Nyheter

Allt att förlora på Ford Field

Det blir en fysisk fajt i Detroit. Både Ravens och Lions slåss om en slutspelsplats i sina divisioner, de möts i en viktig match på Ford Field. Inget av lagen har råd att förlora.

Stora snackisen inför den här matchen är att Baltimores rookie safety Matt Elam kallade Detroits stjärnreceiver Calvin Johnson ”gammal”. Elam planerade att vara fysisk mot Johnson och vinna på det sättet. Elam hade nog inte koll på att Megatron bara är 28 år, 15 centimeter längre och väger 14 kilo mer än honom.

Ravens försvar har vart bra hela säsongen, speciellt nu på slutet. Mot Calvin Johnson, som dessutom får tillbaka Reggie Bush vid sin sida, ställs de mot en riktig utmaning. Bush är ett riktigt tillskott då han kommer tillbaka från skada. Utan Bush blir Lions anfall lite för endimensionellt då endast Johnson hotar. Dock är han en så fantastisk spelare att även fast försvaren vet att Johnson är den enda de måste fokusera på så lyckas han med stora spel om och om igen.

Inför säsongen signade Baltimore Daryl Smith, linebacker som tidigare spelade i Jaguars. Han har varit ett fantastiskt tillskott. Framförallt i passmarkering. Han får en viktig roll då det gäller att begränsa skadan i mitten av planen, där Johnson gillar att fånga bollarna och sen skapa stora spel på egen hand.

Detroit saknar mest troligt båda sina startande cornerbacks Darius Slay och Chris Houston. Ett välkommet avbräck för Baltimore som inte direkt har ligans vassaste receiverkår. Bakom Torrey Smith ser det ganska tunt ut. Tight end Dennis Pitta är tillbaka efter en skada han ådrog sig på försäsongen, han gjorde comeback förra matchen och fångade en touchdown direkt. Han är en av Joe Flaccos favoritmåltavlor.

Ravens springspel har haft stora problem hela säsongen och mot Lions fantastiska defensiva linje blir det knappast lättare. Nick Fairley och Ndamukong Suh kan ha en bra dag mot en offensiv linje i Baltimore som haft problem.

Fjolårets super bowl-vinnare är inne i en bra period med fyra vinster på de fem senaste matcherna. Detriout har haft det tyngre med tre förluster på de fyra senaste.

Ravens har endast vunnit en av sex bortamatcher under säsongen och får det tufft även borta mot Lions som är vassa på hemmaplan. Dock så vet vi att Baltimore har en förmåga att spela bäst då det gäller som mest och bör aldrig räknas bort i sådana här matcher.

Det är upplagt för en tight match med två starka defensiva linjer som ställs mot två ytterst tveksamma offensiva linjer. Det är värt att hålla ett öga på.

Tror ni att Ravens och Lions tar sig till slutspel?


Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.


Nyheter

To Top