Draften

Framtida stjärnor i Senior Bowl

Just nu är Senior Bowl i Mobile, Alabama, i full gång med framtida NFL spelare. Precis som NFL Combine är det en chans för collegespelare att få visa upp sig för scouter, tränare och alla oss andra som är nyfikna på framtida stjärnor. Matchen i sig är såklart intressant men det är träningarna innan som är de mest intressanta då man får närmare och tydligare info om hur spelarna ser ut.

Som namnet avslöjar är det bara seniorer på college som blir inbjudna att delta så heta namn somWR Jerry Jeudy och Edge Chase Young kommer vi inte att få se här. Men det finns helt klart en hel bunt av superintressanta spelare att hålla ett extra öga på och i vanlig ordning har jag haft enorma problem med att plocka ut ett par namn att lyfta eller sänka.

 

WR – Årets draft ser ut att vara en riktig trevlig fyndhylla om du är på jakt efter receivers, nedan är ett par som jag kommer följa lite extra.

Texas-duon Collin Johnson och Devin Duverney har ett par riktigt fina år bakom sig. Store och långe Johnson har haft problem med skador under året men är prototypen av en X-receiver i NFL med okej fart, stor kropp och säkra händer. Slot-receivern Duverney samlade ihop mest yards av alla under säsongen och explodera sitt sista år och producerade från början till slut.

USC hade ett par skarpa receivers men den absolut mest intressanta är Michael Pittman Jr. som kanske saknar farten men med sitt fysiska spel och pålitliga händer är en perfekt checkdown spelare.

En av mina personliga favoriter är Tennessees Jauan Jennings som känns som en oslipad diamant. Hetlevrad matchvinnare som kanske bäst beskrivs som en receiver med enormt högt tak och ett lågt golv.

Chase Claypool från Notre Dame har bara blivit bättre och bättre under säsongen. Inte den snabbaste men stor och stark som vinner de 50/50 bollarna som kommer mot honom.

Brandon Aiyuk i Arizona State har många placerat att gå redan i första rundan och det finns helt klart mycket att gilla. Spelar som bäst i de stora matcherna och är oerhört slipad i sina routes med explosivitet och säkra händer.

 

TE – Känns som det saknas en riktig topp Tigh End i årets draft och summerar man de hetaste namnen finns det nästan mer frågetecken än utropstecken.

Jared Pinkney i Vanderbilt har många pekat ut som lovande med sin storlek och fysiska spel både i pass-pro och som bollmottagare. Men har inte riktigt använts på rätt sett i college och har oftast påverkat matcherna väldigt lite.

Purdue’s Bryce Hopkins har varit betydligt mer involverad och satt sina avtramp trots en del skador. Tar sina routes bra och känns explosiv och farlig efter mottagning.

Min darkhourse av årets TE är Josiah Deguara från Tight End-skolan Cincinnati. Bra i både block och pass med bra blick för spelet. Tyvärr är han lite för liten för att påverka lika effektivt i NFL.

OL – Jag är inte överförtjust av årets skörd av offensiva linjemän. Men jag har sett många experter som är tvärt emot och gnuggar händerna.

Ohio State’s guard Jonah Jackson är ett undantag och en av mina favoriter på positionen, lite förvånad att det inte pratas mer om honom. Spelar större än vad han är men det är den moderna typen av den mer atletiska linjespelaren man ser och är solklart bäst när det kommer till spring.

LT Trey Adams från Washington såg många som ett topp 10 val inför förra årets draft men sen stoppade en skada större delen av säsongen. I år har han varit frisk men frågan är hur mycket skadan satt honom tillbaka då jag inte riktigt ser samma dominanta LT som innan skadan.

 

QB – Det finns ett par heta toppnamn i årets klass men bakom känns det tunnare än vanligt. Vi har en riktigt het QB med här och ett par spännande uppstickare.

Justin Herbert från Oregon är den starkast lysande stjärnan i gruppen och förra året pratades det om att han skulle plockas som nummer ett men valde att spela sitt sista år för skolan han växte upp ett stenkast ifrån. Lugn i fickan med bra fotarbete och blick över planen med fin träffbild. Inte heller bortkommen när det kommer till att springa med bollen.

Shea Patterson från Michigan har haft en resa som både gått upp och ner. Efter Ole Miss blev det Michigan och där har det inte gått som på räls men efter en snygg avslutning har han åter hamnat på radarn för de sena rundorna. Rörlig och mobil men har väldigt mycket att slipa på när det kommer till hans arm.

Jalen Hurts har bjudit på bättre nummer i Oklahoma än de två tidigare Heisman vinnarna och första valen i draften, Kyler Murray och Baker Mayfield. Vinnaskalle, vann titeln med Alabama, som springer först och passar sen. En rörlig playmaker som har en del att jobba med i luften, men det sa man om Lamar Jackson också.

Jordan Love i Utah State har lyfts som nästa spännande QB från Mountain West de senaste åren. Jag vill se hans storhet men har inte riktigt sett den än. Har hört honom jämföras med Mahomes med en bra och arm och träffsäkerhet utan den där klockrena tekniken. Love blir det att studera mer för egen del under veckan.

Eftersom Minshew har tagit NFL med storm så måste jag ju lyfta next man up från Washington State. Anthony Gardner kommer som alltid, när vi pratar Mike Leach och Wazzou, med sjukt fina siffror från college. Men hur lurade ska vi bli av systemet? Mer en talang än en produkt och behöver utveckla saker som tajming och beslut.

 

IDL – Var jag skeptisk till offensiva linjen så är jag än mer skeptisk till djupet när det kommer till insidan av den defensiva linjen. Förutom Derrick Brown i toppen har jag svårt att gå all in på någon.

Javon Kinlaw från South Carolina ser ut att vara cementerad att gå i första och har sett folk ha honom topp 10. Jag är inget fan av Kinlaw och hoppas kunna se det andra ser i honom under denna vecka. Explosiviteten går ju inte att missa men tycker inte riktigt han lyckas få ut något av den och händer det så är det på tok för sällan.

Oklahomas Neville Gallimore är en annan det pratas gott om som jag inte heller ser storheten i. Har inte alls producerat under sin tid i Oklahoma. Ska spelas som 1-teknik men känns ofta lite för liten för att göra någon skada. Pluggar upp hyfsat mot spring men jag vill se mer.

Defensiva linjemän från Alabama kan man lite på. Bakom Brown har jag Raekwon Davis som min favorit. Stor, tuff, lång och stark som vet hur han får ut det på planen. Behöver finslipa på en del tekniska attribut men ser redan nu ut som en DT i NFL.

 

EDGE – I vanlig ordning finns det mycket spännande att kolla in på positionen. Går lätt att få ihop en lista på 50 spelare som sett vassa ut i college. Men vilka har det för NFL?

Joshua Uche i Michigan har jobbat lite i det tysta fram till i år. Snabb, kvick och smidig runt kanten men med en del problem när det kommer till ren styrka en mot en. Tror han kommer att klättra efter denna vecka.

Allan Robinson i Syracuse var otäckt bra förra säsongen men jag tycker han tagit ett ganska stort steg tillbaka i år och känns inte alls som en given spelare i runda 1 längre, kanske inte ens runda 2? Jäkligt explosiv men har mycket kvar att lära när det kommer till all typ av teknik.

Varje år blir jag kär i en ny LB/Edge från Wisconsin, i år är det Zack Baun och i år känner jag mig inte heller lika ensam. Den typiska linebackern från Wisconsin, snabb, rörlig och smart men lite för liten för positionen i NFL.

Bradley Anae har rivigt ner QB’s hela året för sitt Utah. Passrusher ut i fingerspetsarna men känns som han har en konstig kombination av att både vara explosiv och oatletisk.

Floridas Jabari Zuniga var en av mina favoriter inför draften förra året men valde att stanna och blev skadad. I stället klev Jonathan Greenard fram och var Floridas bästa försvarare. Nu är båda med under Senior Bowl och jag är lika exalterad över vad en hel Zuniga kan visa som en producerande Greenars.

 

LB – Ett oerhört stort steg att vara dominerande LB i college till att spela som LB i NFL. Kanske den största skillnaden bland positionerna. Jag luras varje år av minst fem LB’s som jag är övertygad om att det är ett fynd i sjunde rundan.

Evan Weaver från Cal kan vara en sådan. Totalt outstanding förra säsongen och det känns som han plockade på sig två tacklingar varje spel. Känns som en smart spelare som kan leverera riktigt fina tacklingar. Men aningen stel när han faller tillbaka mot pass.

Anfernee Jennings känns som ledaren i Alabamas front-7. Kan spela både på insidan och utsidan och kanske är bättre lämpad som Edge i NFL. Ett fysiskt kraftpaket som kanske är lite för byggd då han ibland känns aningen stel.

Malik Harrison har glömts bort lite när Chase Young fått allt fokus på sig i Ohio State. Ruggigt bra emot spring och känns som en Mike i NFL. Måste jobba en del på sitt spel emot pass.

Hade jag varit GM så hade jag antagligen plockat Oregons Troy Dye i första och fått foten året efter. Helt klart min typ av spelare. Atletisk och explosiv som dyker ner i planen som en missil och levererar tacklingar på det som kommer i hans väg. För att lyckas med det i NFL så är det gymmet som gäller.

 

CB – Jag kan aldrig riktigt bestämma mig om det är ett bra eller dåligt år för corners så jag låter helt enkelt det vara osagt. Men två intressanta spelare nedan.

Min favorit corner hittar vi i offensivglada Big12 och TCU. Jeff Gladney är det fortfarande för lite snack kring och jag tror och hoppas det kommer pratas mer honom efter Senior Bowl. Snabba och kvicka fötter, spelar bollen bra och även effektiv emot spring.

Kristian Fulton är en av alla dessa DB’s som kommer ut från LSU. Fulton har varit lite upp och ner under året men syns ganska tydligt att han har potential att bli en pålitlig corner i NFL och det känns väldigt troligt att han plockas i första. Smart, atletisk med bra teknik men kan ibland sakna tajmingen och gör lite för tydliga missar lite för ofta.

Framtida stjärnor i Senior Bowl

Nyheter

To Top