Prospect

CeeDee Lamb (WR, Oklahoma), NFL Draft 2020

CeeDee Lamb

WR, Oklahoma

Uppdaterad: 2020-04-24 06:30

Draftad av: Dallas Cowboys (Runda: 1, Plats: 17)

Genomsnittligt betyg: 88 (4)

Vikt: 85 kg
Längd: 188 cmMattias omdöme (82): Mångsidig, rutinerad receiver som är snuskigt bra efter mottagningen. Kan lura sockorna av försvarare med små effektiva moves. Är sneaky explosiv men står inte ut som en toppatlet jämfört med några av de andra toppnamnen på positionen. Spelat i ett speciellt system med mycket swing routes, WR-screens och run after ctach. Ser honom sällan mot press eller utmanad en mot en i avgörande situationer. Har riktigt bra händer och har gjort sig känd för några galna highlight-mottagningar. Bra kroppskontroll i luften. En bra, produktiv spelare men ser honom gärna med bra kollegor omkring sig så att han inte behöver bära hela passningsspelet, eller i ett lag som lutar tungt på springspelet.

Lasses omdöme (92): Måste jag välja en favoritreceiver i år så blir det nog Lamb, är väldigt svag för typen av spelare som Lamb är. Känns som han flyter fram i allt han gör oavsett om det är på planen eller på väg till en presskonferens. Men ska vi fokusera på planen så spelar han väldigt smart och vet var han kommer göra mest nytta och räknar ut hur han gör det möjligt. Alltid ögonen på bollen och tajmar bollbanan perfekt med oerhört säkra händer och kroppskontroll. Vet redan momentet innan han fångar var han ska ta vägen för att plocka ytterligare yards. Känns så oerhört enkelt och naturligt och han ser alltid ut att älska just att spela fotboll, även när han ska blockera. Farten är väl egentligen det som inte sticker ut, inte långsam men inte den där toppfarten som skulle vara grädde på moset. Känns som ett givet val som får din QB att se bättre ut.

Magnus omdöme (90): En kraftfull spelare som varit makalöst sevärd på Oklahoma. Otroligt skicklig på att hitta och hantera bollen, stark i kroppen och använder sin fysiska förmåga på bästa sätt. En energispelare som kliver fram när det behövs som mest. Fina händer, stark i duellspelet där han ofta är starkast och kommer ned med bollen. Med bollen i sina händer är Lamb väldigt svår att stoppa, han straffar försvarare som inte vågar kliva in fullt. Explosiva första steg och slår ofta försvarare i press. Även om han inte är någon jättespeedster så är han ändå ett hot i djupet, speciellt med sin förmåga att vinna slaget om bollen.

Richards omdöme (88): Kan användas på samtliga receiverpositioner. Fantastisk att hitta och fånga bollen, den typ av WR som är öppen även när han är markerad. Vinner bolldueller med starka händer och fysiskt spel. Har en naturlig aggressivitet, en inställning att ”bollen är min”. Skapar yards efter mottagning, processar vad han ska göra med bollen snabbt och bra blick. Stark och svårstoppad, tillräckligt snabb att kunna springa ifrån många. Används lite överallt på planen, både bredd och djup. Hans YAC är inte bubbles etc. utan många gånger medel/djupa bollar. Även om han väger lite mindre är han stark och fysisk, även i spring. Brister i att han inte är den där superatleten som skapar separation och kan stundtals försvinna mot bra CBs. Väldigt fläckvis produktion, mindre än 50 yards i nästan 40% av matcherna.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=uhOG4smpcOM

Matchvideo

CeeDee Lamb (WR, Oklahoma), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top