Fantasy

Veckans Fantasy: WR-ranking

Nu är det snart dags för draft för alla fantasyspelare där ute. Precis som förra året så ska ni här få del av min personliga ranking som jag kommer att ha sidan om mig när jag draftar. Nu är det dags för widerecievers.

Jag delar alltid in spelarna i kategorier. Detta gör jag för att då samlar jag spelarna som jag anser ha liknande värde tillsammans. Ordningen i själva kategorin ändrar jag hela tiden så den behöver ni inte lägga så mycket värde i. Jag har även lagt till i vilken runda deras ADP(average draft position) och då är det lättare att inte överbetala för någon spelare i draften. Om ni tittar på Antonio Brown så betyder 1.03 att han i snitt blir draftad som tredje spelare i runda ett. Jag utgår från en standardliga med 12 lag. Man brukar säga att en WR1 då är en spelare som ska vara bland de 12 bästa widerecievers, en WR2 ska vara bland de 24 bästa och en WR3/FLEX ska vara bland de 36 bästa.

De tre bästa
Antonio Brown PIT (1.03)
Julio Jones ATL (1.05)
Odell Beckham Jr NYG(1.06)

Antonio Brown har visat de senaste åren att han är den bästa widerecievern i NFL. Skulle jag ha draftval tre så är han min gubbe(efter David Johnson och LeVeon Bell). Därefter är det lite svårare, har svårt att separera Julio Jones och Odell Beckham Jr. Skulle jag drafta idag hade jag valt Julio Jones  med tanke på Beckhams skada.

Elit WR1
A.J. Green CIN (1.11)
Mike Evans TB (1.09)
Jordy Nelson GB (2.01)

Dessa tre spelare har jag förtroende för att ta i runda ett. A.J. Green ledde ligan bland recievers i yards fram till vecka 11 då han blev skadad. Håller han sig skadefri så är han bland de absolut bästa spelarna i ligan. Mike Evans fick flest poäng av alla widerecievers förra säsongen och tittar man snittpoängen så var det bara Antonio Brown som var bättre. Jordy Nelson kom mindre än ett poäng bakom Evans 2016. Har en grym kemi med ligans bästa quarterback och då gör man mycket poäng.

Gör Mike Evans flest poäng i år igen? (Foto: Ezra Shaw/Getty Images)

WR1 med elitpotential
Dez Bryant DAL (2.07)
Micheal Thomas NO (2.04)
T.Y. Hilton IND (2.12)
Doug Baldwin SEA (3.03)
Amari Cooper OAK (2.09)

Plockar du en runningback i förstarundan så är det förmodligen någon utav dessa spelarna du kommer ha som WR1 i ditt lag, vilket jag skulle vara nöjd med. Dez Bryant är en av de mest talangfulla spelarna i NFL men har haft lite otur med skador de senaste två åren. Håller han sig skadefri så är han bland de absolut bästa. Vilken rookiesäsong Micheal Thomas hade! Slutade på 9e plats bland widerecievers förra året. Till i år har Cooks försvunnit(slutade på 8e plats) vilket betyder att Thomas kommer få tuffare bevakning men också fler bollar mot sig av Drew Brees. T.Y. Hilton slutade på femteplats förra säsongen vilket är riktigt bra. Ni får hålla koll på Lucks skada, mycket av Hiltons säsong hänger på Luck. Doug Baldwin gör mycket poäng, tyvärr så kommer alla poängen samtidigt. Han har några matcher med 20-plus poäng och flera matcher där han får 4-5 poäng. I slutändan hamnar han topp 12. Amari Cooper fångar många bollar, tyvärr inte så många nere i redzone. Gör han det så kommer han bli en av de absolut bästa i ligan.

Gränsen mellan WR1 och WR2
DeAndre Hopkins HOU (3.06)
Demaryius Thomas DEN (3.11)
Brandin Cooks NE (3.02)
Alshon Jeffery PHI (4.05)

Denna kategorin är en bevis på att riktiga NFL och fantasy inte är samma. Dessa spelarna har samma talang som de flesta av spelarna som är i kategorierna ovanför men de har inte samma förutsättningar för att göra lika bra ifrån sig. DeAndre Hopkins har Tom Savage(tveksam om han håller i NFL) eller rookien Deshaun Watson som quarterback. Den som kastar bollarna till Demaryius Thomas blir troligtvis Trevor Siemian. Brandin Cooks har Tom Brady som quarterback vilket är perfekt, däremot kommer Julian Edelman(OBS! Edelman skadade sig precis vilket gör att jag eventuellt flyttar upp Cooks en nivå) och Rob Gronkowski vilja ha lite bollar också. Alshon Jeffery har i år satsat allt på ett kort. Han tackade nej till kontrakt på flera år och skrev ett ettårskontrakt med Eagles och hoppas på succé så han kan få mer pengar efter säsongen. Härligt att han vågar tro på sig själv när han har varit skadebenägen de senaste åren.

WR2 med WR1-potential
Michael Crabtree OAK (5.01)
Allen Robinson JAC (4.08)
Keenan Allen LAC (4.01)
Terrelle Pryor WAS (3.06)
Tyreek Hill LAC (4.01)

Micheal Crabtree bildar en grym duo med Amari Cooper. Bland de bättre nere i endzone. Allen Robinson var hur bra som helst 2015 och förväntningarna på honom förra året var enorma. Tyvärr nådde han inte upp till de nivåerna, mycket tack vare att han har en usel quarterback. Behöver inte säga mer är att Keenan Allen har en enorm potential men han kan inte hålla sig skadefri. Terrelle Pryor gjorde sin första säsong som widereciever förra året och han gjorde det jättebra. Intressant att se om han har en nivå till i sig eller om han nått sitt tak. Tyreek Hill är liten och snabb och är grym med bollen när han har den i händerna.

Stefon Diggs har enorm potential. (Foto: Hannah Foslien/Getty Images)

WR2
Martavis Bryant PIT (4.10)
Sammy Watkins LAR (3.10)
Stefon Diggs MIN (7.02)
Davante Adams GB (4.09)
Kelvin Benjamin CAR (5.06)

Martavis Bryant är tillbaka efter ett års uppehåll från NFL. Ska bli kul att följa honom och se var han står när säsongen drar igång. Sammy Watkins är en topp 10-talang i ligan. Har tyvärr oerhört jobbigt med skador och nu har han dessutom blivit bortbytt till Rams där han får Goff som quarterback. Stefon Diggs gjorde ett par riktigt bra matcher förra säsongen och jag tror att det finns potential att han kan göra det mer regelbundet. Devante Adams hade en jättebra säsong förra året och slutade på sjunde plats bland widerecievers. I år tror jag dock att Randall Cobb kommer att vara mer inblandad och det kommer i så fall vara på bekostnad av Devante Adams. Kelvin Benjamin slutade på plats 24 förra säsongen och Panthers har inte så många andra bra widerecievers att kasta till.

Gränsen mellan WR2 och WR3
Emmanuel Sanders DEN (7.06)
Willie Snead NO (6.09)
Jamison Crowder WAS (6.12)
Golden Tate DET (6.01)
Pierre Garcon SF (8.04)
Tyrell Williams LAC (9.03)
Larry Fitzgerald ARI (6.07)
Cameron Meredith CHI (9.09)
Julian Edelman NE (6.05)
Jarvis Landry MIA (5.10)
Jordan Matthews BUF (11.06)
DeVante Parker MIA (8.10)
Brandon Marshall NYG (5.08)

Emmanuel Sanders är en bra spelare, han lider dock av samma problem som sin kollega, Demaryius Thomas, deras quarterback är inte den vassaste. Willie Snead har legat runt 900 yards och 3 respektive 4 touchdowns de två senaste säsongerna. Höjer han det ett par snäpp nu när Cooks har försvunnit? Jamison Crowder fångade för 847 yards och 7 touchdowns förra säsongen, känns som han kommer ligga på något liknande i år. Golden Tate känns som en spelare som ligger mellan 800-1000 yards och 4-6 touchdowns per säsong. Likt många WRs i denna kategori så ger Tate dig 2 poäng ena veckan för att nästa vecka ge dig 20. Pierre Garcon kommer att i år att spela för Kyle Shanahan som han 2013 hade sin statistiskt bästa säsong för. Tyrell Williams slutade på tolfte plats bland widerecievers förra säsongen vilket är enormt! Notera att Keenan Allen var skadad hela säsongen så nu blir han nummer två i laget och det bör dra ner hans statistik en del. Cameron Maredith kom från ingenstans och gjorde det bra andra delen av säsongen förra året. Blir intressant att se om han kan hantera att vara WR1 i Bears kommande säsong. Precis när jag skriver detta så har Julian Edelman skadat sig, håll koll på den om ni ska drafta honom. Jarvis Landry och DeVante Parker är kollegor i Dolphins. Deras ADP skiljer dock tre hela rundor, vilket jag inte tycker att det ska göra nu när Cutler har kommit in i laget. Vi alla vet att Cutler gillar att kasta långt och då är det Parker som får de bollarna. Jordan Matthews har visat att han har talangen i sig men har inte riktigt fått ut den helt och hållet. Får han det i Bills tro? Brandon Marshall har alltid varit den stora stjärnan i sina lag bland recievers. Denna gång får han spela andrafiol bakom Beckham.

WR3
Corey Coleman CLE (10.09)
Kenny Britt CLE (11.01)
John Brown ARI (9.07)
Donte Moncrief IND (8.02)
Marvin Jones DET (10.09)
Eric Decker TEN (8.06)
Mike Wallace BAL (11.12)
Adam Thielen MIN (11.04)
DeSean Jackson TB (7.10)
Rishard Matthews TEN (12.01)
Randall Cobb GB (8.12)
Jeremy Maclin BAL (8.08)
Robby Anderson NYJ (inte draftad)

Här i denna kategorin är det spelare som jag skulle känna mig tillfreds med att ha som WR3 och som man kan spela som FLEX de flesta veckorna under säsongen.

Dags för Breshad Perriman att bli kvitt sina skador och blomma ut?( Foto: Patrick Smith/Getty Images)

Spelare som alla kan blomma ut till en WR2-W3 men som just nu är WR4-WR5
Corey Davis TEN (10.03)
Tyler Lockett SEA (13.11)
Breshad Perriman BAL (14.04)
John Ross CIN (12.01)
Kevin White CHI (13.09)
Josh Doctson WAS (13.03)
Zay Jones BUF (12.11)
Kenny Golladay DET (14.01)

Dessa spelarna har alla en otrolig talang men som av olika anledningar inte riktigt nått sin potential än. Corey Davis, John Ross, Zay Jones och Kenny Golladay är alla rookies så de har inte haft möjligt att slå igenom än. Tyler Lockett, Breshad Perriman, Kevin White och Josh Doctson har haft problem med skador så det är en stor anledning till att ingen av dem har blommat ut. Gissar på att 3-4 spelare i denna kategorin kommer att göra en inverkan på fantasy denna säsong.

WR4-WR5
Ted Ginn NO (12.07)
Marqise Lee JAC (15.02)
Taylor Gabriel ATL (11.05)
Sterling Shepard NYG (13.01)
J.J. Nelson ARI (inte draftad)
Devin Funchess CAR (14.03)
Kenny Stills MIA (14.06)
Allen Hurns JAC (14.07)
Torrey Smith PHI (inte draftad)
Mohamed Sanu ATL (14.07)
Anquan Boldin (BUF (14.09)
Will Fuller HOU (inte draftad)
Kendall Wright CHI (inte draftad)
ArDarius Stewart NYJ (inte draftad)
Laquon Treadwell MIN (inte draftad)
Carlos Henderson
Braxton Miller Hou (inte draftad)
Cole Beasley DAL (14.03)
Robert Woods LAR (14.04)
Cooper Kupp LAR (14.09)
JuJu Smith-Shuster PIT (inte draftad)

Nyheter

To Top