Nyheter

Att minimera risker, del 2

För mig handlar fantasy football om att varje säsong försöka ge sig själv en ärlig chans att vinna. Min strategi må låta tråkig och defensiv men låt mig först förklara.

Förra inlägget diskuterade vi ’fantasy studs’ och vikten av att våga vänta med quarterback. Varför vi vill vänta med quarterback ska vi tillägna detta inlägget: running backs och åter running backs.

Likt föregående inlägg tar vi en titt på startfältet och hur ESPN’s experter tänker kring deras säsonger. Till skillnad från QB’s inkluderar vi topp 40, då det i en liga med 12 eller 16 spelare behövs 24 respektive 32 starters på positionen samtidigt som du kan ta en titt på eventuella alternativ till flex eller bänken.

topp40runningbacks

Peterson & Foster skiljer sig från resten av topp 10 men samtliga där är enligt mig ’fantasy studs’. Efter topp 10 finns såklart även där stabila feature-backs men inte av samma kaliber.

Låt oss säga att Du väljer Aaron Rodgers #5 i din Snake Draft med 12 spelare, det innebär att Du nu får vänta till pick #20. Okej, tänker du, och kollar på vilka RB’s Du har att välja på som #20. Framför dig på skärmen uppenbarar sig vad Du misstänker är ett skämt; David Wilson, Demarco Murray, Montee Ball, Darren McFadden & Darren Sproles är dina val till RB1, alltså den running back Du kommer lita på mest under säsongen. Smaka på det och svälj sedan ner kväljningen som uppkommer. Superkul med Rodgers men samtliga av nämnda running backs har uppenbara svagheter och situationer som vid minsta snedsteg kan förstöra din säsong. Wilson kan visa sig ha ett superbt år men besitter inte stabiliteten som en Gore eller Ridley erbjuder. Jag lämnar dilemmat där och väljer att inte ens gå in på vad dina alternativ till RB2 hade varit (läs: dåliga).

topp40rbplot

Min strategi är att plocka två riktigt stabila running backs. Använder du dina två första val på den positionen kan Du skaka ihop kombinationer som Shady McCoy & Gore, Foster & Sproles eller om Du har tur (som jag lyckades med i en av mina drafts, till min stora förvåning/lycka) T. Richardson & Ridley. Alla nämnda par är bra och ger dig ett övertag på denna viktiga position. Att vara klar med running back efter andra rundan är en enorm lättnad, samtidigt som Cam Newton, Andre Johnson, Cruz, RG3 och andra stabila starters finns att tillgå på positioner med större djup.

Det finns inget sätt att förutse en Alfred Morris eller Arian Foster som kom in i ligan som underdogs men visade sig vara spektakulära. Tills dessa spelare visar sig ger du dig bäst chans genom att spela på säkra kort. Årets säkra kort är att fokusera tidigt på running backs och vänta med quarterbacks.

För att få bot på eventuella haters inser jag att nästa inlägg, och möjligt sista inlägget i denna serie, bör handla om varför jag inte är speciellt orolig över recievers & tight ends.

Till dess, lycka till på draft day!

Nyheter

To Top