Draften

Första dagen av Combine avklarad

Första dagen med spelare på planen är avklarad och som vanligt ser väldigt många spelare bra ut. Igår fick vi se QB, WR och TE och tycker själv det är lite för lätt att bli imponerad av spelare under övningarna och det är såklart lätt att bli lurad och överdrivet imponerad av vissa. Men ett par snabba anteckningar som kändes lite mer intressanta.

 

40 yard dash

Ingen slog John Ross tid på 40 yard från 2017 på 4,22 sekunder och då det inte finns någon speedster av den kalibern kvar när det är dags för DB’s lär den stå sig ytterligare ett år. Det var väl framförallt WR Henry Ruggs från Alabama det pratades om och han kom nära med imponerande 4,27 sekunder.

Ett par andra tider som är värt att notera;

WR Chase Claypool (Notre Dame) sprang på 4,42, sjunde bästa tiden. Verkligen starkt då han vägdes in som den tyngsta receivern på Combine. Fysisk spelare med bra händer som visar sig vara snabb. Räkna med mer snack kring Claypool.

WR Antonio Gibson (Memphis) kom till Combine som WR men många ser honom som RB i NFL och med tiden 4,39 sek, en snabb sådan.

WR Justin Jefferson (LSU) Galet produktiv i LSU som sitter inne på så många fina egenskaper men farten var ett frågetecken. Inget frågetecken längre och med 4,43 sek så känns han allt mer som ett säkert val i första rundan.

TE Albert Okwuegbunam (Missouri) eller Albert-O som han kallas hade stora problem med skador 2019 och kom inte riktigt i rytm och har därför hamnat längre ner på många listor. Att spinga på 4,49 sek är bra och galet bra med tanke på att han mäter 196 cm och väger 118 kgs.

QB Cole McDonald (Hawaii) och QB Jalen Hurts (Oklahoma) var de QB’s som sprang snabbast, 4,58 och 4,59 sek.

 

Bänkpress

Offensiva linjen kan jag ju inte hålla mig ifrån. Har inte fått chansen att känna på gräset än men har i varje fall haft roligt i gymmet, topp tre.

Netane Muti (Fresno State) 44 reps

Simon Stepaniak (Indiana) 37 reps

John Simpson (Clemson) 34 reps

 

Det är som sagt svårt att få sig en bra överblick över vad man egentligen såg men ett par spelare jag tycker stack ut positivt.

WR Chase Claypool (Notre Dame)

Stor, stark och nu snabb. Claypool som dessutom såg bra ut i bollövningarna har verkligen stärkt sina chanser och jag blir en mer sugen att se honom som TE i NFL.

WR Justin Jefferson (LSU)

Som jag skrev ovan var det stora frågetecknet kring Jefferson farten. Det är det inte längre och att Jefferson plockas i första känns inte alls som att sticka ut hakan längre.

QB Jalen Hurts (Alabama)

Ganska svårt att veta vad man har Hurts när man bedömer honom efter systemet i Oklahoma. Kan han kasta, kan han läsa av planen? Huruvida han snabbt kan checka av sina receivers låter jag vara osagt men klart är att han gjorde riktigt bra ifrån sig i alla övningar. 40 yards, broad och vertical jump var verkligen imponerande och hans kast såg även ut att sitta riktigt bra.

QB Justin Herbert (Oregon)

Tycker han klarade av de atletiska övningarna över förväntan, något som många var intresserade kring. Är völ lite frågetecken på de korta kasten men de långa bollarna såg precis lika bra ut som man hade hoppats på.

QB James Morgan (FIU)

Hade ingen vidare koll på Morgan innan Combine men ska lägga mer tid på honom nu. Såg väldigt säker ut i alla kast under gårdagen.

QB Steven Montez (Colorado)

Har varit lite upp och ner i Colorado men tycker han, precis som Morgan, såg fin ut i bollövningarna och skötte sig fint under de atletiska övningarna.

QB Tua Tagovailoa (Alabama)

Gjorde inga övningar men undersöktes ordentligt av en rad olika läkare. Efter röntgen var det tummen upp från alla. Höften har läkt 100% och ska inte vara ett problem.

WR James Proche (SMU)

Receivern med dasslock till händer såg inte bra ut under Senior Bowl men igår tyckte jag han såg riktigt bra ut, framförallt under bollövningarna. Ytterligare en receiver att kolla lite mer på.

TE Albert Okwuegbunam (Missouri)

Hans imponerade 40-tid gjorde så mycket mer än att bara lyfta fram ”snabb och stor”. Nu kommer det snackas mer om Albert-O och man kommer damma av filmerna från hans tid i Missouri innnan skadan, där han faktiskt såg ut som en av landets mest lovande TE.

WR Donovan People-Jones (Michigan)

Varit en lovande receiver under hela sin tid i college utan att riktigt få ut det på planen. Igår var han i toppen på de flesta atletiska övningarna. Bra 40 tid men som bäst när det var dags att hoppa, riktigt fina resultat både i jämfota och på höjden.

Första dagen av Combine avklarad

Nyheter

To Top