Nyheter

Arizona Cardinals lurar i vassen

Formstarka Arizona Cardinals hälsar på hos svaga Tennessee Titans. Två lag med bra försvar och frågetecken i anfallet. En viktig match för Cardinals drömmar om slutspel.

Arizona Cardinals har smugit sig fram hela säsongen. Man tänker inte nödvändigtvis på dem som ett möjligt slutspelslag i en tuff NFC-konferens. Men sanningen är att de ligger hack i häl i jakten på ett wild card. De är bara en vinst bakom San Fransisco 49ers och Carolina Panthers, som nu sitter på varsitt wild card. Cardinals bara väntar på att få smyga förbi.

Matchen på söndag mot Tennessee Titans är därför väldigt viktig för Cardinals. Titans är teoretiskt med i slutspelsjakten de också, men i praktiken kommer det inte att hända. Så här mot slutet av säsongen brukar det hungrigaste laget med de mest motiverade spelarna att vinna. Titans förstör dock säkert gärna för något stackars lag, så Cardinals måste passa sig.

Det som gör att Cardinals är svåra att räkna med är en ojämn offensiv. Laget leds av quarterbacken Carson Palmer, som blandar och ger friskt. Ibland skiner han och hans stora arm, ibland häpnar man av antalet turnovers som han ger bort. Han har sex fumbles och 17 interceptions. De måste kunna vårda bollen för att anses en tänkbar utmanare. Men Titans försvar har en tendens att sno åt sig bollen, framförallt med hjälp av ett aggressivt secondary.

Till sin hjälp av Palmer två stora och bra wide receivers i veteranen Larry Fitzgerald och unga Michael Floyd. De kommer ställa upp mot Titans skickliga cornerbacks och ett secondary som inte tillåter mycket yta. Det blir väldigt kul att se Titans storspelande cornerback Alterraun Verner mot Fitzgerald i en tuff och avgörande fight. Det blir betydligt lättare att stoppa Cardinals om man kontrollerar Fitzgerald.

Titans har gett upp mycket yta centralt genom passningar som attackerar deras linebackers. Där måste också Cardinals fokusera på att hitta yta. Säkert får vi se Fitzgerald med en hel del löpningar från ena till andra sidan. Cardinals gillar också att springa med bollen. Förhoppningsvis får vi se running back Andre Ellington få mycket speltid. Han är explosiv, smart och det känns som han kan bryta igenom när som helst för ett stort spel.

Hemmalaget Titans har en stark defensiv linje där Jurell Casey verkligen spelar bra. Han har nio sacks i år och penetrerar ofta linjen tack vare sin styrka. Det blir en tuff uppgift för Cardinals offensiva linje, som ibland ser rätt skakig ut.

Offensivt är Titans inte direkt farliga. Utan sin startande quarterback Jake Locker har de svårt att vinna matcher, även om reserven Ryan Fitzpatrick inte går att lasta. Men de saknar en passoffensiv som skrämmer. Unga receivern Kendall Wright är ett framtidslöfte och är tillsammans med tight end Delanie Walker de farligaste spelarna. Titans har svårt att skapa touchdowns, de blir lätt för enkelspåriga och saknar den udden som krävs för att skapa långa, poänggivande serier.

Cardinals försvar tillhör ligans absoluta topp. De saktades tyvärr ned av den tråkiga skadan på rookien Tyrann Mathieu, safety, men är fortfarande bra. De har riktigt bra defensiv linje och linebackers som får press på quarterback, men framförallt är starka på att stoppa springspelet. Det är så Titans vill anfalla, vilket är till Cardinals fördel.

Onekligen så är Cardinals favoriter på söndag. De är bättre både offensivt och defensivt än Titans i år. Det är däremot riktigt tufft att spela i Tennessee, mot deras högljudda skara supportrar. Det blir nog en jämn match som troligen avgörs i hur väl Cardinals och Carson Palmer kan vårda bollen. Titans är svårare motstånd än vad deras record säger, Palmer och Co. får inte slarva bort matchen. Då slarvar de samtidigt bort slutspelschansen. Det är en måste-match för att hålla slutspelsdrömmarna vid liv.

Tror du att Cardinals lyckas nå slutspelet i år?


Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.


Nyheter

To Top