande skulle leda till en hel del spektakel och annorlunda ledarstil.

Lasse: Hade ju varit kul om en gammal spelare eller tränare gick in och tog ett lag, men krävs ju en del kapital och möjligtvis har jag sett lite för mycket på Ballers. Men med all reklam Peyton Manning ställer upp på borde han ju ha pengar för en kontantinsats i varje fall. Annars hade Phil Knight från Nike varit spännande.

Magnus: Det vore roligt med någon ny typ, en lite proaktiv person som bräddar spannet av ägartyper. Någon som är mer nöje än business. Lil Wayne eller Eminem kanske.

 

Ska Jacksonville Jaguars fans oroa sig över vad som händer?

Daniel: Ja, det tycker jag. Deras försvar som skulle vara historiskt bra i år förlorar matcher åt dom. Och anfallet är verkligen inte tillräckligt bra för att lösa det.

Magnus O: Med tanke på att laget är obalanserat och enbart lever på sitt försvar så ja när nu den kanske lite överskattade lagdelen spelar dåligt. Dessutom går ligan mer åt att anfall är bästa anfall, på senare tid har många slängt sig med begreppet “Offense wins championships, defense gives you the chance” och det ligger något i det. I alla fall den här säsongen.

Lasse: Det tycker jag. Oavsett hur bra försvar man har kan man inte vara ute på plan non-stop. Kan inte Jac få igång ett fungerande offensiv efter alla skador så är man helt klart illa ute. Cowboys är långt ifrån eliten just nu och hade noll problem varken offensivt eller defensivt senast.

Magnus: Jag hade varit orolig om jag var ett Jags fan. Anfallet är begränsat och kan inte hantera att komma efter i poängprotokollet, skadorna i försvaret gör att det kommer bli en del poäng i baken. I en jämn division kan det gå fort åt olika håll, seger mot Texans i helgen och det ser genast rätt ljust ut, för vinst krävs rejäl bättring på alla plan.

 

Är Adam Thielen den bästa receivern i NFL just nu?

Daniel: Han har startat säsongen historiskt bra så jag kan verkligen inte argumentera för att någon annan ska rankas före honom just nu.

Magnus O: Han har mest yards av alla, pålitliga händer och är en vass route runner. Så ja, varför inte.

Lasse: Så många faktorer som avgör när det kommer till att lyfta upp någon som den bästa. Thielen är en av dem men har samtidigt bättre hjälp än vad spelare som OBJ och Nuke Hopkins har. Men ska jag bara blint välja en så står det väl mellan Thielen och Julio Jones.

Magnus: Nej, eller? Svårt att argumentera för någon annan då Thielen startat säsongen historiskt bra. Men jag håller nog Antonio Brown, Nuk Hopkins och Julio Jones före då jag ser att de kan göra mer av mindre. 

 

Vad ser du fram emot under vecka sju?

Daniel: Jag gillar ju när en ”unstoppable force” möter ett ”immovable object” så jag tror att matchen mellan Saints och Ravens kommer att falla mig i smaken. Drew Brees har vunnit mot alla lag i NFL förutom Ravens. Detta kan nog vara hans sista chans att göra ”32:an” komplett.

Magnus O: Saints hos Ravens blir intressant. Kan Ravens följa upp sin sack-fest och störa Drew Brees och Saints potenta anfall? I så fall har de en bra chans att vinna med sitt smygduktiga anfall och fortsätta trenden av idel förluster för Brees när han möter Ravens. Jag tror på hemmaseger i en spännande match.

Lasse: Att sätta mig vid baren på Brick House Tavern i Galveston och inte flytta mig på hela dagen och njuta in matcherna med Texanare som sällskap. Att kolla NFL på plats är svårt att toppa men jag håller den lokala baren i USA nästan lika högt. Eftersom jag är i Texas blir det såklart AFC South matchen Texans mot Jags kl 11 på morgonen följt av NFC East matchen Washington mot Cowboys.

Magnus: Utan att vara allt för mycket homer så kan jag nog säga att Ravens – Saints är veckans stora match. Två styrkor clashar samman i Ravens försvar mot Saints anfall. Blir en nagelbitare. 

Redaktionen tycker till – ”Peyton Manning borde ju ha pengar”

Nyheter

To Top