Lions

Rekordkontrakt för Stafford

Stafford firar ett nytt fett kontrakt. Foto av: Jonathan Daniel/Getty Images.

Matthew Stafford, Quarterback i Detroit Lions blev under måndagkvällen ligans bäst betalde spelare efter att ha förlängt sitt kontrakt till år 2022.

Kontraktet är värt ca 135 miljoner dollar vilket blir runt 27 miljoner dollar per år i snitt, en ökning med ca 10 miljoner dollar per år för Stafford. Det är dessutom 2 miljoner dollar mer per år än Derek Carr som nyss förlängde sitt kontrakt med Oakland Raiders och då slog nytt rekord.

Stafford har långt ifrån varit ligans bästa spelare men är en ovärderlig del i Lions lagbygge och lagets general manager Bob Quinn ville inte riskera att hamna i samma sits som Washington med Kirk Cousins, med en av ligans bättre quarterbacks på väg mot den öppna marknaden.

Stafford kommer från en av sina bästa säsonger i Lions, där han under den offensive koordinatorn Jim Bob Cooter passade för 4 327 yards, 24 touchdowns och 10 interceptions. Staffords åtta comebacks i fjärde quartern under säsongen toppade Peyton Mannings rekord och var en stor anledning att Lions gick till slutspel.

Lions fans kan nu räkna med att få se Stafford och hans elektriska spel i ytterligare fem år, och slipper samtidigt en av försäsongens jobbigaste följetonger med en kontraktsförhandling som dragit ut på tiden.

Även hans passningsmottagande lagkamrater verkar belåtna.

Nyheter

To Top