Cincinnati Bengals Training Camp
Analyser

Rookiekollen

En försäsong utan försäsongsmatcher innebär främst att ligans nya ansikten får svårt att visa upp sig. Allt från förstarundsval till odraftade free agents har fått chansen att charma allmänheten under de fyra träningsmatcherna vi vanligtvis haft. Då fallet inte är så i år får vi istället lyfta en handfull rookies som sägs ha stuckit ut på lagens träningar. Alltid något. 

En sak som alltid är härligt med augusti är att det är då namnen som sägs ha imponerat under juni och juli äntligen får visa upp sig. Ofta har det varit med viss besvikelse man följt den där rookien som sagts utföra underverk bakom lykta dörrar. Det är helt klart en dimension som försvunnit i år, men att hajpa spelar för prestationer på träning får vi dras med även 2020.

I Los Angeles ska OLB Terrell Lewis ha imponerat väldigt på sina kollegor. Den tidigare Alabama-spelaren har med sin storlek och fart dragit ögonen till sig och Sean McVay pratade om att han ser ut precis som en edge ska se ut. Även Michael Brockers ska ha häpnat över Lewis fysik och fart.

Som första spelare i den gångna draften valde Cincinnati Bengals Joe Burrow, quarterback från LSU. Han verkar ha konserverat formen och klivit in i Bengals träningsläger med en självklarhet och skärpa som får fans och lagkompisar att börja hoppas på segrar. Även när han misslyckas så imponerar han på omgivningen. Efter en interception av LB Josh Bynes klev Burrow fram till Bynes och frågade vad det var som fick honom att läsa spelet. Något Bynes aldrig varit med om från en rookie.

“You can tell he’s hungry and wants to get better. I think everybody is knowing that, especially on offense. They’re gravitating towards him because right now he has to lead the way for this offense and we’re looking forward to it.” – Josh Bynes som Joe Burrow

I den nya NFL-staden Las Vegas har en rookie-receiver varit snackisen på stan. Och det är inte valet i runda ett, Henry Ruggs, som varit på tapeten, utan spelaren som plockades i mitten av den tredje rundan, Bryan Edwards. South Carolina-produkten har med sin fysiska spelstil och pålitlighet snabbt vunnit respekten hos quarterbacken Derek Carr.

”He reminds me of that guy that I can trust and that guy that I can just throw that ball up to and know that he’s going to get it or no one is. So, the kid is special.” Carr om Edwards.

I Baltimore har en running back lockat fram glada tillrop, och nej, det är inte Lamar Jackson. Utan JK Dobbins, mannen vars namn fick många fans att sätta kaffet i vrångstrupen när valet tillkännagavs. En running back när Ravens har NFL´s bästa springspel?! Men Dobbins framfart under första veckorna har fått de som kollat att se honom mer som ett fynd än ett lyxval.

I Washington har Antonio Gibson varit vass under början på campen. Den fräne RB/WR-hybriden från Memphis har visat prov på att vara precis den playmakern som Football Team hoppades han skulle vara när han draftades. När Derrius Guice sparkades så klättrade Gibson i rangordningen och under senaste passen har han varit frekvent använd som starter.

Ett sista namn för denna gång. I Dallas har CeeDee Lamb visat att han är värd den hajp som varit. I alla fall enligt nye lagkompisen Tony Pollard. “He’s Worth The Hype”. Lamb har varit den där dominanta receivern som Cowboys hoppades, nu ska han bara visa att han kan vara lika bra när matcherna spelas.

Det var en handfull rookies som stuckit ut hittills. Många andra har såklart varit vassa, vem tycker du borde varit med?

Rookiekollen

Nyheter

To Top