Raiders

Rivalerna i AFC West

Som utlovat ska vi snabbt titta på vad Raiders konkurrens gjorde under sin första försäsongsmatch och se ifall det finns några godbitar värda att nämnas. Vi tar lagen i den ordning som gör sig bruklig, alfabetisk! En kvick parentes som är viktig att påpeka, är att det framförallt är lagens potentiella starters som kommer att diskuteras, så även om Brock Osweiler såg lovande ut är den typen av tydliga reserver ingenting vi grottar ner oss i.

Denver Broncosbroncos_2013
Ja, Broncos gick upp mot ett väldigt starkt San Francisco 49ers, en match många experter tror att vi kan få se igen i februari. Peyton Manning (QB) kom in och gjorde inte speciellt mycket, han kastade fyra bollar varav två kom fram. Ett kast är intressant, då Manning försöker bomba en lång boll ner till Demaryius Thomas. I en stor ficka får Manning kliva in i kastet men det ser ansträngt ut när han får iväg en väldigt skakig spiral på bollen. Manning har visserligen aldrig haft den tightaste spiralen. Efter all press och utlåtanden från Denver om hur stark Manning är i armen, att hans kast är mycket hårdare än förra året, tycktes vara tomt prat när man såg matchen och Manning kasta. Vi fick också se lite no-huddle vilket passar utmärkt när man har en sådan spelintelligent karl som Peyton Manning. Allt som allt, så även om anfallet inte såg inte vidare mycket ut för världen, vet vi att det är ett väldigt farligt anfall. Ingenting i matchen skapade orsak att tvivla på anfallets möjligheter att dominera denna säsong.

Försvaret hade svårt att sätta stopp för 49ers, framförallt tillät man mycket yards vid springspel. Den defensiva linjen hade svårt, men de kommer inte möta lika bra offensiva linjer som 49ers i sin egen division. Elvis Dumervil (DE) som Broncos förlorade till Ravens, är saknad i pass-rushen. Skada hindrade också Dominique Rodgers-Cromartie (CB) från att spela, en kille som jag verkligen tycker är en bra spelare. Vi får vänta tills fler försäsongsmatcher innan vi vågar döma försvaret, men jag ger ett varnande finger att Broncos troligen inte kommer ha ett lika bra försvar som vi sett de senaste två säsongerna.

San Diego Chargerschargers_2013
Chargers sattes också de på prov rejält, då de ställde upp mot Seattle Seahawks. Jag höll mina ögon framförallt på rookien D.J Fluker (RT), som gjorde en absolut fin insats. Han släppte till en hurry på enbart ett spel, när det verkade som det borde varit en flagga på försvaret. Förutom det spelet gjorde han en väldigt bra match både i passblockering och i springspelen. Med Fluker där och King Dunlap (LT) på andra sidan har Chargers väckt nytt liv i en linje som behövde det. Av den anledningen såg Philip Rivers (QB) väldigt lugn ut i fickan och kastade sådär stabilt som man minns honom från tidigare år. Rivers hade en incompletion, ett dumt kast mot det bakre hörnet i end zone där Seahawks cornerback Richard Sherman hade full koll på Malcom Floyd (WR). Rivers tittar först bort safetyn genom att kolla på andra sidan, vilket också lurar safetyn, men tar inte tillräckligt med tid för att se om Floyd verkligen är ren. Den typen av dåliga beslut kan leda till interceptions, i detta fall var bollen placerad tillräckligt långt ifrån Sherman. Tyvärr också för långt ifrån Floyd.

Försvaret tyckte jag gjorde en bra insats mot Seahawks och deras atletiska QB Russell Wilson. Nyligen intagna Dwight Freeney (LB) såg pigg ut trots sin ålder och med Corey Liuget (DE) kan Chargers få en riktigt vass pass-rush. Man höll Wilson till enbart 23 yards i luften och 9 yards springandes, vilket måste ses som ett bra betyg trots att Seahawks saknade lite receivers. Rookien Manti T’eo (LB) gjorde inte mycket väsen av sig när han var på plan, det var nästan svårt att veta om han verkligen spelade eller inte. Jag har inte varit vidare hög på honom, utan har hoppat på skaran som kritiserar hans fart. Troligen för att Chargers valde honom och jag därför inte vill att han ska vara bra, men än så länge har han inte motbevisat mig eller andra tvivlare. Uppenbarligen lite öm i fotleden eller vad det nu var, såg inte ut som om det var problemet.

Kansas City Chiefschiefs_2013
Anfallet lyckades ta sig fram väl mot Saints, men det är intressant att titta på hur. Alex Smith är den nya QBn, som hade en stabil karriär i 49ers springbaserade anfall. Andy Reid är den nya tränaren, som haft en stabil karriär med Eagles och ett passbaserat anfall. Hela lagets framgång hänger på hur de två smälter samman. Vad vi såg i den första försäsongen var att Reid har implementerat mycket passningar och gjort det utifrån Smiths styrkor. Under den enda driven som Smith spelade hade man 14 snaps, varav 9 pass-spel och 5 springspel. De 7 passningarna varierade mellan 1-7 yards kast, och därefter sprang receivern iväg med bollen. Det var flera passningar ut i flats, en screen och korta snabba slants på en tre-stegs-drop. Under två spel på en längre drop så fann Smith inga alternativ, varav han sprang själv några yards på ena spelet och kastade bort bollen på det andra. Det saknas en stabil WR som passningsspelet kan luta sig mot när Dwayne Bowe spelare. Man saknade också Tony Moeaki (TE) och Jon Baldwin (WR) så det saknades en del verktyg för Smith att arbeta med.

Försvaret såg stabilt ut i sin pass-rush, vilket ändå kändes ganska så väntat. Det är en explosiv och skicklig grupp på den defensiva linjen, framförallt deras defensive ends. Det var mycket press på Drew Brees (QB), ofta. De fick spela ganska mycket också eftersom Saints spelade sina starters ganska mycket, vilket var roligt att se. Det finns fortfarande orsak att inte slutspel för givet, om man mot förmodan skulle heja på Chiefs, på grund av deras cornerbacks. Jag tyckte de såg lite skakiga ut, flera gånger lät man Saints receivers springa någorlunda fritt. Men det här var första matchen så det finns ingen anledning att göra en vidare stor grej av det. Vi får se lite längre in i försäsongen innan det oron hos er fans kan bubbla upp. Men överlag så försvaret bra ut och det finns stora namn som kan göra stora spel på planen när motståndarna försöker ta poäng.

Det fick vara lite korta tankar om matcherna för Raiders rivaler i divisionen. Ska försöka göra dessa efter varje match, kanske en aning mer kortfattat då så man slipper läsa för mycket av mitt dravel. Men det kan vara skönt att få någon form av uppdatering kring de andra lagen.

Nyheter

To Top