College

Taylor tangerar rekord

Wisconsin är kända för att producera offensiva linjemän och running backs som springer i skydd av dessa. Näste running back som kommit upp är något speciellt, förstaårsspelaren Jonathan Taylor. Han har startat sin karriär i rekordfart. 

I mötet med Maryland hemma i Madison sprang Taylor för 126 yards och 1 touchdown. Det innebär att han nu nått över 1000 rushing yards på endast sju matcher, ett tangerat rekord för en förstaårsspelare. Rekordet delas nu med fem andra spelare där Adrian Peterson, Marshall Faulk och Emmitt Smith sticker ut.

“He’s a freak. It’s pretty ridiculous to see some of the runs that he makes. He makes people miss and he runs through people”   – Alex Hornibrook, QB Wisconsin

Ynglingen från New Jersey var inte sedd som en spelare som skulle få speciellt mycket speltid, men han har varit en positiv överraskning hos ett obesegrat Badgers och varit den som drivit anfallet. 149 springförsök har lett till 1112 yards och 11 touchdowns, makalöst fina 7,5 yards per försök. En produktion som få matchar. Fortsätter han i denna takten kommer han vara med i diskussioner om Heisman-troféer och se till att Wisconsin är med i kampen om både Big Ten och en slutspelsplats.

 

Nyheter

To Top