College

Veckans College – Syracuse redo för ny skräll i ACC

Precis som I NFL är det lite av vilda västern även i college där tydliga favoriter faller en efter en mot vad som ska vara betydligt svagare motstånd. Washington och Clemson är inte längre 100% efter varsin förlust. Penn State kommer få det tufft att försvara sin nolla de närmaste veckorna och helt plötsligt är lag som Ohio State och Oklahoma med i loppet igen.

 

21 Oktober, 18:00, Austin, TX

10. Oklahoma State (5-1)

Texas (3-3)

Andra veckan I rad vi tipsar om Texas men det är nått visst med Horns i år. Inte alltid perfekta, tvärt om har man fortfarande en lång väg att vandra. Men när en så stort program är på gång så är det svårt att inte lägga en del fokus där. Höll jämna steg med Oklahoma förra helgen med ett försvar som har förvandlats från nått man lägger längst in i garderoben till nått man i varje fall funderar på att placera på bästa väggen. En tung defensivlinje med Poona Ford i mitten uppbackad av tacklingsmaskinen LB Malik Jefferson som grund. Största utropstecknet hittills är ändå lagets secondary med CB Kris Boyd och S DeShon Elliott i spetsen. Smeknamnet ”DB U” känns inte längre så långt borta. Offensiven är rörigt, spretigt med en skadeskjuten linje och ett gäng lovande receivers som fortfarande blandar bra och dåligt för ofta. Men nya QB:en Sam Ehlinger ser spännande ut och går in i varje match totalt orädd och får en Texas romantiker att drömma tillbaka till Vince Young.

Oklahoma State har hämtat sig efter förlusten för ett par veckor sedan mot TCU. Offensiven var på nytt magiskt när man besegrade Texas Tech senast. QB Rudolph hittar om och om igen sina receivers där framförallt James Washington får en att drägla. Försvaret lämnar fortfarande en hel del att önska och nyckelspelarna försvinner fortfarande lite för ofta när en drive står och väger.

 

21 Oktober, 21:30, Miami, FL

Syracuse (4-3)

8. Miami (5-0)

Hela världen stanna när lilla Syracuse tvålade dit den obesegrade regerande mästaren förra fredagen. Kanske inte hela världen, men en ordentlig skräll redan innan omgången hade dragit igång var en stor snackis. QB Eric Dungey var suverän och var den stora anledningen till att Syracuse vann både med sin fina arm och med sina kvicka fötter. The U är obesegrade precis som Clemson var och får se upp. QB Dungey har flera fina alternativ att passa bollen till och en stadig RB i Strickland som kan avlasta. Försvaret är fortfarande svajigt men spelade riktigt starkt som en enhet senast med extra plus till två pass rushers i Bennett och Robinson.

Miami är i topp i ACC och coach Mark Richt har mer och mer kunnat få sin touch på laget under sitt andra år. I en riktigt grisig match i halv storm senast så lyckades man återigen avgöra i slutskedet när man besegrade Georgia Tech med 25-24. Försvaret är styrkan hos Miami i år och trots många unga spelare så spelar man ett moget försvarsspel med starka spelare jämnt fördelat. Jag lyfter fram DE Chad Thomas, LB Michael Pinckney och S Sheldrick Redwine lite extra. Offensiven är även den stabil men har lite för ofta stora problem att komma igång vilket gör att matcherna ofta blir mer spännande än vad dom behöver. RB Mark Walton är viktig precis som lagets två bästa receivers Ahmmon Richards och Braxton Berrios.

 

22 Oktober, 01:15, Oxford, MS

24. LSU (5-2)

Ole Miss (3-3)

LSU vann en riktig nagelbitare mot Auburn förra veckan och efter floppmatcherna mot Miss State och Troy har man nu två raka och känns på gang I varje fall. Offensiven ser inte på nått sett magisk ut men man kan se tendenser. RB Guice är fortfarande småskadad och håller igen en del. Men i hans skugga har RB Williams klivit fram och gjort det bra tillsammans med en förbättrad linje. Spelet i luften kan mer och mycket av det man får ut är tack vare duktiga receivern D.J. Chark. Försvaret är kanske inte lika bra som man har vants sig vid men är ändå lagets styrkan. LB Arden Key känns fortfarande lite trög efter sin off season skada men i hans frånvaro har LB Devin White steppat upp ordentligt. Ytterligare frågetecken på lagets secondary och dess stjärna Kevin Toliver, den enheten måste prestera bättre, framförallt mot ett av landets skickligaste lag när det kommer till pass.

För det är just i luften som Ole Miss för sig som bäst men spännande QB:en Shea Patterson och receivern A.J. Brown. Springspelet har haft sina problem men RB Jordan Wilkins har gjort vad han kunnat och gjort det bra. Försvaret är just nu en bedrövlig röra som är en pina att följa, ingeting alls fungerar för dem och är den stora anledningen till att man har tre förluster. DE Marquis Haynes måste mana på sina mannar att resa sig och prestera.

 

22 Oktober, 01:30, University Park, PA

19. Michigan (5-1)

2. Penn State (6-0)

Obesegrade Penn State har två tuffa veckor framför sig med Michigan i helgen och Ohio State nästa helg. Hemma mot Michigan kommer bli en riktig supermatch där lejonen behöver all hjälp de kan få av sin publik. Offensiven med RB Barkley och QB McSorley får mycket beröm, med all rätt, men det är försvaret som verkligen visat mästarklass hittills. Hela försvaret spelar fantastsikt just nu. Alla backar alla och det är tydligt att laget ligger mil före jaget. DE Torrence Brown där fram och hela lagets secondary är värt att vifta lite extra för.

Även Michigan kommer till match med ett av landets bästa försvar. Defensiva linjen med Gary och Hunt är tuff att möta tillsammans med LB Bush och ett hungrigt secondary. I offensiven är det inte lika glatt med ett passpel som inte får ut någonting alls. Springspelet har börjat komma igång ordentligt med Ty Isaac och det är det man får förlita sig på här. Wolverines form är inte den bästa med en förlust mot Michigan State och en precis seger mot Indiana senast.

 

22 Oktober, 01:30, South Bend, IN

11. USC (6-1)

13. Notre Dame (5-1)

Det årliga mötet mellan USC och Notre Dame känns mer spännande och ovist än på länge. Trojans hajpade QB Sam Darnold spelar bra men inte fenomenallt och bjuder på lite för många picks än vad som är önskvärt. Till hans försvar har den offensiva linjen inte varit till så stor hjälp i passblockeringen. Då funkar enheten bättre i spring och RB Ronald Jones är ett ständigt hot. Darnold har pålitliga och duktiga receivers i framförallt Burnett och Mitchel, han behöver bara lite mer lugn i sin ficka. Försvaret spelar gudomligt ena stunden och helt planlöst andra. Edge-paret Green och Rector spelar på en hög nivå tillsammans med LB Nwosu. Många är heta på CB Iman Marshall men jag tycker inte alls han har spelet efter kapacitet och måste komma igång.

Notre Dame ligger i ett fint smygläge just nu och har en god chans att norpa en slutspelsplats om man fortsätter förbättra sig. Försvaret spelar stabilt, springspelet riktigt bra bakom en fin linje ledd av McGlinchey och Nelson på vänstersidan. Men i pass måste man hitta på nått då det inte alls har funkat hittills. Är QB Wimbush rätt man så måste han börja visa det snart. Man har en riktigt fin receiver i St Brown men utan några bollar är det svårt för honom att prestera.

 

 

 

Nyheter

To Top