Prospect

Daniel Jones (QB, Duke), NFL Draft 2019

Daniel Jones

QB, Duke

Uppdaterad: 2019-03-21 13:49

Genomsnittligt betyg: 70 (2)

Vikt: 100 kg
Längd: 196 cm
Meriter: Blygsamma stats efter tre år som starter. Relativt låg comp. % och mycket interceptions. Är väldigt stor. Coachad av David Cutcliffe. Bra Senior Bowl.

Mattias omdöme (68): Stor men samtidigt väldigt atletisk när han måste och kan springa bollen själv. Till och med en hel del designade QB-runs i Duke. Rätt stor arm men med skiftande träffsäkerhet. Tar en del farliga beslut där det känns som att han bestämt sig i förväg oavsett coverage. Volymsystem där Jones passar mycket och de enklare spelen sköter han bra, när svårighetsgraden höjs tycker jag att han ser skakigare ut. Lite dålig touch på de längre kasten och halvbra placering på passningar mot sidlinjen. Tycker han rör sig bra fickan för att köpa tid och är sikten god sitter ofta kasten. Spelat nästan enbart ur shotgun. Jones är inte dålig, men är han mer en game manager med en atletisk edge än ett framtidsnamn med högt tak?

Lasses omdöme (73): Stor och ståtlig QB med en stark arm och fin träffsäkerhet. Kan även springa med bollen effektivt och är såklart inte helt lätt att tackla pga sin storlek. Litar på sin storlek och har bra koll i fickan och känns lugn när press kommer. Ibland lite för lugn och det känns som han tar för lång tid på sig att första zooma in på ett mål och sen följa upp med en trög release. Det är just det snabba spelet som inte riktigt sitter för Jones än, svårt att ställa om när han läser nått efter LOS och det känns som allt går lite för långsamt när snabba beslut behövs. Men på det stora hela känns han som ett spännande projekt för NFL. Den moderna QB:en som är effektiv både i pass och spring. Hade tyvärr problem att prestera under Senior Bowl men vägde upp det med riktigt fina resultat under Combine.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Daniel Jones (QB, Duke), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top