Ravens

Ravens överens med Harbaugh

Efter en försäsong som kantats av skador och diskussioner om bristande kvalitet i truppen kom en nyhet som indikerar att ledningen är nöjd med arbetet som utförs på träningsplanen. Med bara två veckor kvar innan seriepremiären så kom Ravens och huvudtränaren John Harbaugh överens om en förlängning av coachens avtal. 

Efter att ha missat slutspel under tre av de fyra säsongerna som gått sedan Super Bowl-vinsten har många ansett att John Harbaughs stol börjat bli varm. Att den kommande säsongen skulle vara avgörande för Harbaughs framtid. De spekulationerna satte Ozzie Newsome och Steve Bisciotti på ett sätt stopp för genom att förlänga Harbaughs kontrakt med ett år. Det ursprungliga kontraktet skulle ha löpt ut 2018 har förlängts med ett år och sträcker sig nu till och med 2019.

Förlängningen känns som ett klokt drag av Ravens ledningen, ger viss trygghet och  är utan större risk. Det indikerar att John Harbaugh har förtroendet och kommer få arbeta i lugn och ro fram över, sänder signaler om enighet i de inre leden. Men skulle säsongen bli ett riktigt bottennapp så är skillnaden på ett år inget som kostar speciellt mycket att ta sig ur.

John Harbaugh gör sig redo för sin tionde säsong som huvudansvarig för Ravens och har under de gångna åren vunnit 85 av 144 matcher och lett laget till sex slutspel, där Super Bowl vinsten 2012 var höjdpunkten. De tio vinster i slutspelsmatcher som Ravens tagit sedan han tillträdde 2008 är över tidsperioden bara slaget av Patriots, som vunnit 11. Han är både vinstrikast och den coach som suttit längst på positionen i Ravens 21 åriga historia.

Nyheter

To Top