Washington Football Team
Nyheter

Alla turerna kring Washington Football Team 2020

Washington är ett av NFLs riktigt klassiska lag, vem minns inte The Hogs som bärgade 3 titlar under 80- och 90-talen. Under senare år har framgångarna uteblivit och skandalerna istället duggat tätt. 2020 är ett stökigt år för oss alla, särskilt för NFL och kanske framförallt för Washington Reds…förlåt Football Team. Här försöker vi oss på att sammanfatta ett mycket händelserikt 2020 för Washington Football Team.

Trent Williams lämnar
Det infekterade bråket mellan Washington och stjärntacklen Trent Williams har pågått länge. Det hela startade efter att Williams klagat på en utväxt på huvudet till lagläkarna som inte tog detta på allvar. Williams bad läkarna titta på detta flertalet gånger över flera år men fick inget gehör för sina farhågor om att det skulle vara cancer. Efter att tillslut ha genomgått en undersökning visade det sig faktiskt vara cancer som behövde omedelbar behandling. Williams kände sig sviken av laget och valde att stå över hela 2019 efter att inte blivit bortbytt som han själv ville. Men nu kunde äntligen bråket avslutas när Washington bytte bort Williams till 49ers i utbyte mot ett draftval i 5e rundan 2020 och ett i tredje rundan 2021. Ett gott slut på en onödig och tråkig historia.

Black Lives Matter och namnbytet

När George Floyd blev mördad av amerikansk polis så väcktes en stor ilska över hela USA. En ilska över att ens hudfärg eller etniska tillhörighet gör riskerna för att bli dödad av polis eller satt i fängelse ökar dramatiskt. Linjen mellan mordet på George Floyd och BLM-protesterna och Washingtons fotbollslag är inte spikrak men det var definitivt en viktig faktor i att Washingtons ägare Dan Snyder till slut valde att göra sig av med det gamla rasistiska namnet på laget. Många amerikanska ursprungsinvånare har kämpat för detta länge och med den ilska och kraft som spridits genom hela USA så fanns också den ekonomiska påtryckning som tidigare saknats i och med att många företag förstått att de också måste vara en del av förändringen. Flera av Washingtons sponsorer, bland annat FedEx som äger namnrättigheterna till lagets arena, satte press på Dan Snyder. Laget slopade alltså sitt tidigare namn och kommer denna säsongen spela som Washington Football Team för att under nästa år välja ett nytt namn. De förslag som det pratats mest om är Redtails, Warriors, och Senators/Federals.

Protester över George Floyds mord.

Sexuella trakasserier

Bara dagar efter att laget bestämt sig för att byta namn briserar nästa bomb i huvudstaden. En artikel i Washington Post beskriver hur 15 kvinnor som tidigare arbetat för laget blivit sexuellt trakasserade på jobbet och hur det funnits en misogyn och usel arbetskultur. Några huvuden rullade omgående då lagets director of pro personell och även deras välkände och omtyckte radiokommentator fick lämna laget. Även om detta inte var så allvarligt som det tisslats och tasslats om i sociala medier dagarna innan så fick ägare Dan Snyder och tidigare lagpresident Bruce Allen utstå mycket hård kritik. Snyder valde att ta in en extern advokatfirma för att undersöka alla anklagelser och för att bygga en ny kultur bland de anställda framåt.

Derrius Guice anklagas för två våldtäkter

Som om det inte var nog så tvingades laget också att sparka running backen Derrius Guice som blev arresterad då han anklagas för att ha misshandlat sin flickvän vid tre olika tillfällen. Washington agerade snabbt och sparkade Guice bara timmar efter att han självmant överlämnat sig till polisen. Guice blev efter detta också anklagad för två våldtäkter under sin collegetid på LSU. Guice hade flera varningsflaggor inför draften 2018 bland annat på grund av sitt uppträdande, påstådda omognad och att han skulle vara hetlevrad. Karriären i NFL har hittills varit kantad av skador och varken Guice eller Washington fick ut nånting av hans potential. Återstår att se vad händer med rättsfallet och eventuella reprimander från Roger Goodell.

Derrius Guice är anklagad för två våldtäkter

Alex Smith är på väg tillbaka

I november 2018 i en match mot Houston Texans så råkade QB Alex Smith ut för ett mycket allvarligt benbrott, en av de värsta skadorna i NFLs historia när vi nu kan se tillbaka på den. Benbrottet blev en kamp för Smith, både för att behålla sitt ben och för sitt liv. Vad som egentligen skulle varit en operation blev till slut 16 operationer då han drabbades av en infektion i benet. Vid ett tillfälle diskuterade hans läkarteam om de skulle amputera benet. Men efter månader av hård träning så fick Smith klartecken av sitt läkarteam att börja träna fotboll igen. Smith har en bit kvar innan han kan konkurrera om startplatsen men vart han har siktet inställt är det ingen fråga om.

Första svarta lagpresidenten

Dan Snyder verkar ha tagit förändringarna, som han tvingats till, på allvar då han gjorde laget historiskt genom att anställa den förste svarta (och yngsta) lagpresidenten. Laget anställde tidigare NFL-spelaren Jason Wright som lagpresident, alltså den som ansvarar för lagets ”business side” och det kan likställas med titeln CEO för ett företag. Ett stort och viktigt steg framåt för ett lag och liga som anklagats för att vara rasistisk och inte ge svarta och färgade personer samma chanser som vita. Washington var t.ex. det lag som var sist med att integrera svarta spelare vilket också gjort att laget nu tagit bort alla referenser till lagets grundare George Preston Marshall.

Jason Wright, ligans första svarta lagpresident

Ron Rivera har cancer

Som inte allt detta var nog så gick laget i förra veckan ut med ett uttalande om att huvudtränaren Ron Rivera drabbats av skivepitelcancer (Squamos cell caricinoma) som är en form av hudcancer. Lyckligtvis ska detta ha upptäckts tidigt och cancerformen ska vara förhållandevis enkel att behandla så prognoserna för Rivera är goda. Han meddelade själv att han kommer att fortsätta arbeta under behandlingen så länge hans kropp klarar av det.

 

Alla turerna kring Washington Football Team 2020

Nyheter

To Top