Prospect

Isaiah Simmons (LB, Clemson), NFL Draft 2020

Isaiah Simmons

LB, Clemson

Uppdaterad: 2020-04-24 03:16

Draftad av: Arizona Cardinals (Runda: 1, Plats: 8)

Genomsnittligt betyg: 92 (3)

Vikt: 102 kg
Längd: 192 cmLasses omdöme (91): När det kommer till mångsidighet så känns det som man kan gå två vägar. Okej men inte bra nog på någon position eller som i fallet med Simmons, bra nog att vara en stjärna både som safety och LB och kanske slot och kanske corner. Simmons känns unik och har hoppat runt på alla tidigare nämnda positionerna i Clemson under åren och varit en av planens bästa oavsett position. Men kollar man hur NFL ser ut med mer pass så ser ju Simmons ut som en dröm-LB i NFL. Smidig och naturlig i markering emot pass och blixtsnabb i sina attacker mot LOS både i form av blitz och att plugga igen hål. Väldigt smart spelare som sniffar upp vad som ska hända innan det händer och sätter sig i bästa position för att påverka i kombination med sina atletiska fördelar. Bra längd och sätter sina tacklingar fint vilket är ett stort plus när han faller bak mot pass. Men behöver bli större i form av muskler då han är lite för liten för sin tänkta roll i NFL där det kan bli tufft för honom i boxen. Bygg upp mer muskler och Simmons känns som en given succé i NFL.

Magnus omdöme (92): Många säger att Simmons styrka är mångsidigheten, vilket är sant, men styrkan är att han har spetskvalitet i så många olika delar. En unik spelare som kan spela i stort sätt alla positioner i försvaret. Kombinationen av hans storlek, snabbhet och rörlighet gör honom till en speciell spelare. Explosivitet i första stegen, snabbhet över större ytor, förmåga att läsa spelet. I coverage är det få som kommer skaka av sig honom, när han attackerar är det med fina instinkter och aggressivitet han dundrar fram. Kommer bli en stjärna i NFL.

Daniels omdöme (93): En defensiv koordinators dröm. Med Simmons på banan så finns det oändligt med alternativ eftersom Simmons storlek och atletiska förmåga gör att han i stort sett kan spela på vilken av försvarets bakre sju positioner som helst. Tar alltid rätt vinklar och glider undan tacklingar på ett smidigt sätt. Kombinerar vi det med en i alla avseenden bra spelförståelse och fysik som gör att han kan plugga igen springspelet framåt så förstår du att vi snackar om en sällsynt talang här som kommer bli fansens favorit var han än landar. Simmons enda uppenbara brister kommer till ytan när motståndarna springer mellan sina inre linjespelare, men med ett par års erfarenhet och några kilo till så kommer han att hantera även det. Simmons är som skapt för ett modernt NFL-försvar och kan bli en riktigt rolig playmaker i stil med Kuechly och Wagner!

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=5gztL4TRwq4

Matchvideo

Isaiah Simmons (LB, Clemson), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top