Prospect

Joe Burrow (QB, LSU), NFL Draft 2020

Joe Burrow

QB, LSU

Uppdaterad: 2020-04-24 02:06

Draftad av: Cincinnati Bengals (Runda: 1, Plats: 1)

Genomsnittligt betyg: 92 (5)

Vikt: 96 kg
Längd: 192 cmMattias omdöme (94): Burrow har haft en av de bästa säsonger vi sett från en college-QB, och i SEC dessutom. Han är en naturlig passare med tillräcklig armstyrka och makalös träffsäkerhet. Han är en mästare i fickan där han känner av press som att han har ögon i nacken, kliver runt för att köpa tid och läser planen på ett imponerande sätt. Burrow är en bra beslutsfattare som snabbt tar sig igenom sina reads med disciplin i fotarbete och balans så att han alltid är redo att leverera en passning av hög kvalitet. Man behöver inte titta länge för att förstå att det här är ett unikt prospect, den typen av spelare som bara kommer fram några gånger per årtionde. Är en atletisk spelare som kan plocka upp yards eller fly press när det behövs och är mycket placeringssäker även i farten. Sprang mycket mot Alabama. Burrow är tuff, plockar upp nödvändiga yards när det behövs och tar smällen efter att han levererat bollen. Var lite mer off mot Alabama, och när han missade gjorde han det oftast högt. Burrow är ett av de bästa prospects jag sett på QB-positionen och får det högsta betyg jag satt sedan Andrew Luck.

Lasses omdöme (92): Lite förvånad att jag var relativt ensam i att vara såld på Burrow redan under hans första säsong. Men helt klart att han tagit än större steg under sitt sista år i college. Burrow har egentligen inte gjort några som helst fel och dominerat från start till mål och är den stora anledningen till att LSU tog mästerskapet. Han har ett väldigt bra flyt i sitt spel och läser planen och motståndarna mycket fint och vårdar lägena utmärkt med en stor trygghet i sig själv. Har en fin träffbild på de flesta kasten och inget känns direkt svårt för honom, springer även bra när det krävs. Svårt att hitta något direkt negativt men de fysiska egenskaperna är väl mer okej än bra. Ingen dunderarm och kanske inte direkt den moderna överatletiska spelaren.

Magnus omdöme (93): En magisk seniorsäsong där han ledde LSU till nationellt mästerskap. Sällan har någon gått från relativt okänd till ikon så snabbt som Burrow gjort. Smart, fin blick och förmåga att läsa av planen. Ser vart försvaret är svagt och attackerar där. Träffsäker och god beslutsförmåga, hjälper sina receivers att göra spelen. Har en kyla när han pressas, tappar inte huvudet utan gör rätt saker. Har modet att kasta i små fönster och träffsäkerheten att sätta kasten, sällan han ”ger bort” bollen utan att han är feg. Kastar med tryggheten att receivers kommer springa den tänkta routen, många kast som är vältimade och landar i nävarna precis när det ska. Fina fötter och känner av vart trycket kommer ifrån, klarar av att med små steg förändra dynamiken i fickan. Är atletisk. Armstyrkan är något som ses som en svaghet, men dels är det inte så att han har en mellanmjölksarm och dels är han så extremt bra i de andra delarna så han kompenserar det.

Richards omdöme (93): En riktigt bra spelare som kommer vara ansiktet för sitt framtida lag och bör kunna vara en av ligans bättre QBs tidigt. Rör sig bra i fickan. Bra blick för spelet. Läser planen snabbt och korrekt. Spelade med otroligt självförtroende, är modig och kaxig. Rörlig även utanför fickan, träffsäker när han springer men också ett hot att springa själv. Uppskattad, naturlig ledare. Lägger bollar över hela planen, kanske saknar supertrycket på de djupa som får flyta lite. Men inget jag oroar mig för. Har så fin bollplacering och kastar med anticipation så det påverkar inte hans spel nämnvärt. Bäst lämpad i ett anfall med många alternativ, där han får sprida ut försvaret, hitta matchup och läsa luckorna. Hade inte lika mycket framgång 2018 eftersom anfallet såg annorlunda ut och han inte hunnit lära sig spelboken.

Daniels omdöme (90): Att Burrow tvingats byta colleges och egentligen bara haft en riktigt bra säsong (hans senaste) i college bidrar ju såklart till en del osäkerhet, men det jag sett av Burrow i LSU är det mest imponerande jag sett på länge. Sedan matchen mot Alabama som är en av få collegematcher jag sett under själva säsongen så är jag helsåld! Burrow var felfri och läste ett av de mest NFL-aktiga collegeförsvaren sönder och samman. Så har det sett ut under hela 2019 – en otrolig förmåga att lösa försvaren innan snap har kombinerats med precision, teknik, tajming och beslutsamhet på ett sätt som jag inte sett i draften på länge. Burrow behöver säkert komma till rätt miljö för att nå sin fulla potential, men han behöver hamna i en fullständig katastrofsituation för att inte vara en självklar starter under de kommande decenniet enligt vad jag kan se. Grattis Bengals!

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Joe Burrow (QB, LSU), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top