Fantasy

Veckans Fantasy: MFL10

MFL10 är en typ av best ball-liga som har blivit stort i fantasykretsar den senaste tiden och jag tänkte förklara hur det fungerar.

Många tycker att själva draften är det roligaste på hela säsongen och det är precis vad MFL10 handlar om, att drafta. MFL10 är 12-mannaligor där det kostar allt mellan 10-500 dollar för att gå med. Den vanligaste är för 10 dollar och då brukar det vara så att vinnaren tar hem alla pengar i potten när säsongen är slut. Det finns även andra ligor som heter MFL 2x där lag 1-5 delar lika på pengarna.

Själva spelformatat fungerar så att man kör en vanlig snake-draft där man har 8 timmar på sig att göra ett val och det är 20 spelare var som ska draftas. Varje vecka startar 1 QB, 2 RB,  3 WR, 1 TE, 1 FLEX(RB/WR/TE) och ett försvar. Det är PPR regler(Points per reception) vilket inte skiljer så mycket från standardregler förutom att spelaren får en poäng per boll man fångar. Vilket betyder att recievers är lite mer värda än vad de brukar vara.

När du gjort själva draften så har du gjort ditt för säsongen. För det är nämligen så att i MFL10 så sätts din optimala laguppställning automatiskt. Du plockar inte upp spelare eller tradar heller. Man möter inte motståndare varje vecka utan poängen läggs ihop efter varje omgång och den som har flest poäng när säsongen är slut vinner.

MFL10 borde vara något för dig som:

  • gillar att gambla. Exempelvis, går du med i 10 vanliga MFL10 ligor för sammanlagt 100 dollar så räcker det att du vinner 1 för att inte gå minus på kontot.
  • gillar att gambla lite. MFL 2x, Oddsen är rätt bra för att komma topp 5 i en liga med 12 lag. Kommer du bland de 5 bästa så dubblar du dina pengar.
  • tycker om att mock drafta. Detta är det perfekta sättet att mock drafta inför säsongen. Du draftar med riktiga personer istället för att en dator plockar de andra lagens spelare.
  • älskar draften. Så e det bara, själva draften är 50% av nöjet i fantasy.
  • har ont om tid. Har du precis som jag fullt upp med din vanliga liga? Då är detta kanon. Efter draften sitter du bara lugn i båten. Datorn sköter resten.

Du spelar MFL10 HÄR

Nyheter

To Top