Prospect

Javon Kinlaw (DL, South Carolina), NFL Draft 2020

Javon Kinlaw

DL, South Carolina

Uppdaterad: 2020-04-24 04:00

Draftad av: San Francisco 49ers (Runda: 1, Plats: 14)

Genomsnittligt betyg: 81 (3)

Vikt: 142 kg
Längd: 196 cmLasses omdöme (76): Man ser ganska snabbt vad folk gillar med Kinlaw. Perfekt storlek i kombination med sin explosivitet och kvicka fötter är en kombination som är svår att hitta på positionen. Har man de ingredienserna så är det enklare att utveckla andra brister och i framtiden ha en stjärna. För jag tycker man ganska enkelt hittar brister när man kollar Kinlaw. Han blixtrar till med otroligt fina spel ibland, men på tok för sällan. Att få Kinlow jämnare och prestera efter sitt tak oftare känns som prio ett. Har inte riktigt förståelse för spelet och hamnar ofta helt fel. Hamnar ofta högt och har stora problem mot double team. Kinlaw måste utveckla många delar av sitt sätt att möta olika problem, inte bara köra explosivt upp i mitten, och framförallt spela på en högre nivå oftare. Då kan det bli riktigt bra.

Magnus omdöme (85): En spelare med alla redskap för att vara en dominant spelare, Kinlaws problem har varit att få ihop allt mer frekvent. I sina bästa stunder är han en explosiv och stark koloss som penetrerar linjen och skapar problem för ett anfall. I sina sämre stunder känns han lite trög och feltimad. Men vi fokuserar på det bra. Aktiva händer som skapar övertag tack vare kraften, överrumplar motståndaren och sedan utnyttjar han övertaget. Fin bull rush. Gjorde sina bättre insatser mot det bättre lagen, har en förmåga att höja sig. Är en aktiv spelare som inte riktigt har koll på vad som händer runt honom jämt, haft problem att hantera blockar från sidan, går liksom i fällan. Stark som pass rusher på insidan, 6 sacks senaste säsongen. Har en väldig potential.

Richards omdöme (84): Ett atletiskt löfte som sticker ut med riktigt fina highlights, en prototypisk kropp och kombination av styrka, explosivitet och storlek som är lika ovanlig som eftertraktad. Hans största styrka är som passrusher på insidan. Kan komma lågt och fint med tyngdpunkten, en stark och fin lutning vid kontakt. Det är då han exploderar genom linjen eller genom spelaren. Timar händerna bra antingen upp i bröstplattan eller med bra rushtekniker. Dock relativt inkonsekvent, flashar och försvinner. Många spel där hans storlek är ett problem, att han spelar för högt och förlorar insidan mot skickliga motståndare. Mot spring har han ibland svårt att hitta vägar till bollbäraren eller bli omsprungen. Är lite blottad eftersom han gärna attackerar, så skärmas av eller tappar blicken. Påverkar spel ändå genom att ta flytta grufflinjen bak. Påminner om Ra’shede Hageman.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=_TofcFQuvDk

Matchvideo

Javon Kinlaw (DL, South Carolina), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top