Fantasy

Veckans Fantasy: TE-ranking

Nu är det snart dags för draft för alla fantasyspelare där ute. Precis som förra året så ska ni här få del av min personliga ranking som jag kommer att ha sidan om mig när jag draftar. Nu har vi kommit fram till den sista delen, nämligen tightends. 

Jag delar alltid in spelarna i kategorier. Detta gör jag för att då samlar jag spelarna som jag anser ha liknande värde tillsammans. Ordningen i själva kategorin ändrar jag hela tiden så den behöver ni inte lägga så mycket värde i. Jag har även lagt till i vilken runda deras ADP(average draft position) och då är det lättare att inte överbetala för någon spelare i draften. Om ni tittar på Rob Gronkowski så betyder 2.07 att han i snitt blir draftad som sjunde spelare i runda två. Jag utgår från en standardliga med 12 lag. Man brukar säga att en TE1 då är en spelare som ska vara bland de 12 bästa och en TE2 ska vara bland den 24 främsta.

Den bästa
Rob Gronkowski NE (2.07)

Är den överlägset bästa i sin position, ingen är ens i närheten. Tyvärr kommer du inte få 16 matcher av honom eftersom han mer eller mindre skadar sig varje säsong.

Elit TE1
Jordan Reed WAS (5.06)
Tyler Eifert CIN (6.08)
Travis Kelce KC (4.03)
Greg Olsen CAR (5.03)
Jimmy Graham SEA (5.10)

Jordan Reed är den stora stjärnan i offensiven i Redskins. Tyvärr har han samma problem som Gronkowski, han har svårt att hålla sig skadefri. Tyler Eifert är den tredje på listan och precis som Gronkowski och Reed så har det varit skador som förstört hans senaste tid i NFL. Travis Kelce gjorde en bra säsong och kom på plats nummer ett bland tightends förra säsongen. Kommer vara med i toppen i år igen. Greg Olsen gjorde en bra första halva på säsongen. Fortfarande han och Kelvin Benjamin som är de viktigaste recieversen i laget. Jimmy Graham kom tillbaka ordentligt förra säsongen och slutade tillslut på en fjärde plats bland tightends.

Zach Ertz behöver göra lite fler touchdowns.

Bra TE1
Kyle Rudolph MIN (8.05)
Zach Ertz PHI (9.03)

Kyle Rudolph gjorde sin överlägset bästa säsong förra året. Nu är det upp till bevis om det bara var en engångsgrej eller om han är på riktigt. Zach Ertz fångar för många yards men saknar touchdowns. Börjar han med det så blir han en av de bättre TE i fantasy.

TE1
Martellus Bennett GB (7.04)
Delanie Walker TEN (7.11)
Jack Doyle IND (11.07)
Hunter Henry LAC (9.09)
Eric Ebron DET (12.12)

Martellus Bennett hade en av sina bättre säsonger i Patriots förra säsongen. Aaron Rodgers är inte känd för att gå all in på sina tightends. Blir intressant att följa i år. Delanie Walker fångade 800 yards och 7 touchdowns förra året, gör det bra om han får samma siffra i år. Jag är lite tveksam. Jack Doyle gjorde det bra förra säsongen. Håll koll på Andrew Lucks skada innan ni draftar Doyle. Hunter Henry fångade inte så många yards men däremot en del touchdows. Hade säkert kunnat ta ännu ett kliv om det inte vore för Antonio Gates. Eric Ebron har talangen och fångar en del passningar. Tyvärr har han svårt att hålla sig skadefri och gjorde endast en touchdown förra säsongen. Kan få fler bollar till sig i endzone nu när Anquan Boldin har försvunnit.

Gränsen mellan TE1 – TE2
Coby Fleener NO (13.08)
Austin Hooper ATL (13.06)
Jason Witten DAL (13.04)
Julius Thomas MIA (13.12)

De flesta trodde att Coby Fleener skulle ha ett monster-år förra året, så blev det inte. Bättre denna säsongen? Austin Hooper är min gubbe i år. Spelade riktigt bra i slutet av förra säsongen. Jason Witten hamnar i princip alltid mellan plats 8-15 varje år sen 2004. Stabilt. Julius Thomas har inte rosat marknaden de senaste åren. Denna säsongen ska han dock spela under Adam Gase som var coach när Thomas hade ett par bra år i Broncos.

TE2
Antonio Gates LAC (13.04)
Austin Seferian-Jenkins NYJ (draftas inte)
Dwayne Allen NE (14.01)
David Njoku CLE (draftas inte)
Evan Engram NYG (13.11)
Jesse James PIT (draftas inte)
Zach Miller CHI (draftas inte)
Cameron Brate TB (14.01)
O.J. Howard TB (12.09)
C.J. Fiederowicz HOU (draftas inte)
Jared Cook OAK (12.11)
Vernon Davis WAS (draftas inte)
Vance McDonald SF (draftas inte)
Jermaine Gresham ARI (draftas inte)
Charles Clay BUF (draftas inte)
Benjamin Watson BAL (draftas inte)

Vanligtvis draftar man inte mer än en tightend så därför är inte dessa spelarna aktuella att drafta. Håll koll på dem under säsongen.

QB-ranking

RB-ranking

WR-ranking

Nyheter

To Top