Analyser

Rams har fångat vår uppmärksamhet

Många hade hoppats att Sean McVay skulle få igång anfallet i Los Angeles Rams. Att det unga laget skulle gå från sämst till bäst trodde nog ingen. Rams är plötsligt ett underhållande lag.

I januari skrev Lars Thorman om Rams något oväntade beslut att anställa tränaren Sean McVay. I artikeln kunde vi läsa att han blev den yngsta huvudtränaren sedan Art “Pappy” Lewis tog över Browns 1938. Hittills finns det få skäl att ifrågasätta valet. Los Angeles har gått från snustorra till spännande och från att ha ligans sämst rankade anfall i både poäng och yards till att toppa NFL i poäng per match.

Rams anfall har fått en nytändning och det finns flera orsaker. Den offensiva linjen har blivit märkbart bättre sedan laget värvat LT Andrew Whitworth och C John Sullivan. Två veteraner som bidragit med balans till en skakig grupp. Blockeringen har hjälpt både RB Gurley och QB Goff att ta ytterligare steg i sin utveckling.

En annan anledning är enkel och komplicerad på samma gång, Sean McVays spelsystem. Vi såg hur Kirk Cousins blomstrade i Washington och nu ser vi effekten det har på Jared Goff. Anfallet innehåller fler enkla kast delvis för att McVay vet hur han med spelboken ska se till att lagets receivers blir fria. När springspelet dessutom fungerar och Rams kan blanda in lite play action blir det än mer påtagligt.Jared Goff såg ut som en flopp i fjol. Nu är det en annan spelare därute. Den unga quarterbacken är knappast perfekt men han ser självsäker och lugn ut, rör sig bra i fickan och bollplaceringen är klart bättre. Goff ser mer och mer ut som den spelare vi såg i college.

Värvningarna av Robert Woods och rookien Cooper Kupp har varit lyckade, men det mesta kretsar kring en annan skillspelare. Todd Gurley bär springspelet samtidigt som han leder laget i antal mottagningar. Tavon Austin däremot har i stort sett varit osynlig i passningsspelet och har tyvärr också ett par fumbles på kontot i år, ett område där Rams varit sämst i NFL tillsammans med Bears.

Los Angeles Rams har gjort flest poäng i NFL hittills, nästan 30 per match. Hur hållbart är det? Min känsla är att de kommer att fortsätta vara bra förutsatt att de undviker skador på sina nyckelspelare. Men de kommer falla på rankingen. Rams har precis mött Seahawks och Jaguars och lagets nästkommande tre matcher är mot Giants, Texans och Vikings.

Det var nog få som hade väntat sig att Rams skulle utmana redan sitt första år med Sean McVay vid rodret. Därför är de en av säsongens mest positiva överraskningar oavsett om det blir slutspel eller inte. McVay har injicerat energi och framtidstro i Rams. Det är ett helt nytt lag vi ser i år – vi gillar det.

 

Rams har fångat vår uppmärksamhet

Nyheter

To Top