Prospect

J.K. Dobbins (RB, Ohio State), NFL Draft 2020

J.K. Dobbins

RB, Ohio State

Uppdaterad: 2020-04-25 02:56

Draftad av: Baltimore Ravens (Runda: 2, Plats: 55)

Genomsnittligt betyg: 82 (3)

Vikt: 97 kg
Längd: 178 cmLasses omdöme (84): Det är enklare att springa bra i Ohio State och således enkelt att bli lite extra exalterad över positionen när man ska sätta ett betyg. Men tycker verkligen Dobbins tog ett stort sista kliv i sin utveckling sitt sista år. Spelar med bra tålamod bakom linjen, följer sin instinkt och väntar ut hur spelet ska utveckla sig och tajmar hålen perfekt med fin acceleration och balans vilket gör att han står sig bra även efter kontakt. Använts en del i pass och där finns helt klart en del att slipa på, inte direkt någon trygg route runner. Inte rädd för att blockera i pass men har inte direkt någon vacker teknik när han gör det. Kanske saknar den där toppfarten när han är igenom men på det stora hela är han helt klart en bra startspelare i NFL och är min favorit på positionen i årets draft.

Magnus omdöme (85): En komplett running back med fin blick för löpvägar och förståelse för hur spel kommer utvecklas. Bärande spelare för ett av college bästa anfall senaste två åren. Har kraftfulla cuts, är explosiv och maxfarten är bra. Behövs inte mycket yta för att han ska kunna spränga genom linjen. Bjuder på både stora spel och tar de viktiga yardsen. Attackerar in i kontakt och plockar yards efter kontakt, fin balans och förmåga att undvika tackling. På öppen yta är han väldigt svår att stoppa, bra på att ändra riktning i lägen där försvararen får svårt att korrigera. I pass är han bra i screen och som dumpalternativ, men är inte någon route runner. I pass pro är han bra, har en power och tyngdpunkt för att stå emot och ge QBn tid. Har dragit ett stort lass och har många carries i kroppen.

Richards omdöme (78): Zon-spelare beroende av rätt system och luckor i försvaret, för att få kunna totalt ta över matcher. Han är livsfarlig när han får mark och yta att jobba på. Fått stora hål och många spel på utsidan i Ohio State. Hans fart, explosivitet och beslutsamhet är väldigt imponerande. Han ser hålet, tar det direkt och är ett hot för TD varstans på plan han än är, hal på öppet gräs. Dock begränsad till det. Har ingen vidare kraft, stoppas lätt och tidigt. Få yards efter kontakt, måste skaka bort dem innan för att komma vidare. Farlig som receiver, naturliga händer och bra routes. I passblockering ser han vilsen ut, vet inte var han ska leta och blir stundtals stående. Ingen kraft här heller att egentligen göra någon nytta.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=iDEilANMT-E

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=hm306tAzlOk

J.K. Dobbins (RB, Ohio State), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top