Cardinals

DeAndre Hopkins skriver historiskt kontrakt

DeAndre Hopkins. Photo: Daniel Dunn/Icon Sportswire via Getty Images

Det har varit en lågsäsong med flera gigantiska kontraktsförlängningar. Patrick Mahomes, George Kittle, Tre White, Budda Baker och Joey Bosa för att nämna ett par stycken. Gemensamt för dem alla är att de blev den bäst betalda spelaren på sin position i historien. DeAndre Hopkins, som är wide receiver i Arizona Cardinals, ville inte vara sämre. Hopkins har nu kritat på ett nytt 2-års kontrakt värt 54.5 miljoner dollar, som även gör ’Nuk’ till den bäst betalda spelaren på en icke-quarterback position i NFL-historien.  

Arizona Cardinals bytte till sig DeAndre Hopkins i en trade med Huston Texans tidigare i år. En kontraktsförlängning var därför ingen chockerande nyhet då alla visste att den dominante wide receivern är en stor del av Cardinals framtidsplaner. Att han även blev den bäst betalda spelaren på alla positioner exkluderat quarterback var inte heller en jättechock. Trots allt så är vi inne i en tid i NFL där det känns som att varje stjärnspelare som skriver nytt kontrakt blir ligans bäst betalde. Det som dock är intressant med kontraktet är att Hopkins förhandlade fram förlängningen själv, helt utan någon agent. För det ska han ha en eloge, för han har ändå gjort ett bra jobb får man påstå. 54.5 miljoner dollar över två år, där 42.75 miljoner är garanterat vid signering är inte illa för att ha gjort det själv.

Hopkins kommer till Arizona Cardinals med tre raka All-pro säsonger i ryggen. Säsongen 2019 stod han för 104 mottagningar, 1165 yards och 7 touchdowns när hans Texans tog sig hela vägen till divisional-rundan i slutspelet. Hopkins, som draftades som nummer 27 av Huston Texans år 2013, har totalt stått för 632 mottagningar, 8602 yards och 54 touchdowns under sin 7 år långa NFL-karriär. Nu är han i ett nytt lag med en ny ung quarterback som kommer att behöva rutinen och förtroendet som Hopkins utstrålar.

DeAndre Hopkins och hans Arizona Cardinals spelar säsongens första match mot San Francisco 49ers på söndag den 13e september 10:25 svensk tid.

DeAndre Hopkins skriver historiskt kontrakt

Nyheter

To Top