Fantasy

Veckans Fantasy: QB-ranking

Nu är det snart dags för draft för alla fantasyspelare där ute. Precis som förra året så ska ni här få del av min personliga ranking som jag kommer att ha sidan om mig när jag draftar. Först ut är quarterbacks.

Jag delar alltid in spelarna i kategorier. Detta gör jag för att då samlar jag spelarna som jag anser ha liknande värde tillsammans. Ordningen i själva kategorin ändrar jag hela tiden så den behöver ni inte lägga så mycket värde i. Jag har även lagt till i vilken runda deras ADP(average draft position) och då är det lättare att inte överbetala för någon spelare i draften. Om ni tittar på Aaron Rodgers så betyder 2.09 att han i snitt blir draftad som nionde spelare i runda två. Jag utgår från en standardliga med 12 lag. Man brukar säga att en QB1 då är en spelare som ska vara bland de 12 bästa.

Två bästa
Aaron Rodgers GB (2.09)
Tom Brady NE (3.04)

Inget snack egentligen. Ska du plocka en quarterback tidigt så är det Rodgers och Brady som gäller. Två bästa quarterbacksen på riktigt och i fantasy detta året. Rodgers har en bra passmottagare som runningback, tre bra widerecievers och en ny tightend. Brady har förmodligen den bästa recieverkåren han någonsin haft.

Elit QB1
Drew Brees NO (4.06)
Andrew Luck IND (7.04)
Russell Wilson SEA (7.04)
Matt Ryan ATL (5.07)

Brees har tappat Cooks men förhoppningsvis kan Thomas och Snead fylla igen hålet efter honom. Sen har han Fleener som sparkapital. Stora frågetecknet för Luck är hans hälsa. Varit borta hela försäsongen pga skada. Hans widerecievers, Hilton och Moncrief, kommer att ha bra år om han är hel. Jag älskar Russell Wilson. Förra året hade han problem med skador plus att hans offensiva linje var kass. Har bra recievers runtomkring sig och får han bara hålla sig skadefri så blir detta bra. Jag hade turen och drafta Matt Ryan långt ner förra säsongen, så långt kommer han inte sjunka i år. Han var helt magnifik förra säsongen och även om jag tror att hans siffror kommer att gå ner lite så kommer han fortfarande vara bland de bästa quarterbacksen i fantasy.

QB1
Cam Newton CAR (8.05)
Ben Roethlisberger PIT (9.06)
Derek Carr OAK (6.08)
Kirk Cousins WAS (8.08)
Marcus Mariota TEN (8.11)
Jameis Winston TB (7.07)
Matthew Stafford DET (11.01)
Andy Dalton CIN (12.03)
Dak Prescott DAL (10.04)

Cam Newton hade ingen bra säsong förra året. Han fick mycket stryk och coachen vill att han ska dra ner på sitt springande med bollen. Blir oerhört intressant att se Carolina i år med bland annat McCaffrey. Hade Roethlisburger spelat alla 16 matcher på hemmaplan så hade han fått kliva upp en nivå på min ranking. Tyvärr ser vi en helt annan spelare på bortaplan. Öser in poäng på hemmaplan men är medelmåttig på bortaplan. Jag kanske borde vara mer het på Carr än så här. Han är just nu den femte quarterbacken som blir draftad, han blir bättre och bättre, samt att han har Crabtree och Cooper som båda två är hur bra som helst. Men jag är inte lika såld som andra. Bland annat så brukar han inte göra så mycket poäng mot Chiefs och Broncos, han möter båda de lagen två gånger per säsong. Kirk Cousins gör förmodligen sin sista säsong i Redskins och han kommer fortsätta på samma nivå som tidigare. Mariota kommer att göra en bra säsong. Titans har en av de roligaste trupperna i NFL, speciellt offensivt. Två bra runningbacks, en bra tightend och flera bra widerecievers. Hard Knocks-favoriten Winston har en fantastisk arm och älskar sin Mike Evans. I år får han även DeSean Jackson till hjälp. Stafford slutade på sjundeplats i poäng bland quarterbacks förra säsongen, ändå draftas han först som den femtonde quarterbacken. Kastade mycket till Boldin nere vid redzone förra säsongen men han har försvunnit till i år. Förhoppningsvis steppar Ebron eller kanske rookien Golladay upp och fångar in bollarna i redzone. Dalton draftas först på 17e plats, förra säsongen slutade han på plats 12. Om Eifert och Green kan hålla sig skadefria hela säsongen så är det inte omöjligt att han hamnar betydligt högre upp på listan. Dak Prescott gjorde en bra rookiesäsong, en del tack vare en grym offensiv linje samt ett fantastiskt springspel. Kanske den spelare som blir mest intressant att följa denna säsongen. Tar han ett kliv fram eller tillbaka?

Jag är lite hetare på Dalton än den den generella draftaren. (Foto: John Grieshop/Getty Images)

Gränsen mellan QB1 och QB2
Philip Rivers LAC (10.03)
Eli Manning NYG (11.04)

Philip Rivers älskar att kasta bollen. Tyvärr är han lite väl vårdslös med den ibland och förra säsongen kastade han hela 21 interceptions. Gör ändå mycket fantasypoäng över en hel säsong och är perfekt quarterback att använda när de har bra matchup. Eli Manning hade ingen bra säsong förra året. Varför jag ändå har lite hopp om honom är att Giants inte har ett bra springspel så Manning kommer kasta mycket. Han kastar till Beckham Jr, Marshall och Shepard bland annat. Då bör det gå bra ibland iaf.

QB2 som vissa veckor kan användas som QB1
Tyrod Taylor BUF (11.09)
Carson Palmer ARI (13.02)
Carson Wentz PHI (12.07)
Sam Bradford MIN (14.09)
Blake Bortles JAC (14.04)
Jay Cutler MIA (14.05)

Tyrod Taylor är riktigt bra på att springa med bollen, inte lika bra på att kasta den. Jag hade honom ett steg högre upp på listan tills Watkins blev bortbytt till Rams. Nu är det upp till Jordan Matthews, Zay Jones och Anquan Boldin att hjälpa Taylor så att han kan ha en bra säsong. Carson Palmer hade ett väldigt bra år 2015 men inte alls så bra 2016. Han fyller 38 denna säsongen och jag tror att han är på väg utför. Carson Wentz var ingen större stjärna i fantasy förra året. Även om jag tror att han kan ta ett steg fram denna säsongen så är han ingen du startar varje vecka.  Sam Bradford är en personlig favorit i NFL, en kille som haft extremt otur med skador och man ser stundtals hur mycket potential det finns där. Spelade väldigt säkert förra året vilket tyvärr inte leder till jättemånga fantasypoäng. Nu har han en hel försäsong med Vikings så potentialen för en bättre fantasysäsong finns där. Fast att de flesta tycker att Blake Bortles är den kanske sämsta startande quarterbacken i NFL så gör han ändå lite fantasypoäng. Slutade på 9e plats bland quarterbacks förra säsongen. En annan personlig favorit är Jay Cutler. Har en kanon till arm och det finns få spelare så är så upp och ner som Cutler. Tror att han kommer kasta många långa bollar på Parker.

QB2
Joe Flacco BAL (15.01)
Deshaun Watson (14.04)
Trevor Siemian/Paxton Lynch DEN (ej draftad)
Brian Hoyer SF (ej draftad)
Alex Smith KC (ej draftad)
Mike Glennon/Mitch Trubisky CHI (ej draftad)
Jared Goff LAR (ej draftad)
Cody Kessler/DeShone Kizer CLE (ej draftad)
Josh McCown/Christian Hackenberg NYJ (ej draftad)

Nyheter

To Top