Fantasy

Veckans Fantasy: Olika plattformar

Nu är fantasysäsongen snart här och kanske är det så att det är just du som kommer vara den som drar ihop en egen liga. Har är en liten guide om vilka plattformar det finns där ute.

De två stora
NFLs officiella fantasyplattform är enkel att navigera på, det finns mycket statistik, den har snygg design, en bra app, alla de officiella bilderna(logos, spelare) bland annat. Under själva matcherna uppdateras fantasyn bara sekunder efter själva spelet har hänt. Nästan exakt allt jag precis har skrivit om nfl.com kan du applicera på ESPN. Vilken du kommer att gilla mest är en smaksak. Kvittar om du är en erfaren eller ny spelare, dessa två plattformar borde passa dig.

Den gamla räven
Yahoo är en av de äldsta inom fantasy football och den har nästan lika många användare som NFL.com och ESPN. Är ni helt nya på fantasy football så är Yahoo en perfekt sida för er. Inga krusiduller med en massa bilder osv, utan en enkel sida som är lätt att navigera på.

Tv-bolaget
CBS har likt ESPN och NFL.com en ganska flashig sida och är väldigt lik de två stora på det mesta. Har dock inte det där extra som gör att du lämnar ESPN eller NFL.com för att gå till dem. Man kan betala 150 dollar för extra funktioner, de flesta av dessa funktioner kan man dock få gratis på exempelvis Fleaflicker.

Old school
Vill du ha känslan av den gamla goda tiden när man satt och spelade fantasy med penna och papper? Då är Fleaflicker din sida. Du har inte den snygga designen som man har på de stora sidorna och man har precis gjort en app som fungerar på Iphone och ska snart komma ut med en app till android också. Förutom att den är enkel att röra sig på så kan man skräddarsy sin egen liga precis hur man vill ha det. Ska du spela i en dynastyliga så kan man exempel trada framtida års draftval. Har en jättebra kundsupport(har själv fått svar inom 12 timmar de gånger jag hört av mig).

Nörderi på hög nivå
Börjar du och ditt fantasygäng bli lite trötta på de vanliga standardligorna? Vill du skräddarsy din liga så att den blir exakt så du vill ha den? Myfantasyleague.com. Det finns i princip allt. Man kan exempelvis ha lönetak på ligan och ställa in vad varje spelare har i ”lön”. Passar perfekt för en dynastyliga som vill lägga till lite roliga funktioner. Kostar dock mellan 70-90 dollar för en liga per säsong beroende på när man registrerar den. Låter kanske mycket men är man 12 pers så blir det ju inte mycket mer än ”vars en öl på krogen” som läggs på ligan istället. Jag spelar MFL10 här.

Kort och gott
Vill du spela en vanlig hederlig liga så kan du stanna på ESPN, Yahoo och NFL.com, eller varför inte CBS. Vill du inte ha det flashiga utan föredrar en liten enklare så väljer du Yahoo eller Fleaflicker. Ska du ha en dynastyliga med många egna regler så funkar Fleaflicker bra men Myfantasyleague är bäst. Myfantasyleague och Fleaflicker fungerar såklart även perfekt som en vanlig liga där man draftar varje år också.

 

Missa inte tidigare inlägg:

Veckans Fantasy: MFL10

Veckans Fantasy: Intervju med Chris Raybon

Nyheter

To Top