Dolphins

Dolphins tog rätt beslut med Cutler

Att Colin Kaepernick går arbetslös i en liga där mindre namnkunniga QBs har ett jobb är naturligtvis relaterat till något annat än ren kvalité. Opinionen som rasar mot ägarnas sätt att bojkotta honom för hans politiska ställningstagande har till viss del helt rätt, men numer tycker jag även att den här sidan har tappat sitt fotfäste.

Det som fått allting att gå överstyr, i min mening, är Miamis val att plocka in gamle Jay Cutler som ersättare för skadade Ryan Tannehill. Ett val som uppenbarligen inte varit helt populärt. Många på sociala medier har gjort sina röster hörda det senaste dygnen över att Miami borde ha ringt Colin Kaepernick istället, och att valet av Cutler är baserat på rasistiska grunder. Att Cutler dessutom utstrålar en slags ”jag skiter i allt”-aura, har säkerligen underlättat för gemene man att välja Kaepernicks sida i debatten. Cutlers brist på charm kan jag visserligen kan ha viss förståelse för. När det däremot kommer till argument som kvalité, och ren logik till varför Adam Gase (HC, Miami) valde att ringa just Cutler, tappar jag all förståelse för Kaepernicks fans.

Om du var coach för Dolphins och din ordinarie QB skadar sig. Vem hade du då valt? Marknaden för QBs är synnerligen begränsad, framför allt så här års, vilket gör att du får ge dig på ”andra hands”-sorteringen. Det finns liksom ingen Tom Brady som väntar på att få skriva kontrakt med dig. Gissningsvis letar du istället efter någon erfaren som kan passa in i laget direkt. Om du dessutom, som i Cutler & Gase fall, jobbat ihop förr är det säkerligen också ett plus.

Jag säger inte att Cutler är någon ultimat ersättare utan fel och brister. Men han passar Miami bra just nu, och är i grund och botten en bättre QB än Kaepernick.  Cutler är dessutom i stilen mer lik Tannehill än vad Kaepernick är, och om du skall utnyttja Kaepernick fullt ut bör du designa ditt anfall kring hans mobilitet. Ett ingrepp som Gase säkerligen inte vill ta itu med så här långt in i årets förberedelser. Självfallet skulle en rekrytering av Kaepernick innebära ett större mediatryck. Speciellt med tanke på att Kaepernick bar en Castro-tröja när han besökte staden härom året. Ett klädval som rent generellt var tämligen opassande, men som var än mer opassande i just Miami .1 Dessa faktorer påverkade eventuellt Dolphins ledning, men jag har svårt att tro att det var en primär faktor.

Att Colin Kaepernick står utan jobb är synd, för han är i min mening såpass bra att någon av de 32 ägarna borde se nyttan av honom. Han är dock långt ifrån de självklara val som delar av media och opinionen vill ge sken av just nu. Att Miami valde Cutler är helt enkelt fullt logiskt, och inte ett tecken på någon politisk bojkott eller rasism.

  1. Miami har en stor amerikansk-kubansk befolkning

Nyheter

To Top