Fantasy

Fantasy: Försvar och skador tongivande

Michael Crabtree #15 i Oakland Raiders anade nog redan innan matchen att det skulle kunna bli en bra dag mot New York Jets, men knappast att han skulle bli NFL Supporters fantasy - hjälte för veckan?! Foto av: Ezra Shaw/Getty Images.

Baltimore Ravens, Seattle Seahawks, Buffalo Bills, Carolina Panthers och Denver Broncos. Dessa lags försvar förstörde många fantasy football – spelares helg när en radda NFL-spelare hölls i schack. Cam Newton (11 poäng), Christian McCaffrey (4), Isaiah Crowell (3), LeSean McCoy (3) och Ezekiel Elliott (1) är några tidigt draftade spelare med dålig produktion denna veckan. Den enda som klarade sig oväntat bra är Carlos Hyde som hade 143 offensiva mot Seahawks, dock endast 13 fantasy-poäng på grund av avsaknaden av touchdowns för Hyde och 49ers.

Det var dessvärre också ett antal skador av fantasy-intresse under helgen.

Greg Olsen #88 i Carolina Panthers fick tidigt lämna matchen mot Bills på grund av en bruten fot. Inte konstigt att han ser upprörd ut! Foto av: Streeter Lecka/Getty Images.

  • Greg Olsen (TE) i Panthers bröt sin fot och förväntas missa 6-8 veckor.
  • Jordan Howard (RB) i Bears har en axelskada vilket påverkade hans produktion mot Tampa Bay. Man kan förvänta sig att han matchas sparsamt när Bears samtidigt hittat en ny supertalang i Tarik Cohen.
  • Tyler Eifert (TE) i Bengals brottas med rygg- och knäproblem i tillägg till en icke-existerande offensiv i Bengals. Förvänta er inte mycket fantasy-produktion här den närmaste tiden.
  • Corey Coleman (WR) i Browns har opererat sin hand och förväntas vara borta en längre tid.
  • Jordy Nelson (WR) i Packers utgick tidigt mot Falcons med en skada i lårets baksida. Problematiskt för en receiver, om det är en sträckning. Det kan dock vara en lårkaka enligt vissa rapporter så Nelsons status är mycket osäkert när vi går in i säsongens tredje vecka.
  • Andrew Luck (QB) i Colts är definitivt ute även vecka tre. Inget tyder på att vi kan räkna med honom vecka fyra heller, vilket såklart kommer att påverka hela lagets offensiv som haft stora problem under inledningen av säsongen.
  • Sam Bradford (QB) i Vikings fick stå över matchen mot Steelers. Problemen med hans knä är svåra att diagnosticera eftersom det redan finns så mycket ärrvävnad där att det är svårt att se vad som är helt på de magnetröntgen-undersökningar som gjorts. Det här är en stor risk för alla ägare av spelare på Vikings offensiv, bortsett möjligen från Dalvin Cook som kan få mer att göra när alternativet är att Case Keenum ska passa bollen.
  • Jimmy Graham (TE) i Seahawks skadade foten mot 49ers. Inte allvarligt, men det är stor risk att han kan missa matchen mot Titans till helgen.

Veckans fantasy-hjälte

Michael Crabtree (WR) i Oakland Raiders stod för den prestation som hade störst betydelse för sitt fantasylag under den andra veckan. Med sina tre touchdowns och 80 yards på sex receptions mot New York Jets ordnade Crabtree 26 poäng, hela 8 poäng bättre än veckans näst bäste receiver.

Veckans besvikelse

Utan tvekan Ezekiel Elliott (RB) i Dallas Cowboys. Han var på planen rent fysiskt men rent mentalt verkade det som att han trodde att hans avstängning redan påbörjats. En ynka fantasy-poäng, ett missat rekord – Elliott kunde blivit förste spelare någonsin med 16 raka matcher över 80 yards – och ett obefintligt hemarbete på Dak Prescotts interception gjorde dagen värd att glömma. Här är Zekes highlights vecka 2:

Veckans outsider

J.J. Nelson (WR) i Arizona Cardinals är det inte många som brytt sig om inför den här säsongen, men han var ändå veckans näst bästa receiver i fantasy trots att Cardinals hade offensiva problem mot Colts. Nelsons 18 poäng (120 yards + 1TD) borde göra honom intressant för de som kollar in waivern inför nästa helg eftersom Nelson är ledig i de flesta ligor.

Veckans waiver-fynd

Förutom nyss nämnde Nelson i Cardinals kan det vara värt att ta en titt på Trevor Siemian (QB) i Broncos. Lagets offensiv har sett riktigt vass ut i inledningen av säsongen och Siemian får riktigt fina fantasy-poäng som ett resultat av det. Siemian är näst bäste QB efter två veckor bakom Alex Smith. Chris Carson (RB) i Seahawks och Samaje Perine (RB) i Washington kan räkna med mer speltid framöver och framförallt Carson kan göra det bra, 93 yards på 20 carries får ses som en bra start bakom Seahawks bedrövliga offensiva linje. Jermaine Kearse (WR) i New York Jets har snabbt etablerat sig som lagets främsta receiver, och har en QB som inte fegar ur i första taget, han är helt klart värd att ägas i alla fantasy-format. Ben Watson (TE) i Ravens visade att han kan bli en trygg reservlösning för Joe Flacco framöver, plocka upp honom för säkerhets skull. Även Gerald Everett (TE), rookien i Rams kan vara värd att plocka upp eftersom hans tre mottagningar för 95 yards mot Washington kan tyda på en uppåtgående trend.

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i standard – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB  Tom Brady New England Patriots 29
RB C.J. Anderson Denver Broncos 26
RB Ty Montgomery Green Bay Packers 22
WR Michael Crabtree Oakland Raiders 26
WR Emmanuel Sanders Denver Broncos 18
TE Rob Gronkowski New England Patriots 17
FLEX Todd Gurley Los Angeles Rams 22
D/ST Detroit Lions 18
K Chris Boswell Pittsburgh Steelers 16
Totalt 194

NFL Supporter – fantasy

Förra veckan stod Anders Merilainen och hans ”No Playbooks Allowed!” för veckans bedrift med sin kross av ”Band Camp” med 130 – 33. Denna veckan är Anders utsedd igen, men denna gång för att ha lyckat spela oavgjort med ”Kalmar Kings” i NFL Supporter #3 – ligan. Matt Prater räddade Kings med sina åtta poäng mot Giants i natt.

NFL Supporter – pickem

I vår pickem-liga lyckades ”antonbroncos23”, ”miamijesper” och ”Olivercus” med hela 180 poäng vilket man får när man tippat rätt i 14 av 16 matcher. Total-ledningen har ”tbaninja” med 330 poäng.

NFL Supporter – eliminator

Gemensamt för de flesta som ännu inte blivit av med något ”liv” i ligan är att man satsat på lag som mött Jets och Colts, som båda startat med två förluster. Mycket verkar alltså tala för att Dolphins och kanske till och med Browns får en del val denna veckan.

Nyheter

To Top