Nyheter

Blaine och Budda glänste i årets första match

Äntligen fotboll. I natt spelades Hall of Fame Game i Ohio mellan Dallas Cowboys och Arizona Cardinals. Förutom fotboll fick man dessutom avnjuta en hel del nostalgi då spelarna som ska få sin plats i Hall of Fame fick en del tv-tid. Extra roligt med danske kickern Morten Andersen eller ”The Great Dane” som han kallas med sina 2544 poäng har rekordet i NFL.

Själva resultat i matchen känns helt oviktigt så för er som inte sett matchen än slipper ni en spoiler här. Mest intressant, tycker i varje fall jag, i matcher som dessa är att se de nya spelarna både i lagen och i ligan och då de flesta spelarna som är tänkt att starta sällan äntrar planen blir det mest fokus på spelarna som lagen valt att plocka i draften.

En spelare som inte valdes i draften i år och är ny från 49ers är Cardinals QB Blaine Gabbert som en gång sågs som en av de mest lovande då han plockades i första rundan av Jaguars. Gabbert fick inleda matchen för Cardinals och var i stort sett felfri under hela matchen och får ses som matchen bästa offensiva spelare.

Cowboys har haft problem med sin defensiva linje och avsaknaden att sätta press på QB:en, samtidigt hade Cardinals förra året stora problem med sin offensiva linje. Så trots att vi inte såg startspelare på planen var det en intressant match i matchen som Cardinals gick segrande ur, rookien Dorian Johnson som guard får en extra stjärna. En av Cowboys nya DE, Damontre Moore, såg även han stabil ut och bjöd Cardinals linje på en del fina fighter.

Annars lyfter jag fram andraårs spelaren Robert Nkemdiche som nattens bästa linjespelare. Nkemdiche har en del att bevisa efter att ha draftats högt och inte riktigt slått igenom, i natt såg det ut som genombrottet är nära.

I Cowboys var det två receivers som är värda att lyfta fram lite extra. WR Brice Butler är ständigt ett hot i djupled och gjorde ett par riktigt snygga spel. Men roligast var det ändå att se Baylors före detta basketspelare, TE Rico Gathers, som förutom ett år på Cowboys practice squad inte spelat fotboll sen i High School. Stor, tung, snabb och väldigt svår att kontrollera.

Tyvärr fick vi inte se Cowboys LB Jaylon Smith på planen, som satt hela förra året på grund av skada. Däremot såg hans storebror Rod Smith bra ut och gjorde det svårare för Cowboys i valet vilka RB’s man ska behålla bakom Zeke Elliott.

Av alla rookies så är det inget snack om att Cardinals lille safety Budda Baker såg bäst ut. Baker var i stort sett felfri matchen igenom och såg riktigt imponerande ut både när han föll bak i markering och när han valde att attackera boxen.

Nyheter

To Top